• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BYDGOSZCZ Partacze jak ich malo !!

dino

Bywalec
Punktów
0
Miasto
INOWROCŁAW
Witam wszystkich.( BYDGOSZCZ na allegro a konkretnie wioska Lipniki 7 km za bydgoszcza w stronę Poznania ) Dodaje następnego"kwiatka" do tego działo."Warsztat" NIBY mechaniczny który "reklamuje" się na Allegro pod nickiem pawi29m ze robi przekladki itd... jesli ktos chce dowiedzieć sie jak NIE należy robic samochodu i jak wyglada brudne auto w którym polowa rzeczy nie działa to niech zaprowadzi do nich ... lub napisze do mnie to sie przekona !audi a6 98 rok > klimatronic zamiast na LO dmuchać zimnym to gorace powietrze.Na HI lecialo tylko cieple ! zimnego powietrza ze o klimie nie wspomnę w ogóle nie było ! prawa strona sterowała lewa i na odwrót .siedzenia nie dosc ze brudne to plamy od płynu hamulcowego na przednich siedzeniach i to bardzo duze !!! szyba prawa nie działa , węże od klimy nie przykręcone ,przewody pod maska na wierzchu poprzedluzane byle jak i zeby bylo smieszniej to np mase dali w kolorze.... czerwonym i wisiała swobodnie na ... kolektorze wydechowym .najciekawsza sprawa ze ściana od strony nadkoli w ogole nie byla pospawana a zobaczyli to na geometri bo nawet nie bylo konserwacji na tych ich NIBY spawach ! widziałem rożnych partaczy ale takich to naprawdę ze świecą szukać !! po wyjechaniu od nich z "warsztatu" po przejechaniu ok 30km zablokowały sie hamulce bo źle coś wyregulowali i nie odbijał pedał hamulca do końca.gdy zostawialem u nich auto byl sam "szef" bez pracownikow ale gdybym tych ulungow zobaczyl przed wstawieniem to na sam wyglad bym nie zostawil auta.brudni od "stóp do głów" obdarci i chyba sa z jakiegos zakladu pracy chronionej bo nie sa chyba w pelni normalni ! po wielu przebojach ( ok 1,5 mies) udal mi sie odzyskac "samochod" ktory musialem zawiesc do poprawki do kogos innego.dobrze ze sie chlop zlitowal i w ogole chcial po kims poprawiac !!! o "tajemniczym" zniknieciu kilku moich czesci nie wspominam ! ( zamek lewy i lewa klamka od europy ktore mieli wymienic a nie wymienili bo... gdzies im sie "zapodzialy " reasumujac to naprawde watpie zyby ktos tych "mistrzow" przebil w tym dziale !!

fakir69

Nowy
Punktów
0
Miasto
zgierz
Dlatego nie można sugerowac się ceną żaden szanujący się warsztat nie robi przekladek za 1000 zł. bo to jest operacja parodniowa i na pewno nie w jedna osobę widze że ten dział rośnie duzo szybciej niz na starym forum LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ PRZEKŁADKA TO NIE ZABAWA TYLKO ZDROWIE I BEZPIECZEŃSTWO JEST TYLE WARSZTATÓW SPRAWDZONYCH.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Niestety już takie mamy społeczeństwo
Oby taniej i oby szybciej a później rozpacz bo miało być tak pięknie a wyszło tak :cenzura:

Pozdrawiam
Rafał

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
Ja zawsze klientowi mowie "auto to nie taczki" bo on chce szybko,

Czy nasze warsztaty maja jakas linie przekladkowo-produkcyjna czyco?????

junak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
kolego rzeczywiscie współczuje.to co opisałeś to rzeczywiście tragedia.jezeli znajdziesz chwilke wrzuć jakieś fotki,jakieś umowy i zrób "ładną reklamę"temu zakladowi.mam nadzieje że nie zostawisz tej sprawy

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
kolego daj fotki,wtedy bedziesz wiarygodny

dino

Bywalec
Punktów
0
Miasto
INOWROCŁAW
Witam ponownie.wiekszosci spraw juz nie moge sfotografowac poniewaz mam wiekszosc poprawiona przez kogos innego prócz brudnej tapicerki ale fotki zamieszcze jutro bo to naprawde trzeba BARDZO sie postarac zeby tak zasyfic siedzenia tym bardziej ze praktycznie na czas przekladki powinny byc wyjete od pierwszego do ostatniego dnia pracy .jest jeszcze troche malych mankamentow ktorych wczesniej nie opisalem ale naprawde brak mi serca juz do tego auta!! jak " byl Anglikiem " to sie cieszylem z niego ze bedzie fajne auto ( 1,9 tdi xenony klima 18" alu a teraz po przekladce nawet nie chce mi sie wsiadac do niego bo przypomina mi tych "super majstrow " co go tak "wykonczyli" :krzeslo: a zeby bylo jeszcze śmieszniej to przez moje nieuwagę kupując przekładkę gościu nie dal mi obudowy filtra pyłkowego i "majstry" przyszli ma z "pomoca" i zalozyli mi swoja obudowe z tyme ze .... od passata a jak wiadomo nie pasuje dokladnie i pod obudowa podczas deszczow leciala sobie woda po ścianie do srodka i po kilkudniowych opadach pod dywanem bylo tyle wody ze karasie mogłem sobie trzymać w srodku !! a tam.... brak slow ! naprawdę zdołował mnie ten samochód strasznie !! a propos ...przekladka kosztowala nie 1 tys tylko 1,8 + 400 za poprawki u kogos innego tak tak...wiem wstyd sie przyznac ale coz głupi bylem i dalem sie nabic w butelke !! na moje usprawiedliwienie napisze tylko tyle ze nie znalem wczesniej tego forum ani nikogo innego kto przerabia w mojej okolicy !! Parafrazujac Ala Capone " głupich nie sieja , sami sie rodza" ... tak pewnie pomyslal sobie ten "szef" warsztatu oddajac mi samochod i kasujac mnie za "przekładkę"

junak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
kolego tak jak ja zweryfikuj czy ten szanowny zaklad płaci podatki,czy posiada odpowednie uprawnienia,zaklad spełnia normy P.Poz czy pracownicy maja płacony ZUS.jezeli zaklad posiada jakies niedomagania to jako rzetelny klient powinienes pomóc mu spełniac ogólne przyjete kryteria i normy.zachecam do działania!!!

dino

Bywalec
Punktów
0
Miasto
INOWROCŁAW
Zgodnie z wcześniejszą obietnica załączam foto mojego przepięknego środka który tak pięknie "wyprali" "majstry" od przekładek pod bydgoszcza ! szkoda ze wcześniej nie znalem tego forum to załączyłbym inne zdjęcia ale the best by bylo foto "wspawanej" ściany a konkretnie jak wcześniej wspomniałem.... złapanej migomatem tylko w kilku ( może ) kilkunastu miejscach !!!

** Dodano: 11-06-2009, 13:40 **
i jeszcze cos specjalnego na koniec !

Załączniki

• dsc00006_145.jpg
    dsc00006_145.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 101
  • dsc00007_143.jpg
    dsc00007_143.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 105
  • dsc00008_687.jpg
    dsc00008_687.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 108

junak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
kolego nie zastanawij sie tylko działaj zgłaszaj zaraz zaklad do skarbówki.posprawdzaj wszytko czy maja uprawnienia itp.no niezla fuszera naprawde zenada.ja bym zrobil wszytko zeby zakmnac taka bude.

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
cóż
nie popadajmy w skrajności
pranie tapicerki nie wchodzi w cenę jak się chce zapłacić za przekładkę 1500 zł
jak się chce tanio to się ma !!!

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
jak auto stoii w garazu tydzien to się ma prawo trochę przykurzyć
ale to to sa mokre plamy
syf jak cholera !!

Punktów
0
Miasto
Pruszcz
O nawet nie wiedziałem że taki zakład istnieje .. ;]
Niezle się pan naciął/.. a na allegro coraz więcej takich zakładów się pojawia to racja..

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
No cóż może to będzie przestroga dla innych ale znając naszych krajanów to po co płacić za przekładkę 8000 jak pan Edzio robi za 6500 ,a później lament .Ludzie przekładka aut to nie rwanie bananów trzeba się czasem zastanowić dlaczego tam trzeba zapłacić 1500 więcej i do tego karzą nam czekać miesiąc a tutaj robią od ręki i tanio.Trochę zdrowego rozsądku i zastanowienia bo ta pozorna oszczędność kosztuje później drożej niż w normalnym zakładzie a czas i nerwy też mają swoją cenę resztę zapłacisz master card.

77omega

Bywalec
Punktów
2
Miasto
sepolno / Bognor UK
POTWIERDZAM WARSZTAT W LIPNIKACH TO PARTACTWO!!!

witam mialem to samo z vectra b z 2000 roku ,auto dla mojego ojca.auto dalismy w pazdierniku ,odebralem 2 stycznia ,stan katastrofa !!!!,deskka z przed liftu ,odpryski na szybie od spawania,nagzewnica polamana ,nie dmucha nie chlodzi nie grzeje,wlanczam halogeny zapala sie lampka w aucie ,do dzisiaj niemam jeszcze, zaslepki airbag ,oraz zaslepki na bezpieczniki

** Dodano: 28-08-2009, 00:00 **
aA, jescze dodam ze zaplacilem 4800 za przekladka z czesciami,b,,ylem raz na poprawce ale nic nie zrobili,ma ktos pomysly jak im podziekowac??zdjecia napewno dolacze,jescze wyciszenie sciany grodziowej opiera sie o silnik,i jest stare angielskie podocinane tu i tam ,do tego dochodzi,lut na dywaniku i dziura w boczku chyba od lutownicy,plys podlokietnik przykrecony wkretem od plyt gipsowych,Caly warsztat wyglada jak chlew ,napewno dolacze zdjatka,pozdrawiam

Do góry Bottom