• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jeżdzę anglikiem : Anglik na naszych drogach.

mirpiw

Nowy
Punktów
0
Miasto
wodzisław
Witam. Nie mogę się powstrzymać od wyrażenia własnej opinii o poruszaniu się po Polsce anglikiem. Mam już roczne doświadczenie w tym temacie. Korzystam z opla Omegi czyli jednego z większych aut. Jego gabaryty stwarzają odpowiednio większe trudności. Mimo to nie mam żadnych kłopotów z jazdą po polskich drogach. Co więcej tak się do tego przyzwyczaiłem, że nie wyobrażam sobie powrotu do "normalności". Nie należę do kierowców lubiących potulne tracenie czasu w korkach i stosuję drogowe triki na wymijanie maruderów ... Jeżdżę szybko, ale pewnie. Dementuję powszechną i błędną opinię o trudnościach z wyprzedzaniem. Oczywiście, podjechanie z tyłu do Tira z zamiarem wyprzedania - nie ma sensu. Tego robić nie wolno, ale kierowcom z instynktem samozachowawczym nie trzeba tego wyjaśniać ... O wyprzedzaniu trzeba myśleć z wyprzedzeniem (!) i przygotować sobie warunki do tego manewru. Nasze pojazdy mają przewagę przy łukach drogi w prawą stronę. Łatwiej nam sprawdzić co przed nami. Przy zapewnieniu sobie odpowiedniej, niezbędnej przewagi prędkości nad wyprzedzanym pojazdem, możemy go wyprzedzić pewnie i bezpiecznie. Angielska kierownica niczego tu nie utrudnia.
Na zakończenie dodam, że pierwszy raz siadłem za kierownicę Anglika w Gdańsku i przyjechałem nim sam na Śląsk. Nic trudnego. Polecam każdemu, poza małolatom bez wyobraźni ...

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
paweł pluskin powiedziałby "mołodiec"

mssailor1

Nowy
Punktów
0
Miasto
manchester
mam pytanie panowie ,czy jezdzicie anglikami na angielskich tablicach ?i gdzie placicie ubezpieczenie ,w anglii,??sam chce zarejestrowac anglika w polsce zeby muc zaplacic w polsce ubezpieczenie ale nie wiem jak to na teraz wyglada???

v6clio

Nowy
Punktów
0
Miasto
POLSKA !
Witanko posiadanie anglika (ków) ponad 5 lat jazda-5 lat w pl i eu bez najmniejszego problemu wiecej rozwagi i mocy proponuje przy wyprzedzaniu tylko.. A tak to czysta przyjemnosc:)

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
jazda anglikiem w pl uczy wyobrażni, no i do panienek na chodniku łatwiej zagadać :wako2:

Do góry Bottom