• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Działania które zmuszą Polskę do umozliwnienia rejestracji anglików

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
Do tej pory nie miałem ani jednej sytuacji, gdzie stworzył bym niebezpieczeństwo na drodze prze próbie wyprzedzenia. Czy jestem ostrożny?? Tak.

Chwała Ci za to - i tak powinno się podróżować autem nie przystosowanym do ruchu.

Nie wiem czemu miałbym odebrać prawo tej przysłowiowej ostrożności temu przysłowiowemu 20-latkowi. On też chce żyć i niech się uczy. Uważam, że to czy się nauczy zależy tylko od niego a nie od strony, po której ma kierownicę

I tu się mylisz - niech się uczy ??? Człowieku - 80 % ludzi zdających prawo jazdy w tym kraju nie potrafi jeździć ( przykład Pani z placyku manewrowego z TV ) ale jeżdżą, Strach pomyśleć co będzie jak wsiądą do RHD.

omarek86

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Zaklików
Powstrzymywałem sie przed wyrażeniem swojej opinii w tym temacie, bo widze tu pełno głupot. Nie powinno sie rejestrować anglików! a jesli bedzie taka możliwość to dopieprzyć takie ubezpieczenie, że wam takie cuda z głowy wylecą, bo bardziej sie opłaci przerobić i zarejestrować! Dyskusja widze na poziomie nastolatka napalenca! Bardzo duzo mamy szalonych kierowców, ktorzy w takim samochodzie beda siac dramat na drogach. Sam jeździlem anglikiem po polsce prawie rok i da rade spokojnie jeździć, ale nie każdy to potrafi.

marcin4x4

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
lublin
widze ze spora część przeciwników rejestracji anglików POTRAFI JEZDZIĆ ANGLIKIEM ALE WIE ŻE INNI NIE POTRAFIĄ :) daj spokój.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
na wstecznym też sie wyprzedzać, ej panowie :p

77omega

Bywalec
Punktów
2
Miasto
sepolno / Bognor UK
Chwała Ci za to - i tak powinno się podróżować autem nie przystosowanym do ruchu.
I tu się mylisz - niech się uczy ??? Człowieku - 80 % ludzi zdających prawo jazdy w tym kraju nie potrafi jeździć ( przykład Pani z placyku manewrowego z TV ) ale jeżdżą, Strach pomyśleć co będzie jak wsiądą do RHD.

Witam widze ze sporo tu ludzi wszystkowiedzacych a najwiecej tych nie oswieconych i przycofanych delikatnie ,wszem i wobec gloszacych jak to niebezpiecznie sie anglikiem jezdzi ,panowie ktory z was tak naprawde jezdzil anglikiem albo ktory byl w UK albo gdziekolwiek , pewnie powtorze po raz enty to samo , w UK jezdzi sie autami i Rhd i Lhd i to nie tylko po autostradach ,nikt nie wymaga dodatkowych kursow czy czegos takiego ,ostatnio coraz wiecej obywateli Bulgarii jezdzacych autami RHD zarejestrowanymi wlasnie w Bulgari czyli idac waszym tokiem pojmowania pewnie maja same autostrady ,autem Rhd i Lhd jezdzi sie tak samo identycznie i to tylko wam krzykacza sie wydaje ze cywilizowany czlek nie nauczy sie obslugi lewarka skrzyni lewa reka ,ja jezdzac na stale w Uk ostatnio mialem okazje jechac autem Lhd okolo 100km tam i z powrotem miasto ,wioski ,kawalek expresowej ,przyzwyczajenie sie do kierownicy Lhd zajelo mi kilka minut , Wiec jesli sami nie potraficie albo uwazacie ze to niebezpieczne wnioski wyciagacie na podstawie wlasnych doswiadczen wiec kiepscy z was kierowcy , a argumenty ze 20 latek cos zrobi sa tak beznadziejne jak polowa tych krzykaczy Ile lat jeszcze musi uplynac zebyscie zaczeli sie oswiecac troche w tym ciemnogrodzie / a jeszcze jedno jesli w tym tekscie sa bledy to prosze ich niepoprawiac bo polonista nie jestem

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
ja już podawałem przykład mojej mamy która rzadko jeździ i nie robi jej różnicy czy to LHD czy RHD :D

debil zabije się i na rowerze;)

77omega

Bywalec
Punktów
2
Miasto
sepolno / Bognor UK
POWIEM TYLKO ZE TEN KTO POTRAFI JEZDZIC TO MU BEDZIE BEZ ZNACZENIA CZY JEZDZI LHD CZY RHD I OBOJETNIE W JAKIM KRAJU. ! :)

Dokladnie DANEK kto potrafi jezdzic to pojedzie i tym i tym a kto jest nieodpowiedzialny to i rowerem moze szkod narobic ,ale najwiecej tu krzycza ci co nigdy nie jezdzili Rhd ,

Do Piotrek /Chwała Ci za to - i tak powinno się podróżować autem nie przystosowanym do ruchu. --- jesli auto by nie bylo przystosowane do ruchu to niewolno bylo by nim jezdzic ani po terytorium POLSKI ani Po Europie a jednak wolno i to zgodnie z prawem wiec albo pisz cos co jest zgodne z prawda albo nie pisz w tym temacie wcale :mad:

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
fszystko fajnie tylko ze ,nie mozna jezdzic w naszym kraju RHD i koniec kropka.
po cholere te jakies głupie dyskusje

Danek93

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Przemysl --> UK, Birmingham
mg.co.uk
dlaczego nie mozna, kto zabroni anglikowi przyjechac swoim autem do polski i jezdzic? nikt ma papiery i nie ma problemu, ja co roku na wakacjach jestem anglikiem i normalnie jezdze i jeszcze mnie policja nie zatrzymala a widzieli nie raz angielskie auto. nie na stale ale na jakis okres czasu mozna. a to ze zaswieci raz czy 2 komus po oczach to nie swieci mu caly czas tylko blysnie jak oczywiscie nie naklejisz naklejek takich na reflektory a najczesciej mozna je kupic na promie lub w obojetnie jakies stacji wiec nie pisz ze nie wolno bo to bzdura :)

77omega

Bywalec
Punktów
2
Miasto
sepolno / Bognor UK
dlaczego nie mozna, kto zabroni anglikowi przyjechac swoim autem do polski i jezdzic? nikt ma papiery i nie ma problemu, ja co roku na wakacjach jestem anglikiem i normalnie jezdze i jeszcze mnie policja nie zatrzymala a widzieli nie raz angielskie auto. nie na stale ale na jakis okres czasu mozna. a to ze zaswieci raz czy 2 komus po oczach to nie swieci mu caly czas tylko blysnie jak oczywiscie nie naklejisz naklejek takich na reflektory a najczesciej mozna je kupic na promie lub w obojetnie jakies stacji wiec nie pisz ze nie wolno bo to bzdura :)

no i to jest wlasnie caly absurd tej sytuacji jesli przyjedziesz autem z zagranicy na wakacje do pracy jak kolwiek ,to autem mozna jezdzic po polsce i nikt niema nic przeciwko jezdzisz po tych samych drogach itd ,wiec jaka jest roznica miedzy takim jezdzeniem a tym samym autem zarejestrowanym w polsce ,a jesli o swiatla chodzi to przepis mowi ze musza byc naklejki na lampach i tyle jesli ktos ich niema to normalne ze powinien placic mandat

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Nie chodzi o lampy,chodzi o to ze nasze społeczeństwo do pewnych rzeczy musi dorosnąć,jeśli możliwa byłaby rejestracja RHD to te auta zalały by nasz rynek,musimy jako kraj bronić własnych interesów i nasze interesy są ważniejsze od unijnych,o żadnych sankcjach czy karach nie mam mowy,nic nam unia nie ma prawa zrobić..

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
Nie chodzi o lampy,chodzi o to ze nasze społeczeństwo do pewnych rzeczy musi dorosnąć,jeśli możliwa byłaby rejestracja RHD to te auta zalały by nasz rynek,musimy jako kraj bronić własnych interesów i nasze interesy są ważniejsze od unijnych,o żadnych sankcjach czy karach nie mam mowy,nic nam unia nie ma prawa zrobić..
zyje troche lat na tym swiecie i czesto slyszalem ze cos nas zaleje, np.(pracownicy z ukrainy) a zalali nas tylko szwedzi czego nie pamietam bo to bylo dawno temu. nie bedzie masowej rejestracji anglikow, bo w tej chwili jak ktos chce jezdzic anglikiem to jezdzi i nawet nie byl w anglii. a Andrzejku jezeli chcemy bronic wlasnych interesow to nie powinnismy byc w unii, jestesmy zbyt slabi zeby cos zdzialac. dolaczylismy do nich i musimy przestrzegac prawo unijne. panstwa czujace sie mocnymi maja w nosie te cala unie, sa w strefie gospodarczej unii ale unia im nic nie bedzie dyktowac i nakladac kar. my niestety nie jestesmy w takiej konfortowej sytuacji.

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
jak dopuszczą rejestrację RHD w PL to ich ceny z automatu podniosą się i to ostro.
jedyny z tego pożytek będzie taki że pasjonaci nie będą musieli kombinować żeby zarejestrować swoje ukochane zabaweczki ;)

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
jak dopuszczą rejestrację RHD w PL to ich ceny z automatu podniosą się i to ostro.
jedyny z tego pożytek będzie taki że pasjonaci nie będą musieli kombinować żeby zarejestrować swoje ukochane zabaweczki ;)
nie wiem czy ceny sie podniosa ale wiem jedno ze 90% aut co sprzedaje to ludzie kupuja na czesci, nawet jak mam v5. jakis rok temu mialem sharana 2006 rok z kategoria c, robilem vic zeby odsyskac dowod. klijent przyjechal i mowi ze jemu starczy rachunek na droge bo on go i tak nie bedzie rejestrowal i super ze jest 7 foteli bo jemu brakuje tylnych.

Danek93

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Przemysl --> UK, Birmingham
mg.co.uk
drodzy przyjaciele, skoro polski rynek zaleja angielskie auta to spoko. Tak na serio to co kogo obchodzi po jakiej stronie siedzi? warzne zeby auto mial i zeby mial je troche tanie TANIEJ!!! ceny paliw sa drogie to chociarz auto taniej kupi.

zreszta dlaczego maja angielskie auta zalac polski rynek? przecierz tylko ten bedzie sciagal auto albo kupi kto nim potrafi jezdzic. a zlomy z polskiego rynku znikna bo w angli jest cos takiego ze im mlodsze auto tym tansze ubezpieczenie bo zieloni, bo mniejsze emisje ect.

Do góry Bottom