• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

czy ktos juz zarejestrowal anglika bez przekladki w polsce i ubezpieczyl tak jak mowia nowe przepisy

maciek1501

Początkujący
Punktów
1
Miasto
słupsk
Witam
mam pytanie chcialem zarejestrowac anglika w polsce bez przekladki tak jak mowia nowe przepisy - to co trzeba zmienic czyli lampy i ewentualnie licznik oraz lusterka to wiem Tylko interesuje mnie jakie dokumenty potrzebne do zarejestrowania i co musze oplacic po sprowwadzeniu auta (dodam ze jestem juz posiadaczem auta od pewnego czasu)

maciek1501

Początkujący
Punktów
1
Miasto
słupsk
No to poczytaj przepisy mozna zarejestrowac i rodzina moja pytala sie w ubexpieczalni i normalnie ubezpueczaja auta

maciek1501

Początkujący
Punktów
1
Miasto
słupsk
A ja chce sie dowiedziec wlasnie z doswiadczen ludzi ktorzy zarejestrowali anglika w pl zgodnie z dn 1.06.2015 jak wyglada procedura

mruz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bobrowa
Zarejestrować już można (od 29.05.2015), ale teoretycznie, bo jeszcze stacje diagnostyczne przeglądów nie wiedzą jak robić (nie ma wytycznych).

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
rozmawiałem w zeszłym tygodniu z ludzmi z kilku okolicznych wydziałów komunikacji i w żadnym z nich nie zarejestrują auta z kierownicą po prawej stronie
do tego na tą chwile nie ma szans na przegląd
podsumowanie jest proste na tą chwile nie ma możliwości zarejestrowania takiego auta

maciek1501

Początkujący
Punktów
1
Miasto
słupsk
Madry od telewizora ok widze ze forum spadlo na psy bo kiedys tetnilo zyciem i byly tu osoby ktore maja wiedze a nie jak dzis ale ok jesli uwazasz ze nie mozna zarejestrowac to tez ok. Z kolega wyzej sie zgodze co do przegladow bo faktycznie nie wszyscy zrobia przeglad na dzien dzisiejszy ale powinni skoro weszly takie przepisy to raz a dwa to tak jak ludzie sie wypowiadaja i z rozmowy z niektorymi co do rejestrscji zalezy gdzie kto mieszka bo zdazaja sie i tacy w urzedzie tak jak ty ze o tym nie slyszeli i mowia ze nie mozna i wprost odpowiadaja nie slyszalem nie slyszalam o takim prawie dobra dzieki za odpowiedzi wroce do pl sam osobiscie sie dowiem wszystkiego pozdrawiam

A i w takim razie poczekaj miesiac czyli ok 1 lipca i normalnie go zarejestrujesz jesli u ciebie robia problem w wydziale komunikacji oraz zrobisz przeglad

Ostatnio edytowane przez moderatora:

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Pisz po polsku ze zrozumieniem, to po pierwsze.
Nie odpowiada Ci forum to poszukaj innego.
Do kogo masz pretensje, że nie chcą rejestrować? Czy to my to blokujemy?

michael

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
UK
Po wprowadzeniu możliwości rejestracji, warsztaty będą miały mniej klientów, więc będzie walka o klienta.

bajbus

Nowy
Punktów
0
Miasto
płock
Jak Polska zrobi wszędzie dwu-trzy pasmówki! czyli za jakieś 20-30 może 50 lat :)

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
Po wprowadzeniu możliwości rejestracji, warsztaty będą miały mniej klientów, więc będzie walka o klienta.
tak może być jak piszesz więc chyba się do Ciebie wprowadze i przypilnuje żebyś do nikogo innego nie zaprowadził auta :cool:

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Warsztaty będą miały więcej roboty bo ludzie auta LHD będą przerabiać RHD bo jak "sąsiad takiego ma to ja też muszę" ;)

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
będzie tak że sporo ludzi kupi wózek na którego nie było ich do tej pory stać a później przyjdzie otrzeźwienie bo a ni tego sprzedać ani spokojnie jeździć no i obciach i komenty ooooo sąsiad ze zmywaka wrócił hehe, więc spokojnie bez obaw o prace :) :)

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
Bez cwaniactwa ale jak bedzie mozna to ja rejestruje. Po dosc dlugim pobycie w UK moge jezdzic z drugiej strony. Auto na dojazdy do pracy i w okolo komina. Bo mamy drugie w domu LHD na "normalne" wyjazdy itp...

maciek1501

Początkujący
Punktów
1
Miasto
słupsk
Pisz po polsku ze zrozumieniem, to po pierwsze.
Nie odpowiada Ci forum to poszukaj innego.
Do kogo masz pretensje, że nie chcą rejestrować? Czy to my to blokujemy?
Ty jestes idiota czy kim ?? Naucz sie czytac jeden z drugim i badzcie na bierzaca a nie jak w urzedach u was na wsi. Czy ja kogos obwiniam ze przez ciebie nie moge zarejestrowac nie bo chodzilo mi od samego poczatku tematu czy ktos juz probowal zgodnie z nowymi przepisami a wy nie slyszac o tych przepisach z gory zakladacie nie mozna no ok nie mozna to nie mozna i niech tak zostanie Bardzo prosze link dla tych co dopiero o czyms takim uslyszeli ode mnie
http://m.onet.pl/moto/porady-ekspertow,g3mgvk N

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl

maciek1501

Początkujący
Punktów
1
Miasto
słupsk
  1. Ale ja nie musze czytac bo juz to czytalem ale osoby ktore wypowiadaja sie w moim temacie chyba nie bo odpisuja tak jak w urzedach niektorych odpowiadaja - nie nie mozna
  2. do tych co mowia ze nie mozna rejestrowac - owszem bedzie mozna jak stacje diagnostyczne dostana wytyczne jak maja sprawdzac stan techniczny anglikow prawdopodobnie
  3. wiadomosc napisana dnia 29.05.2015
  4. Marcin Dumiński - Przed godzina dodzwoniłem się do Departamentu Transportu Drogowego Wa-wa, otrzymałem informacje ze zarządzenie jest gotowe w tej sprawie i zostało przekazane do Minister Transportu celem podpisania , po podpisie oficjalna informacja ma ukazać się na stronie Ministerstwa
    i tym samym WK maja wdrożyć to u siebie , przypuszczalny okres oczekiwania ok. tydzień od dziś . Powiatowe Wydziały komunikacji jeszcze nie wiedzą nic - pytałem u siebie . Prawdopodobnie Stacje Diagnostyczne też.
    · 2 godz.
    Kamil Franczak - Również dzwoniłem wczoraj do ministerstwa transportu i powiedziano mi to samo.
    W czerwcu powinno być ok ale mam wrażenie że trzeba będzie sporo nerwów się najeść żeby wyjść
    z WK z tablicami

i wlasnie tak jak mowilem forum stracilo swoja moc jaka mialo kilka lat temu i dawniej uzyskalbym taka odpowiedz jak na tej stronie bo o to pytalem prosze o to link moze ktos jak ja bedzie pytal o procedure i potrzebne dokumenty http://rejestracjaautwersjaangielska.blog.onet.pl

Ostatnio edytowane przez moderatora:

suru

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
tarnow
Rozmawialem z diagnosta oraz czytalem dziennik ustaw i wynika z tego ze pod koniec miesiaca zrobimy przeglad anglika

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
tak jak mowilem forum stracilo swoja moc

Jaką moc chłopie obudź się, co Ty myślisz że jak napiszesz że w mieście xxxx nie możesz zarejestrować anglika to my zaraz zbierzemy się i pojedziemy użyć "mocy" w stosunku do pani w okienku??? Jak masz jakieś zastrzeżenia do przepisów, do tego że niby angliki można ale tak na prawdę nie można rejestrować to kieruj swoje zastrzeżenia na wiejską a nie tutaj, tutaj nikt przepisów nie ustala ani nie radzi się nas jakie przepisy zastosować!

Do góry Bottom