• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

COPART

Blaszczu

Początkujący
Punktów
0
Udało się komuś wylicytować fure na Coparcie? Warto się w to bawić czy raczej ciężko wylicytować coś w ogarniętym pieniądzu?

dudek530

Początkujący
Punktów
0
udało się, kupiłem Audi A3 z 2005 roku z dużym grillem i z przebiegiem 65tys mil za 850 funtów, lekko przodem uderzone

Punktów
0
Witam,
Potrzebuje wyjasnienia w nastepujacej sytuacji:

Mieszkam w Anglii i zarejestrowalem konto w copart na moj Angielski adres.
Zamierzam kupic samochod z Kategoria C, V5 Notes:None.
Jezeli uda mi sie wygrac aukcje to przy odbiorze chce je do razu zawiesc do Polski.
Jakie dokumenty potrzebuje, bo to auto nie ma angielskiego dowodu?
W PL chcialbym go naprawic lub jezeli to nie bedzie oplacalne to bede chcial je sprzedac na czesci.
Jezeli samochod sie nie sprzeda to musze po jakims czasie zglaszac w Anglii co sie z nim dzieje?
Czy bede mogl sprzedac samochod w Polsce, jesli tak to jakie papery wtedy mi potrzebne i co musze zglosic, oplacic w Anglii?
Czy w takiej sytuacji bedzie naliczany Poski podatek VAT, jesli tak to kto bedzie musial go oplacic?
Jezeli nie uda sie sprzedac samochodu to moze oddanie go na autokasacjie w Polsce bedzie dla mnie mniej klopotliwe?
Co wtedy zglasza sie w Anglii?

Wiem ze jest duzo tych pytan ale mysle ze odpowiedz na nie pomoze wielu osoba.

Dzieki

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
Qplanetq musisz zaplacic na coparcie , jak nowe konto dopiero po wydaniu 5000 f mozna placic online
Przemek wypelnij druk v62 na angielski adres jak przyjdzie v5c wyslij druk eksportowy ( odcinek 9) w pl sprzedajac umowa niby w angli i niech nowy nabywca se zalatwia jak na graty to nic

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
Gotowka na miejscu tzn na obojetnie jakim coparr a jak juz wydales ponad 5k to zaplacisz na ich stronie

Agroweld

Nowy
Punktów
0
Witam,
Chce licytowac kombajn ze strony copart,
Czy trzeba posiadać firmę aby zacząć licytować? Czy można później płacic przelewem w banku czy karta przez internet ?
Proszę o odpowiedź smarsw

ehyx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kraków
jestem nowy na copart .Wyswietla mi sie informacja "Current status does not allow online bidding. Please contact Member Services to clear this status." jesli dokoncze aktywacje konta i tak musze sie z nimi kontaktowac?

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
Kazdy nowy czlonek na copart nie moze placic kartà ani przelewem dopoki nie wyda tam co najmniej 5000 funtow - do tego czasu tylko gotowka . Tak ze jak kupisz kombajn nawet i za 10 tys to bedziesz musial podac kase firmie transportowej lub zaplacic osobiscie - mozna placic w kazdej z placowek .

Ehyx dokoncz aktywacje i automatycznie dostaniesz mozliwosc licytacji

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
pewnie ktoś... na POMORZU.... tutaj może ktoś Ci pomoże ;)

Punktów
0
Witam
Po pierwsze przepraszam że odkopuje temat.
Zarejestrowałem się na Copart UK i teraz pozostaje mi aktywacja. Powiedzcie mi jak najlepiej wpłacić te 50 funtów? Nigdzie nie widzę żadnego numeru konta. W opcjach mam kartę debetową lub kredytową ale nawet nie mam jak jej użyć. Czy jest jakiś numer konta na który można to wpłacić? Czy lepiej to listownie wysłać? Pozdrawiam

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
To pay for vehicle(s) by electronic transfer or directly into the bank by cash, the following details will be required by your bank: Bank Name Barclays Bank plc Bank Account Name Copart UK limited (Central Receipts) Sort Code 20-57-40 Use for UK Payment Bank Account Number 73498743 BIC Code BARCGB22 Use for International Payment IBAN Number GB30BARC20574073498743 Bank Address 669 Midsummer Boulevard Central Milton Keynes Milton Keynes MK9 3BQ United Kingdom

wszystko jest na stronie coparta-wystarczy poszukac

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
nie wiem jak w tym serwisie sie robi przelew miedzynarodowy
jezeli robisz to z polskiego banku to musisz uzyc kodów BIC i IBAN, jak z angielskiego to nr konta (account) i sort code

dertox

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich
Czy moglby ktos wyjasnic mi jak wyglada sprawa rozliczenia vatu podczas zakupu pojazdu z aukcji copart na firmowe konto. Dzialalnosc gospodarcza prowadzona w Polsce. Jak do tej pory kupowalem pojazdy jako osoba prywatna. Na fakturach wystawianych przez copart nie ma nic odnosnie vatu dotyczacego pojazdu, jest tylko vat naliczany od dodatkowych oplat. Czy jesli bede chcial kupic pojazd na dzialalnosc gospodarcza i sprzedac go w polsce to w Polsce naliczony zostanie vat od calej wartosci pojazdu czy tez cena wylicytowanego pojazdu zawiera juz vat a w Polsce zostanie doliczona roznica?

Do góry Bottom