• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dziwne zachownie climatronica i temperatury Audi A4 B6 sedan

lukas15

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bolesławiec
czujnik hamulca wyregulowałem tak że po wciśnięciu ok 1cm zapalają się już światła nie wiem czy nie za szybko ,kierownica prosto ,czy przyczyną może być że jeszcze nie ustawiłem zbieżności ?

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Jeśli drastycznie rozbieżny lub zbieżny to tak, ESP to stabilizacja toru jazdy, jeśli jedno kolo kręci się zbyt szybko system hamuje to koło i sygnalizuje to spadkiem mocy i kontrolka się zapala lub miga.
Kiedyś przyjechało auto z oponami na każdej feldze innymi,nie dało się tym normalnie jechać.

lukas15

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bolesławiec
Jadę najpierw zrobić zbieżność a jak to nie pomoże bedę szukał jakiegoś magika z komputerem ale to dopiero za 2 miesiące bo mi się szykuję wyjazd do roboty ,za pomoc i rady jestem bardzo wdzięczny ,podesłał bym ci skrzynkę z browarem ale ta odległość do ciebie jest spora.Pozdrawiam

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Nie potrzeba, cieszę się że mogłem pomóc.

bartek_jar

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Jarosław
ostatnio zauwazyłem problem w swojej audi a4 b6 podobny do kolegi z obiegiem wyzej. sciagajac schowek z ciekawosci sprawdzilem obieg zewnetrzny/wewnetrzny. i nie zaleznie czy na panelu wlacze czy wyłacze obieg zamkniety to klapa jest ciagle otwarta. (czyli rozumiem ze ciagle mam obieg wewnetrzny "zamkniety" ) co zrobic zeby klapka przy silniku za schowkiem reagowala na przycisk., klapki za filtrem przeciwpyłkowym otwarte ciagle. Moze wystarczy kodowanie ? lub zamiana pinow ( instalacja angielska przerobiona tak mi mowili

bartek_jar

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Jarosław
tak po przekładce, ogolnie ok a to przypadkowo znalazłem bo schowek naprawialem, dlatego zima mi pewnie czesto parowalo, i gdy klime wylacze

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
jest roznica miedzy EU a GB wiec ktos kto to robil nie wiedzial jak wyjsc z tematu obiegu wewnetrznego

a bylo to opisywane

bartek_jar

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Jarosław
no tak jak widac bo klapa nie reaguje na przycisk, co proponujesz zeby ruszyła bo czytalem caly temat ale to chyba nie dotyczy mojego problemu bo u mnie chodzi o klape dodam ze jak włacze obieg zamkniety to mocniej wieje ale klapa dalej tak samo, (panel klimatronic angielski)

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
po pirwsze jak odbierales auto ??
po drugie
przyjedz to sie zrobi

Karolt1976

Początkujący
Punktów
0
witam, jestem prawie szczęśliwym posiadaczem audi a4 b7 po przekładce ale po zakupie pojawił się problem. Auto nie grzeje (klimatronik 2 strefowy) Diagnoza mechanika - nagrzewnica do wymiany. Zanim jednak się za to wezmę mam pytanie, czy błędy w przekładce mogą skutkować brakiem nawiewu ciepłego powietrza do kabiny ( klima chłodzi, silniczki sprawne wg. vag) Dodatkowo moje obawy potęguje jednak brak nadmuchu z bocznych nawiewów nieazależnie od ustawień klimaronika. Po prostu nie dmucha z kratek. Z uwagi na koszty wymiany nagrzewnicy proszę o pomoc.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
A wymieniłeś rurki dochodzące do nagrzewnicy ? jeśli nie to masz je zagięte i nie ma przepływu płynu

Karolt1976

Początkujący
Punktów
0
kupiłem już przełożony, nie mam pojęcia czy rurki były wymieniane. trzeba będzie zajrzeć

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
Sprawdź czy jedna i druga są tak samo gorące

Karolt1976

Początkujący
Punktów
0
aby obie były gorące trzeba na rogrzanym silniku trzymać obroty ponad 2000 , a w kabinie i tak zima

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
Sprawdź drożność nagrzewnicy czyli zdejmij rurki podłącz węża przelej wodą, możesz na noc zasypać sodą, sprawdź silniczki ciepło zimno czy chodzą, czy dźwignia nie spadła itd. no i rurki pod półką koło magla czy nie zagięte i na to stawiam bo większość przekładaczy ich nie wymienia tylko albo przygniata akumulatorem albo pod spodem

Karolt1976

Początkujący
Punktów
0
dziękuję za wskazówki, a te rurki pod pułką można obejrzeć zdejmując schowek, czy jeszcze gdzieś?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
Pod półką tam gdzie przykręcony jest magiel od spodu, włóż rękę i zobacz czy nie są zagięte

Karolt1976

Początkujący
Punktów
0
witam, przewody ok, ale zauważyłem że po wciśnięciu econa zaczyna jakby grzać a przewów odpływowy z nagrzewnicy robi się gorący. Czy przyczyną tych wszystkich anomalii może być nieprawidłowe przełożenie klimatronika?

Do góry Bottom