• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[dolnośląskie] Przekładki Anglików Wrocław

aras

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Leicester Anglia
Tutaj może się człowiek wyżalić. Koszty żadne a za kontakt telefoniczny musiałby jakiś grosz zapłacić i publiki by nie było, taki swego rodzaju ekshibicjonizm mi się zdaje. Bo po co się publicznie użalać kiedy się sprawy po za forum nie wyjaśniało. Jeżeli już drogą oficjalną takie rzeczy załatwiać to rzecznik praw konsumenta jest wystarczająco kompetentny, a i on zapytałby czy człowiek od megane próbował sprawę wyjaśnić. Chciałbym widzieć twarz rzecznika kiedy by się dowiedział że ten żalił się na forum.
Pozdrawiam obu

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
I tu jest sedno sprawy - nie przyjechac na reklamacje , mieszkajac 2 kilometry od warsztatu tylko caly dzien biadolic lub straszyc na przemian . Niemniej jutro ja sam opisze moje spotkanie z klientem i sposob zalatwienia reklamacji

aras

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Leicester Anglia
Czekam na efekty może serial nakręcimy coś mi tu paździochem zajeżdża.

---------- Dodano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Dzięki Rysiek za pochwałkę, świeży tu jestem i nie bardzo ogarniam
Pozdrawiam

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Tak jak obiecalem chcialem opisac moje dzisiejsze spotkanie z uzytkownikiem Gaius1984. Samochod zostal mi dostarczony o godzinie 10:30. Rzeczywiscie w samochodzie stwierdzilem drobne usterki takie jak luzne manetki czy nie przeniesiony brzeczyk pasa. W ramach reklamacji uslugi zostaly one usuniete w dniu dzisiejszym. Natomiast brak mozliwosci regululacji prawego reflektora spowodowany jest jego wada fabryczna (reflektory nowe). Lampa zostala dzisiaj zdemontowana i oddana na reklamacje do hurtowni w ktorej zostala zakupiona. Pozostaje czekac na rozpatrzenie zgoszonej reklamacji i ponowny montaz reflektora. Niestety na chwile obecna czas trwania naprawy jest nie zalezny odemnie i blizej nie okreslony.

P.S. Przesylam pare fotek w/w samochodu po przekladce.

View attachment 3684 View attachment 3691 View attachment 3690 View attachment 3689 View attachment 3688 View attachment 3687 View attachment 3686 View attachment 3683 View attachment 3692

Gaius1984

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Mam nadzieję, że Kristoff nie pogniewa się na moją wypowiedź w tym temacie ale widać, że ludzie są zainteresowani.
Auto dzisiaj trafiło do warsztatu o 10:30 tak jak napisał Kristoff. Do zeszytu zostały spisane usterki z którymi się dzisiaj zgłaszam. Następnie przed 15tą dowiedziałem się, że "prawie wszystkie usterki zostały już usunięte" natomiast nie odjadę samochodem ponieważ nie mam przedniej lampy którą oddano do hurtowni w ramach reklamacji.
Z mojej strony pozostaje tylko mieć nadzieję, że wszystko uda się załatwić na dniach, bo od środy zaczynam pracę w Polsce a do niej jest mi auto niezbędne.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
hurtownia do producenta, weryfikacja i sprawdzenie odesłanie do hurtowni i do warsztatu, musisz cierpliwie czekać nie ma rady

Gaius1984

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Tu nie chodzi tyle o cierpliwość ile o konieczność używania auta do pracy. Bo na tą chwilę to jestem z ręką w nocniku.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
lampa to nie majątek zamontujcie na razie angielską i do czasu odesłania dobrej z reklamacji można użytkowac auto

Gaius1984

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Robimy to w trybie gwarancyjnym więc nie będę bardziej utrudniać sytuacji. Mam tylko nadzieję, że skoro w trybie gwarancyjnym to nie będę musiał czekać pełnych 14 dni i uda się auto odebrać sprawne w 100% wcześniej.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
podszedłbys do sprawy normalnie miałbys normalnie ale jak zacząłes straszyć prawnikami to masz jak to mówią po oficjalnej lini, najpierw pomysl potem działaj, ja też nie zaryzykował bym z takim gosciem pojscie na skróty, załozą mu lampe od anglika, wjedzie na drzewo i zaskarży Kristofa że przez wadliwą lampe nie zauważył, nie ma co rydzykować i jak to moj kolega mawia jak widzi jak ja wiązki owijam czy zabezpieczam spawy itp. " nie bądź za dobry dla ludzi, nie warto "

Gaius1984

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Wrócimy do dyskusji po odbiorze auta bo na razie to nic nowego i tak tutaj nie da się napisać.

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Ja rozumie wlasciciela Megane ze auto jest mu potrzebne i dlatego wydalem auto po przegladzie juz w sobote zeby mogl korzystac z auta przez weekend ale z niedokonczonymi wszystkimi sprawami ( stal nad mechanikami i czekal na auto ) , ktore mialem dokonczyc w poniedzialek . Niestety juz w niedziele zostalem opisany jak ja to zle zrobilem przekladke wraz z sugestia abym wynajal prawnika bo sprawa trafi do sadu !!!!!! Takze w tej sytuacji prosze mi sie nie dziwic ze w tym momencie zostana dochowane wszelkie procedury reklamacyjne i warunki przekladki zapisane w umowie - zleceniu .

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
rozumie Kristoff ale jak auto przeglad przeszlo z nie sprawna lampa
przeciez to priorytet przy przegladzie angola

Do góry Bottom