• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy konieczny jest TEST VIC

przemo_99

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam
Kupiłem MB w203 w UK i byl on uszkodzony. posiadał Kat. C Samochód przywiozłem do PL w celu naprawy i zawiezienia go z powrotem do UK. Jadnak nie moglem sie dogadać z mechanikiem. Wobec czego samochód trochę miesięcy stał.
Jest dalej nie naprawiony i dalsza jego naprawa opłaca sie pod warunkiem przełożenia kierownicy na druga stronę i Rejestracji w PL.
Samochód ma rozebrany przód gdyż potrzebowałem od niego silnik do innego samochodu. Wobec czego łatwo było by już zrobić dalej przekładkę.
Pytanie wobec tego jest moje :
Czy muszę naprawić samochód by wrócił do UK na badanie ( prawdopodobnie VIC) i potem znowu do PL i wtedy przekładać kierownice?
Czy tez mogę naprawić i od razu przełożyć kierownice a jedynie wysłać dokumenty (jakie?) do DVLA o wyrejestrowanie go tak żeby można było go potem zarejestrować w PL.

Podczas zakupu dostałem Odcinek V5C i umowę po angielsku.

Załączniki

• v5c_199.jpg
    v5c_199.jpg
    51,4 KB · Wyświetleń: 14

przemo_99

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Czyli nie ma żadnej możliwości żeby auto wyrejestrować z UK
a zarazem żeby można było zarejestrować w PL bez wożenia i VIC

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Bez VIC nie wydadzą papierów . A ten zielony kwitek jest nic nie warty w PL a bez VIc w uk Również

traul

Początkujący
Punktów
0
Miasto
BIALYSTOK
Najpierw to sie dzwoni do DVLA lub przez ta strone VEHICLE ENQUIRY sprawdza sie czy VIC marker jest na tym aucie bo cat C nie oznacza zawsze ze trzeba robic VIC check.

Jesli VIC marker jest musisz auto naprawic (silnik musi byc) przekladke mozesz zrobic teraz (przy VIC check to nie problem) i auto spowrotem do anglii zabrac.

Jezeli chcesz tam jechac na kolach musisz miec MOT i ubezpieczenie (road tax na dojazd na VIC nie jest porzebny). Na lawecie moze byc bez zadnych papierow.

Do góry Bottom