• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Elektryka w A4 b6

grzesiek08

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poręba
Włącznik stopu jest w "pedalierze". Dostęp po zdjęciu dolnej części kokpitu. Czarny mam nowy w zapasie do odsprzedania. Ewentualne info na pw.

Rob85

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Luton / Bydgoszcz
Panowie potrzebna szybka pomoc. Wymienilem czujnik stopu, jest troszke inny niz stary, ale powiedziano mi, ze juz takich nie robia(dziwne). Wymieniony zostal czyjnik na nowy, skasowany blad i tym razem swieci sie kontrolka ABS, ESP po nacisnieciu hamulca, ponadto swiece zarowe, no i najwazniejsze nie ma swiatel stopu!!. Wkladam stary czujnik podobna sytuacja tylko, ze swiatla stopu swieca caly czas!! nawet jak wyjme kluczyk ze stacyjki.
Jakies porady, moze zle wymienilem ten czujnik......
Dzieki za gory za wszelkie porady.
A4 B6 2003 1.9 TDI 130-konna.
Pzdr

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
musisz go dobrze założyć -- czóinik ma taki zatrzask który działa jak go się wciśnie
przekręcasz czujnik na puszczonym pedale :) może tu leży przyczyna

Rob85

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Luton / Bydgoszcz
Sawik dokladnie puszczony pedal ! Dzieki bardzo za pomoc, niby takie proste a jednak.
Jeszcze raz dziekowac.
Pzdr

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
wkładasz->przekręcasz->wciskasz pedał-> wyciągasz stopke z srodka->puszczasz pedał=sam sie ustali moment załączenia swiateł stopu (czyli luz)

Rob85

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Luton / Bydgoszcz
Panowie jak najprosciej wyciagnac radio oryginalne z A4 - symphony ?? Oczywiscie kluczy do niego nie posiadam. Z gory dzieki za wskazowki ;)

erwo007

Nowy
Punktów
0
Miasto
Nieporęt
Elektryka drzwi a4 b6

Witam. Może ktoś mi podpowiedzieć czy kostki od drzwi przekładamy z prawej na lewą i odwrotnie ?? zamieniłem wiązki w drzwiach, moduły i zamek od europejczyka.

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Witam. Może ktoś mi podpowiedzieć czy kostki od drzwi przekładamy z prawej na lewą i odwrotnie ?? zamieniłem wiązki w drzwiach, moduły i zamek od europejczyka.

Wiązek dochodzacych do drzwi ("zasilających") nie ruszasz.

Panowie jak najprosciej wyciagnac radio oryginalne z A4 - symphony ?? Oczywiscie kluczy do niego nie posiadam. Z gory dzieki za wskazowki ;)

Ja uzywam szczelinomierzy do zaworów. Na zdjeciu zaznaczylem gdzie je "umiescic" i w ktora strone pchach. Po "odblokowaniu" zabezpieczen radio pociagnij do siebie. :jezor:

radio.jpg

erwo007

Nowy
Punktów
0
Miasto
Nieporęt
przed zabraniem się za przekładkę przekodowałem moduł komfortu na europę. Prawe drzwi wyswietlało jako lewe i odwrotnie. Mam rozumieć że kostki dochodzące do drzwi nic do tego nie mają, tylko to co jest w drzwiach, Czyli : zamki od europejczyka, moduły od europejczyka i wiązki zamienione stronami ??

marmesja

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Olkusz
Witam.Panowie czy możecie opisać jak przerobić ta wtyke prawego zamka? Moduły szyb pozmieniane na eu lusterka eu,wiązki przełożone,zamek lewy tez eu.Pytanie czy da rade opanować jakoś ten zamek w prawych drzwiach bez wymiany?Jeśli tak to proszę o wskazówki .pozdrawiam

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
Witam.Panowie czy możecie opisać jak przerobić ta wtyke prawego zamka? Moduły szyb pozmieniane na eu lusterka eu,wiązki przełożone,zamek lewy tez eu.Pytanie czy da rade opanować jakoś ten zamek w prawych drzwiach bez wymiany?Jeśli tak to proszę o wskazówki .pozdrawiam

jak nie masz zamka prawych drzwi to pozostaje ci lutowanka

bardzo proste
w zamku masz gniazdo 10 pin
we wtyczce 8 pin
dolutowywujesz bezposrednio do pinów przewody w takiej samej kolejnosci jak we wtyczce
stym ze opuszczasz dwa srodkowe piny w zamku
zrób to tak zebys nie obcinal wtyczki z wiazki bo szkoda, tylko krótkimi przewodami do wiazki przed wtyczka
wrazie awari zamka zakupisz EU, i podepniesz juz jak ma byc do kostki

marmesja

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Olkusz
Dzieki Jaro.tylko yyyy dwa środkowe pomijam ????a konkretniej które?
1 2
3 4
5 6
7 8
9 10 to które ominąć?pozdrawiam

Do góry Bottom