• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Działania które zmuszą Polskę do umozliwnienia rejestracji anglików

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Musimy czekać na decyzje uni ale wszyscy zainteresowani powinni pisać do tego pana i naciskać sprawę do granic możliwości.Głupie tłumaczenie polskich decydentów nie może mieć przewagi nad ludżmi z uni którzy się tym zajmują
. Nie wyobrażam sobie żeby urzędnicy z innych krajów uni słuchali głupot polskich dycydentów.Jak dojdzie do takiego marazmu to ja się wypisuje z takiej uni.RHD można rejestrować we wszystkich krajach uni eur tylko polscy dycydenci wymyślają jakieś dziwne sprzeczności w tym temacie.Jak unia przyzna racje .ze nie nie można rejestrowac RHD w polsce to ja nie wyobrażam sobie takiej demokracji.Musimy czekać i naciskać pana Ginalskiego żeby zrozumiał problem lepiej niż polscy upierdliwi dycydenci.Panowie i panie zainteresowani rejestracją anglików RHD piszcie do uni skargi na emaila : octavien.ginalski@ec.europa.eu

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
Koledzy do Pana Ginalskiego trzeba pisac po angielsku czy po polsku ?

GregK

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam

A co z tym zbiorowym pozwem? cos sie rusza?
Ja bym się chętnie dołożył.

Pozdrawiam

art60

Nowy
Punktów
0
Miasto
warszawa
Witam
Powiem tak jezdze anglikiem po polsce i nie mam problemów chetnie dołącze do grona ludzi którzy chca rejestracji anglików a te nasze urzedasy niech sie schowaja.
Mysle że to kwestia czasu kiedy beda musieli rejstrowac.

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Panowie musicie się skontaktować ze sobą w okolicach swoich miejsc zamieszkania i po kilkanaście osób umówić się i wybrać prawnika który by się uczciwie zajął tą sprawą.Nie chodzi tylko o pozew musicie zebrać jakąś kase a przez internet to będzie trudne bo zawsze się znajdzie ktoś kto zgarnie kase.Ja nie mogę brać udziału bo mam sprawe w Naczelnym Sądzie Administracyjnym w związku z kasacją decyzji tego od autostrad.Nie przejmujcie się tym wyrokiem z 27.01.2010 to jest dziadostwo i bzdury my mamy racje i tego musimy się trzymać i w to wierzyć pozdrawiam wszystkich walczących z POlskim rządem.

1petrol

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wielkopolska
Jako były emigrant i aktualny posiadacz "anglika" równiez przyłączam sie do dyskusji i popieram rejestracje RHD. Mało tego nastepnego równiez kupie "anglika", bez wzgledu na to czy bedzie mozliwość rejestracji czy nie!
Brak czasu nie pozwala mi latac po urzędach i tym całym syfie żeby na koniec usłyszec to samo co wiekszośc kolegów - "nie zarejestrujemy!"

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
ciezko bedzie sie zebrac bo ja jestem w IRE i do PL latam 2 razy na rok a jak juz jestem to na nic nie mam czasu.

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
Ja jestem w obecnie w Krakowie i chętnie spotkam się z kimś np z woj. małopolskiego i jakoś byśmy omówili kwestię... . Druga sprawa to mam znajomego prawnika... nie wiem czy by się podjął tematu... . Dowiem się w niedzielę i może da jakieś wskazówki czy to ma sens. Pozdrawiam

T

kargoolek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rumia
divorski, voltra ja mieszkam obecnie w Gliwicach więc gdyby było jakieś spotkanie w Krk to mogę wpaśc.
Sam też próbuję walczyc o zarejestrowanie mojego autka. W listopadzie napisałem odwołanie do SKO w Gdańsku (bo tam jestem zameldowany) i kilka minut temu wysłałem list do Pana Ginalskiego. Jak dostanę jakieś odpowiedzi to wrzucę na forum

** Dodano: 02-03-2010, 22:21 **
Z tego co rozumiem po francusku Pana Octaviena nie będzie do 5 marca i do tego czasu nie odpowiada na e-maile
"Je serai absent jusqu'au 5 mars 2010. Je ne répondrai pas aux e-mails pendant mon absence."

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Do wszystkich zainteresowanych rejestracją angliczków RHD pod koniec marca będę chciał zrobić spotkanie z zainteresowanymi w tym temacie w Krakowie chciałbym żeby spotkali się wszyscy zainteresowani może razem coś pożytecznego wymyślimy i pogadamy sobie o naszym problemie dam informacje tydzień wcześniej i przypuszczam że to będzie niedziela bo przeważnie wszyscy dysponują wolnym dniem.Wchodżcie na forum i czekajcie na informacje trzeba się za to zabrać poważnie a nie gdybać co będzie bo co będzie to zależy od nas jest nas bardzo dużo pozdrawiam wszystkich.

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
Pisze się!!! Ja poproszę o sms Divorski numer podam na PW, ostatnio zawalili mnie pracą ale pamiętam o naszej słusznej sprawie koledzy. Pozdrawiam i czekam na informacje.

Tomek

Tony

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Wielkopolska
A ja jestem stanowczo przeciwko rejestracji angoli w Polsce. Za dużo tu jest debili. Za 2 lata pewnie z 50% aut na naszych drogach to były by angliki bo dusigrosze których nie stać na auto za 20.000zł kupią anglika za 12 i tak będą jeździć. Wiejscy szpanerzy w BMW za 4000zł i ich debilne głowy są już niebezpieczne, a co dopiero jeszcze w angliku. W dyskusje w której dusigrosze będą przekonywać jaka to jazda anglikiem jest bezpieczna nawet się nie wdaję.

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
A co ty jesteś taki zawzięty idż na zawodowego żołnierza i wyślij się do Afganistanu jak chcesz strzelać.Co za wiocha ty się urwałeś z palmy?Lepiej na nią wracaj bo nie dorosłeś do komuny a co dopiero mówić o demokracji co za prymityw czuć obórką skąd ty jesteś jest jeszcze jakieś miejsce na świecie gdzie żyją tacy jak ty to chyba jakieś niezłe pierdziszewo.

** Komentarz dodany przez: Misiek: 15-03-2010, 14:31 **
Do załatwiania prywatnych niesnasek służy opcja Prywatnych Wiadomości i to jej prosze uzywac na przyszlosc.

standerus

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
Tony napisał:
A ja jestem stanowczo przeciwko rejestracji angoli w Polsce. Za dużo tu jest debili. Za 2 lata pewnie z 50% aut na naszych drogach to były by angliki bo dusigrosze których nie stać na auto za 20.000zł kupią anglika za 12 i tak będą jeździć. Wiejscy szpanerzy w BMW za 4000zł i ich debilne głowy są już niebezpieczne, a co dopiero jeszcze w angliku. W dyskusje w której dusigrosze będą przekonywać jaka to jazda anglikiem jest bezpieczna nawet się nie wdaję.
Ciekaw jestem czy jak Tobie kiedyś urzędy staną w poprzek planów i przymusza do jakiegoś absurdu to też będziesz tak ciety...

Divorski - prosze o info tel/mail. Natłok zajęć i na forum wchodze bardzo rzadko.

snickers01

Nowy
Punktów
0
Miasto
Czestochowa
Witam a moze by tak masowo wysylac meile o tematyce braku mozliwosci rej anglikow do min infrastruktury, do SOLVITu do KE jak zobacza ilu nas jest to przyspiesza dzialania w sprawie zmiany stanowiska w tym temacie

Do góry Bottom