mam pytanie czy jeżeli nie posiadam umowy kupna samochodu od anglika ale na dowodzie rejestracyjnym który otrzymałem już na swoje nazwisko widnieją dane sprzedającego to czy wystarczy to do rejestracji takiego auta w Polsce. Proszę o pomoc.

Dobrze powiedzial, musisz spisac umowe z tym anglikiem a nie z handlarzem zeby uniknac problemow i tlumaczen w polskich urzedach.powiedział że spisze sobie Pan z tym anglikiem, czy nie będzie wtedy problemów z zarejestrowaniem?
W UK nie ma czegos takiego jak umowa kupna-sprzedazy wiec jak najbardziej mogl przywiezc auto chociazby na wpis w V5C dotyczacy handlarzy.a po drugie w jaki sposób taki handlarz mógł przywieźć samochód do polski, jeśli nie posiada umowy kupna sprzedaży z anglikiem?
Nie musiCzy na umowie kupna-sprzedaży i w dowodzie rejestracyjnym "anglika" musi być wpisany ten sam adres i ta sama osoba ?
Nie powinni robic problemow, jak nie beda chcieli podac to mow ze nie kupujesz auta w takim razie.Z tego co zdążyłem zorientować to Anglicy nie chętnie podają numer z dowodu tożsamości...Czy jest to całkowicie niezbędny detal w umowie kupna-sprzedaży ? Czy można się bez niego obejść ?