stunt125 napisał:
mam pytanie apropo v62 w sekcji 2. Keeper details mam podać swoje dane i angielski adres ? czy fikcyjne dane i angielski adres ? to co podam w keeper details bedzie wpisane w V5c? czy jak wyśle V62 na auto z kat. C przyślą mi jakis dokument ? wypełniając ten kwit o motor z kat C w sekcji 4 trzeba zaznaczyć ostatnią opcję ?
1,2 Podaj swoje dane jesli chcesz sie poruszac tym pojazdem po UK (z adresem angielskim). jesli auto do rejestracji w Polsce to obojetne jakie dane podasz lecz adres angielski pozostaje.
3 Tak to co podasz w new keeper details bedzie podane na V5C
4 Jak wyslesz V62 na auto z cat C to odesla ci pismo ze bedzisz musial zrobic vehicle identity check (VIC) zeby odzyskac V5C
4 Zaznaczasz ostatnia opcje jesli ubezpieczalnia zniszczyla dowod i motor jest cat C wtedy V5 jest darmowe.
** Dodano: 03-12-2009, 22:02 **
zweckform napisał:
Z przeglądem jest jak na całym Świecie
Jak znasz diagnostę wszystko idzie załatwić
Co do papierów to się nie będę wypowiadał bo nie wiem jak to się odbywa
Pozrawiam
Rafał
Zgadzam sie przeglady w Anglii robie na telefon ale jesli auto ma cat C musi przejsc vehicle identity check VIC a to jest cos innego. Chlopak sie oferuje ze za 500zl odzyska dowod 40 funtow przeglad kosztuje i co 60 funtow mu zostaje na ewentualna lapowke no i sam pewnie chcialby cos na tym zarobc.