• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

centralny zamek peugeot 307

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
w peugeotcie 307 po zamianie wiazki drzwiowej na druga str, nie dziala centralny zamek, a mianowicie jak zamykam go z pilota to slychac jak silowniki zamykaja ale zaraz spowrotem sie otwieraja i auto nie zamkniete. dodam ze szyby chodza prawidlowo, silniczki do szyb maja tylko po 2 piny wiec nic nie ruszalem przy nich, lusterka manualne, no i brak tez temperatury zewnetrznej oczywiscie czujnik przeniesiony do lewego lusterka.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Jak przeniosłeś czujnik i nie działa to masz albo walnięty termometr albo cos pokopałeś w elektryce
Co do zamka to zamknij ręcznie drzwi angielskiego kierowcy i wtedy zamknij drzwi z pilota
Pozdrawiam
Rafał

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
sprawa zamykania centralnego zamka juz sie rozwiazala, nie pomyslalem podczas zamykania byla otwarta tylna klapa bagaznika i dla tego centralny sam sie otwieral,
wi4ec juz jest niby wszystko ok z centralnym tylko ze jak zamykam go z pilota to zamykaja sie wszystkie drzwi, jesli go otworze z pilota to tez sie otwieraja wszystkie drzwi ale jesli otworze drzwi od str pasarzera(angielski kierowca) to automatycznie centralny zmayka wszystkie drzwi, oprocz tych prawych przednich no bo sa twedy rozwarte. nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje.

magik

Anglikomaniak
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
to masz rozwiązanie zobacz w kostkach przy zamkach przednich teraz z lewej będziesz miał jak dobrze pamiętam jeden pin więcej przetnij go przy kostce i wszystko będzie śmigać przynajmniej tak u mnie było

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
no tak racja jest jedne pin wiecej od strony europejskiego kierowcy, tylko ktory pin przeciąć??

magik

Anglikomaniak
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
zobacz bo nie pamiętam jaki to kolor wypnij obie kostki i zobacz w którym polu brakuje pina na pewno są ponumerowane

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
uciecie dwoch przewodow tak jak radzil Magik nic nie pomoglo.
dodam jeszcze ze zauwazylem ze na wyswietlaczu nie pokazuje ze drzwi pasarzeza sa otwarte, teraz tak sobie mysle ze moze zamek jest popsuty badz faktycznie cos nie tak z zamkiem w drzwiach od str pasarzeza, skoro takie rzeczy sie zdarzaja. tylko z drugiej str jak by byl popsuty to wogolew by nie reagowal,
ale nawet jak otworze samochod z pilota i siedze w srodku auta i otwieram klamka wewnetrzna drzwi pasazera pzrednie prawe to tez zaraz po otwarciu drzwi klamka zamyka sie caly centralny zamek w aucie.
poradzcie cos mi bo nie mam glowy co to moze byc.
a moze tzreba jeszcze pzrekodowac bsi na kierownice po lewej stronie,

woyti

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Słupca, Konin,Września
Centralny zamek 307

Kolego jak poradziłeś sobie z tym zamkiem ,mam ten sam problem to samo się dzieje .Wkładkę zamieniałem przeciołem przewód z lewej strony i nic to samo ma ktoś na to radę.

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
napisz co ci sie dokaldnie dzieje jaka masz usterke a bedziemy probowac, cos poradzic

woyti

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Słupca, Konin,Września
centralny zamek 307

Poradziłem sobie przeciołem jeden przewód przy kostce przy zamku lewym .Wszystko zamyka się i otwiera z pilota ,ale podczas jazdy sam się zamyka .Dodam że jest to 2006r lift,koledze przy 407 tez się same zamykają podczas jazdy z tym że jego to nie przekładaniec.Mam jeszcze taki ogólny problem że zawsze przekładam wkładkę zamka na lewo wymieniam zamki przednie na europe,wiązki w drzwiach zamieniam ,ale centralny z kluczyka nie działa otwiera tylko drzwi kierowcy ,wszystko działa tylko z pilota .Wie ktos jak to rozpracować by działało prawidłowo przełożyłem już kilka 307 i ten sam problem wciąż

magik

Anglikomaniak
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
podczas jazdy sam się zamyka .Dodam że jest to 2006r lift,koledze przy 407 tez się same zamykają podczas jazdy z tym że jego to nie przekładaniec

one tak mają po przekroczeniu bodajże 15 km h rygluje drzwi bo ma taką funkcje w bsi

ghostwriter

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Tarnów
one tak mają po przekroczeniu bodajże 15 km h rygluje drzwi bo ma taką funkcje w bsi

Można tą funkcję włączyć i wyłączyć w każdej chwili, mianowicie uruchomić silnik i wcisnąć przycisk na konsoli środkowej od zamykania drzwi ( znaczek zamkniętej kłódki) i przytrzymać kilka sekund, na wyświetlaczu pojawi się informacja o włączonym zamku i tak jak napisałeś po przekroczeniu odpowiedniej prędkości zamki same się ryglują. Jeżeli dla kogoś jest to uciążliwe można to wyłączyć postępując dokładnie tak samo.

magik

Anglikomaniak
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
podepnę się pod temat w kwestii zamykania z kluczyka

bercik1810

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubiń
Jeżeli przekładasz wkładkę,zamieniasz wiązki drzwi stronami i montujesz moduły szyb i zamki europejskie to wystarczy tylko przkodować w BSI na europe i wszystko smiga jak ta lala.Trzeba tylko pamietać aby zamki były tej samej budowy co angliki ,bo inaczej to lipa.Sam sprawdzałem i spotkałem sie chyba z pięcioma rodzajami tych zamków.

woyti

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Słupca, Konin,Września
centralny zamek 307

Wszystko robię tak jak piszesz,robimy peugeotów bardzo dużo więc wiem o co chodzi .Tylko nigdy nie udało się by centralny działał z kluczyka po przełożeniu wkładki, i z 10 zamków żeśmy przekładali i to samo .A tobie się udało ?

bercik1810

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubiń
Tak.Zawsze szukam odpowiedniego zamka i po zamontowaniu i przkodowaniu zamyka i z pilota i z kluczyka.Dodam ,że zdarzało mi sie montować zamek europejski w trakcie przekładki przed kodowaniem BSI i wtedy zamykanie było tylko z pilota-po przekodowaniu dochodziło zamykanie z kluczyka.

Do góry Bottom