• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto z kat C procedura, koszt VIC

stunt125

Gaduła
Punktów
0
Miasto
PRZ
witam

kupiłem mondeo 2005 z kat C, czy orientuje sie ktos jaki jest koszt przeglądu VIC w UK ? Po przeglądzie wysylam swistek z VIC razem z formularzem V62 i dostje V5 ?

pozdrawiam

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
Auto-Mis napisał:

pomylka auto-mis , 41 funtow w normalnych godzinach 50 funtow po godzinach. 11 funtow to nie majatek ale proponuje podawac na forum aktualne ceny bo chyba po to jest to forum. jak zrobisz vic to za dokumenty juz nie placisz (25 funtow)

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
nie musisz miec taxu, a jezeli auto przywieziesz na lawecie to motu tez nie potrzeba, mot tylko jak przyjedziesz samochodem

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Jak przyjedziesz na lawecie to raczej nie .

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
nawet jak autem jedziesz na vic to nie musisz miec taxu bo jak go kupisz bez v5c, tak mulatwiaja.

kaczor

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
skoczów
a jaki papier dostane na cat C wysyłając aplikację z polski czy takze sie wysyła v62?

stunt125

Gaduła
Punktów
0
Miasto
PRZ
dzisiaj byłem w urzedzie, pani w okienku nie wiedziała co to jest V5C, V963 ani V561 wiec przypuszczam ze skoro jest tak ciemna to bede mogl zarejestrowac bez V5C ...

traul

Początkujący
Punktów
0
Miasto
BIALYSTOK
mareksz napisał:
a co powiecie na usługę tego sprzedawcy za 500zł ktoś próbował.
http://www.allegro.pl/item827976449_kupiles_auto_z_anglii_zalatwiam_dokumenty_v5c.html

pozdrawiam

Nie sadze zeby koles poradzil sobie z cat C bez transportu samochodu do Anglii za 500zl. dzwonilem do niego z pytaniem czy jest w stanie odzyskac V5C jesli mam juz wziete V963 na auto z angli powiedzial ze bez problemu. Mieszkalem w Angli 5lat przezucilem wiele samochodow i jestem pewien ze jesli ma sie V963 auto jest wyrejestrowane i nie ma mozliwosci odzyskania V5C. Wiec typ nie wie co mowi lub podrabia dokumenty.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Z przeglądem jest jak na całym Świecie
Jak znasz diagnostę wszystko idzie załatwić

Co do papierów to się nie będę wypowiadał bo nie wiem jak to się odbywa

Pozrawiam
Rafał

piasekk1

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Bełchatów
takze dzwonilem do goscia wydaje mi sie ze to sciema totalna koles nawet nie wie jak wyglada V963

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
pewnie coś ala zaliczki ... i cześć czapka :D

Podkreślam może ...

stunt125

Gaduła
Punktów
0
Miasto
PRZ
mam pytanie apropo v62 w sekcji 2. Keeper details mam podać swoje dane i angielski adres ? czy fikcyjne dane i angielski adres ? to co podam w keeper details bedzie wpisane w V5c? czy jak wyśle V62 na auto z kat. C przyślą mi jakis dokument ? wypełniając ten kwit o motor z kat C w sekcji 4 trzeba zaznaczyć ostatnią opcję ?

traul

Początkujący
Punktów
0
Miasto
BIALYSTOK
stunt125 napisał:
mam pytanie apropo v62 w sekcji 2. Keeper details mam podać swoje dane i angielski adres ? czy fikcyjne dane i angielski adres ? to co podam w keeper details bedzie wpisane w V5c? czy jak wyśle V62 na auto z kat. C przyślą mi jakis dokument ? wypełniając ten kwit o motor z kat C w sekcji 4 trzeba zaznaczyć ostatnią opcję ?

1,2 Podaj swoje dane jesli chcesz sie poruszac tym pojazdem po UK (z adresem angielskim). jesli auto do rejestracji w Polsce to obojetne jakie dane podasz lecz adres angielski pozostaje.

3 Tak to co podasz w new keeper details bedzie podane na V5C

4 Jak wyslesz V62 na auto z cat C to odesla ci pismo ze bedzisz musial zrobic vehicle identity check (VIC) zeby odzyskac V5C

4 Zaznaczasz ostatnia opcje jesli ubezpieczalnia zniszczyla dowod i motor jest cat C wtedy V5 jest darmowe.

** Dodano: 03-12-2009, 22:02 **
zweckform napisał:
Z przeglądem jest jak na całym Świecie
Jak znasz diagnostę wszystko idzie załatwić

Co do papierów to się nie będę wypowiadał bo nie wiem jak to się odbywa

Pozrawiam
Rafał

Zgadzam sie przeglady w Anglii robie na telefon ale jesli auto ma cat C musi przejsc vehicle identity check VIC a to jest cos innego. Chlopak sie oferuje ze za 500zl odzyska dowod 40 funtow przeglad kosztuje i co 60 funtow mu zostaje na ewentualna lapowke no i sam pewnie chcialby cos na tym zarobc.

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
traul napisał:
Zaznaczasz ostatnia opcje jesli ubezpieczalnia zniszczyla dowod i motor jest cat C wtedy V5 jest darmowe.

zalatw mi za darmo to dostaniesz oscara. darmowe jest tylko jak zrobisz vic a na motory nie robisz vic. masz zmarnowane 5 lat w uk bo glupoty piszesz

kaczor

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
skoczów
a jeżeli auto z cat c nie ma zaznaczonego VIC w wosa to v5 dostane za darmo bez problemu???

traul

Początkujący
Punktów
0
Miasto
BIALYSTOK
kaczor napisał:
a jeżeli auto z cat c nie ma zaznaczonego VIC w wosa to v5 dostane za darmo bez problemu???

Wtedy V5C wydaja bez problemu za free.

** Dodano: 04-12-2009, 09:26 **
guzik0802 napisał:
traul napisał:
Zaznaczasz ostatnia opcje jesli ubezpieczalnia zniszczyla dowod i motor jest cat C wtedy V5 jest darmowe.

zalatw mi za darmo to dostaniesz oscara. darmowe jest tylko jak zrobisz vic a na motory nie robisz vic. masz zmarnowane 5 lat w uk bo glupoty piszesz

Podaj mi numer rejestracyjny i VIN odzyskam i ci dowod i bede czekac na oscara. motor z cat c nie przechdzi VIC ale dowod odzyskuje sie bez problemu. nie bulwersuj sie tak bo wiem co pisze.

stunt125

Gaduła
Punktów
0
Miasto
PRZ
auto chce zarejestrowac w Polsce czyli lepiej tam anglika wpisac ? i jedno autko mam kat C w urzedzie na dzien dzisiejszy mi powidzano ze V963 i V561 rejestruja u mnie w miescie

Do góry Bottom