• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

COPART

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
Na nowej stronie coparta znajdujesz zakladke Auction (robisz to chwile po 11 czasu polskiego jak leci aukcja na zywo ) - klikasz , otwiera sie nowa strona gdzie po prawej masz na niebiesko -Join to auction now- kilka takich pozycji (kazda przypisana do odpowiedniej miejscowosci ). Klikasz na to i wchodzisz bezposrednio na aukcje i obserwujesz ceny za jakie ludzie licytuja. Pamietaj ze widzisz tylko cene koncowa licytacji bez oplat coparta - czyli +- 10%.

pawelgawel

Bywalec
Punktów
0
Miasto
123
Upatrzylem sobie rodzynka na coparcie...
Te oplaty dodatkowe do tej sumy co sie wylicytuje to jak wiadomo:
  • oplata dla copartu w/g tabeli okolo £200-300 jesli aukcja skonczy sie na £2-3k
  • £7.5-£17.5 za uzywanie aukcji internetowej
  • £12.5 za zaladunek
  • do wszystkich powyzszych sum VAT. Tylko ile % tego VATu?
Dodatkowo, np auto ktore sobie upatrzylem ma w opisie cos takiego:

VAT Added to sale: No

Znaczy ze co? Ze VAT nie jest dodany i go nie bedzie, czy po wylicytowaniu oplacam VAT. Jesli tak, to ile % wartosci?

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
vat placisz od oplat coparta jest to 20%, czyli te ok 200gbp plus vat

VAT Added to sale: nie placisz vatu od pojazdu

pawelgawel

Bywalec
Punktów
0
Miasto
123
Ok wszystko jasne skoro tak. Zobaczymy do ilu chlopaki dobija mojego rodzynka jeszcze w pre-bidach

pawelgawel

Bywalec
Punktów
0
Miasto
123
Sprzedawca widac byl prywatny bo ustawil RESERVE na taka sume ze nie dobil nikt do tylu. Wiecej sie nie oplacalo, przynajmniej dla mnie

stopro.

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Lubelskie
Witam,
szukam kogoś kto pomoże w licytowaniu aut na copart. Mam swoją ciężarówkę, odbiorę je swoim transportem. Proszę o kontakt na PW lub mail at-mobile@o2.pl

Punktów
0
witam mam pytania :
1.czy do rejestracji na coparcie wystarczy mi potwierdzenie adresu z banku , ktore dostalem przy zakladaniu konta w banku lloydsa ? bo czytalem ze musza byc jakies 3 miesieczne rachunki A zadnych rachunkow na siebie nie mam .
2.co wgl potrzebuje do rejestracji : dowod , paszport , konto w banku i co jeszcze potwierdzenie adresu ?
3.czy gdy zaloze konto na polski adres i polskie konto to bede mogl sprowadzac motocykle cat.B ?
4.jak zarejestrowac sie online na coparcie tj. co musze im wyslac i co ma byc orginalne a czego moze byc kopia ?
5.czy lepiej jakbym zarejestrowal sie osobiscie w ich siedzibie ?
6.jakie kategorie motocykli bede mogl licytowac ?
7.ile wynosza koszty dodatkowe np od motocykla za 1000£ ?
8.lepiej zarejestrowac sie na polski adres czy angielski ?

Z gory bardzo bardzo dziekuje :))

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
nie bedziesz mógl licytowac kat B jezeli nie masz odpowiednich dokumentów potwierdzajacych,ze jestes firmą i mozesz złomowac pojazdy

co do reszty pytan wszystko jest dokladnie napisane na coparcie co i jak trzeba zrobic,zeby sie zarejestrowac

Punktów
0
ok powiedz mi tylko czy do rejestracji na coparcie wystarczy mi potwierdzenie adresu z banku , ktore dostalem przy zakladaniu konta w banku lloydsa ? bo czytalem ze musza byc jakies 3 miesieczne rachunki A zadnych rachunkow na siebie nie mam .

pawelgawel

Bywalec
Punktów
0
Miasto
123
Statement z banku wystarczy, ja zamiast tego wyslalem jeden payslip z pracy (skan oczywiscie). Zadnych dodatkowych rachunkow typu woda, gaz, prad nie trzeba. Dodatkowo napisalem w mailu ze mieszkanie wynajmuje, rachunki wliczone, statement z banku mam elektroniczny.

Punktów
0
i do tego skan prawa jazdy albo paszportu tak ? i pieniadze przeslac na ich konto ?

Statement z banku - co to jest ? kartka ktora dostalem przy zakladaniu konta na ktorej jest : costumer name , adress , sort code , account number ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

pawelgawel

Bywalec
Punktów
0
Miasto
123
i do tego skan prawa jazdy albo paszportu tak ? i pieniadze przeslac na ich konto ?
Tak, ja wrzucilem skan prawka i paszportu, kase przelewem na konto. W tytule wplaty moj login.
Statement z banku to papier co przychodzi co miesiac z lista ostatnich transakcji i stanem konta. Copartowi chodzi tylko o to zeby na papierze bylo ze jest z oficjalnego zrodla, jest twoje imie i nazwisko i adres - znaczy ze tam mieszkasz naprawde.

Punktów
0
a moge zrobic tak : wyslac im poprostu na maila : zdjecie paszportu , prawka + statment z banku i rachunek z council i 50 funtow na ich konto ?

tj.zdjecie rachunku i statmentu ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom