Mam zamiar w niedługim czasie kupić i przełożyć kierownicę w aucie Skoda Octavia I.
Jestem studentem elektroniki więc z elektryką nie będzie problemu, z mechaniką również nie powinno być - pracowałem kiedyś w serwisie samochodów.
Mam nieco ograniczony czas z racji studiów i tu pojawia się moje pytanie.
Po sprowadzeniu auta zdaje się, że na rejestrację jest 30 dni - co jeśli w tym terminie nie zdążę przełożyć auta ??
Czy może lepiej zarejestrować z prawą kierownicą a później na spokojnie przerabiać ??
Ile mniej więcej trwa przeróbka ??
Zapewne będzie to auto z silnikiem benzynowym 1.6 lub 1.8.
Z tego co widzę na www.autotrader.co.uk za cenę 1200 funtów można kupić już Octavię z rocznika 2000 i niedużym przebiegiem (po przeliczeniu na km rzecz jasna
)
Słyszałem, że w UK nie da się zarejestrować auta po poważnym wypadku.
Czy to prawda ??
Czy auta z UK są naprawdę w tak dobrym stanie jak są opisywane ??
Już raz zostałem oszukany w Polsce, więc trochę ostrożnie podchodzę do tego co pisze sprzedawca. I do przebiegu również - domyślam się, że oni też kręcą.
Jestem studentem elektroniki więc z elektryką nie będzie problemu, z mechaniką również nie powinno być - pracowałem kiedyś w serwisie samochodów.
Mam nieco ograniczony czas z racji studiów i tu pojawia się moje pytanie.
Po sprowadzeniu auta zdaje się, że na rejestrację jest 30 dni - co jeśli w tym terminie nie zdążę przełożyć auta ??
Czy może lepiej zarejestrować z prawą kierownicą a później na spokojnie przerabiać ??
Ile mniej więcej trwa przeróbka ??
Zapewne będzie to auto z silnikiem benzynowym 1.6 lub 1.8.
Z tego co widzę na www.autotrader.co.uk za cenę 1200 funtów można kupić już Octavię z rocznika 2000 i niedużym przebiegiem (po przeliczeniu na km rzecz jasna
Słyszałem, że w UK nie da się zarejestrować auta po poważnym wypadku.
Czy to prawda ??
Czy auta z UK są naprawdę w tak dobrym stanie jak są opisywane ??
Już raz zostałem oszukany w Polsce, więc trochę ostrożnie podchodzę do tego co pisze sprzedawca. I do przebiegu również - domyślam się, że oni też kręcą.