• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[AUTO W PL] Auta cale lub na czesci z UK SPROWADZE

bullseye

Nowy
Punktów
0
Miasto
UK
Nasza firma specjalizuje się w imporcie oraz handlu samochodami osobowymi, dostawczymi, ciężarowymi, motocyklami, maszynami rolniczymi oraz łodziami z Anglii.

Zdobyte przez nas doświadczenie z zakresu pośrednictwa przy zakupie pojazdów z Wielkiej Brytanii pozwala nam na szybkie realizowanie zamówień i formalności niezbędnych do przetransportowania pojazdów na teren Polski w cenach nieosiągalnych dla konkurencji.
0608 41 63 90

Wiecej informacji autozanglii . pl

goralpio

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
pow.mława
mnie interesuje laguna II phII najlepiej 2,0 T benz. lub volvo s60 tez z takim silnikiem, jaka cena?

piter1979

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sochaczew
Witam interesują mnie auta zabytkowe i quady ,ewentualnie motocykle i ciągniki rolnicze -stała współpraca mozę masz jakieś ciekawe propozycje

aro06

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
warszawa
seat leon top sport 1.9 tdi ARL 150KM może być lekko uszkodzony. rocznik 2004+ jaka cena?

aro06

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
warszawa
zero odpowiedzi. Z tego co widzę po stronie to to samo co większość oferują czyli licytacja za pośrednictwem copart czyli żadne okazje.

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
Sorry czytam te wypowiedzi i nie mogę zrozumieć jednej rzeczy. Ktoś się ogłasza że może załatwić auta z Anglii. Wiadome jest że z Copart lub E-Bay najczęściej. Wiele ludzi nie ma do tego dostępu wiec ktośkto ma i załatwi wszystkie formalności chce coś na tym zarobić i przywieść lub załatwić konkretne auto pod konkretnego klienta.

Sam sprowadzam auta z Anglii ale zawsze idą na allegro i tam są ogłaszane. Ludzie piszą '' masz może np. X z 2004r. ? '' Nie to tak nie działa. Jak ktoś coś ma to ogłasza na forum, alle.. lub innych portalach.

Jeżeli chce się coś konkretnego, żeby np. wylicytować na Copar-cie to wiąże się to z kilkoma rzeczami.

Po pierwsze: licytuję auto dla klienta X. Konkretny model, marka, kolor, silnik itp itd. Po wylicytowaniu X stwierdza jednak że nie chce albo znalazł taniej. Więc ja tego auta nie chce, nie potrzebuje, nie podoba mi się - czy jakikolwiek inny powód. Na Copart trzeba zapłacić karę za nieodebranie auta które się wylicytowało w kwocie 10 % od ceny zakupu ale nie mniej niż 200 funtów. Więc nici z interesu i tylko koszta.

Ja zawszę biorę robię tak: Ktoś che auto - mówi że do 1200 funtów może zapłacić. Więc na początek biorę zaliczkę w wysokości kary od tej kwoty ( w tym przypadku 200 funtów ). Jest to swojego rodzaju zabezpieczeniem. Wszystko oczywiście poparte umową itp itd.

Klient chce, wpłacił ten zadatek - więc wszystko ok - płaci za auto i transport. Oczywiście mam swoje osoby od transportu i konto na Copart. Załatwię V5 jeżeli nie ma - I za to biorę jakąś ustaloną wcześniej prowizję. Uważam że ma to ręce i nogi. Tak to wygląda. My nie mamy pod domami tysiące aut - jak to się niektórzy chwalą, do wyboru do koloru. Kupujemy to co według nas się sprzeda i ogłaszamy w polsce po sprowadzeniu auta. Dodatkowo dla zainteresowanych można ściągnąć konkretne auto - za jakąś tam opłatą.
Czasem przekładka, czasem na części - często wywóz świeżych aut z powrotem do Anglii.

Ot - cała prawda o handlu autami.

P.S Jak ktoś coś potrzebuje proszę dać znać :p Zasady są przejrzyste :)

MichalMd

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
www.automidan.pl
Dokładnie cała prawda o handlu autami ;)
Tą karę bym parę razy zapłaciłem przy bez myślnych kupujących:zlosc: .
Dlatego każdy kto tak robi bierze zadatek normalne nikt nie chce być stratny .
Do mnie na plac nie wejdzie tysiąc auta max 15 chyba , że regały jak na copart porobię :)
"często wywóz świeżych aut z powrotem do Anglii" Najbardziej opłacalne ale to Ferrari , bentley , Maserati itp górna półka parę groszy trzeba mieć na start .
Pozdrawiam

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
MichalMD - nie koniecznie takie fasony jak piszesz do Anglii. Normalne auta też się nie najgorzej sprzedają. Zależy od ceny zakupu, kosztów transportu i roboty no i jaka jest realna wartość w UK - uwzględniając że za cat. D musisz wołać mniej niz za Unrecordera.

Ale suma sumarum tak to wygląda z autami czy to z Anglii, Niemiec czy handlując trutniami z Polski.

Do góry Bottom