• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Działania które zmuszą Polskę do umozliwnienia rejestracji anglików

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
JARO nie pieprz głupot. ładnie cię proszę :D

rejestrować można bez najmniejszego problemu, natomiast przeglądu takie auto nie przechodzi i to tyle w temacie.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
nie można rejestrować więc Holipa nie pisz bzdur i nie wprowadzaj ludzi w błąd
nic w tym temacie się nie zmieniło i na pewno w najbliższym czasie się nie zmieni
dywagacje czy to bezpieczne czy nie nic tu nie wnoszą

77omega

Bywalec
Punktów
2
Miasto
sepolno / Bognor UK
CZYM SIE POPISALEM ZE NIE MOZNA REJESTROWAC RHD
i bardzo dobrze
zglos sprawe do trybunału
jak jeden z Kielc i co
i nic
nie wolno i koniec
OJ JARO - napisales ze niewolno jezdzic / to ze ceny anglikow troche podskocza to jasne i ze bedzie ich troche wiecej jezdzic i to ze w koncu do tego dojdzie predzej czy pozniej;) czy tego chcecie czy nie skoro nasze przepisy sa niezgodne z prawem uni /a prawda jest taka ze dzieki tej uni to Polska sie cywilizuje powoli choc jak ktos napisal zeby zmienic przyzwyczajenia Polakow to jeszcze sporo czasu minie:mad:

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
ceny aut lecą na pysk, juz niedługo nie będzie sensu utrudniać sobie życia, chyba że trafisz rodzynka to tak

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
zweckform jak auto ma przegląd to zasranym obowiązkiem urzędasa jest rejestracja.
wał mu do tego po której stronie jest kierownica jeśli nie jest to zapisane w papierach wozu :D

gadaj se waćpan co chcesz ja wiem jak to wygląda od strony przepisów:cool:

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Spokojnie panowie,kazdy ma rację,nie ważne są unijne przepisy jeśli nasz interes jest w tym momencie ważniejszy,chodzi np.o takie koszty jak likwidacja szkód czy wzrost bezrobocia.Warto zauważyć że np Słowacja wprowadził ograniczenia w przypadku sprowadzania aut i nic z tego powodu unia im nie zrobiła,prawo unijne sobie a prawo krajowe swoje.Nie przystąpiliśmy do stowarzyszenia bezwarunkowo,jesteśmy suwerennym państwem i musimy dbać o swój interes.Niemcy nie pozwolili nam na pracę u siebie podobnie jak inne kraje bo dbają o swój interes,przykłady mozna by mnożyć w nieskończoność.Nie twierdzę ze to dobre rozwiązania,jestem oczywiście za tym zeby można było normalnie rejestrować RHD i zdania nie zmienię,niestety nie nam o tym decydować.

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
zweckform to ty mi pokaż paragraf pozwalający urzędnikowi nie zarejestrować auta które ma ważny przegląd, wtedy pogadamy.

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
kolejnego ? :D
dajżesz mi żyć. mam dwa auta RHD rejestrowane w PL

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
Si Si. R34 z 2001r i LIIphII z 2007r to zabytki pełną gębą :D

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
a tam pieprzysz głupoty i ludzi w prowadzasz w bład

Ps. to po co ta dyskusja
jezeli twierdzisz ze mozna rejestrowac angliki

kupowac i jezdzić
1. kupuje
2 przyworze
3 przegląd
4 rejestracja
5 ubezpieczenie

i jazda

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
przeglądu nie zrobisz , ale w pewnych przypadkach nie musisz :D

Danek93

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Przemysl --> UK, Birmingham
mg.co.uk
... wiec z tego co nasz szanowny przyjaciel Holipa mowi to jednak da sie zarejestrowac hehe :) a moze masz zarejestrowane ale w UK i przywiozles je do PL. ? :D bo wydaje mi sie ze jak byla by ustawa to i w wiadomosciach cos by powiedzieli hehe :p

No chyba ze kupujesz auto z przegladem z UK a podobno nie trzeba nic tlumaczyc papierów to mozesz go miec na rok : ) przeglad mialem na mysli. "MOT" :p ale nie wiem to tylko moje gdybanie :) heh

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
Danek każde auto które w papierach ma UK i inne kraje o ruchu lewostronnym jest dokładnie weryfikowane.
ja już tutaj na forum pisałem jak to działa.

Do góry Bottom