• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUDI A4 B6 PRZEKŁAMANIE PRĘDKOŚCIOMIERZA

mikolaj85

Początkujący
Punktów
0
Miasto
q
oczywiscie ze mozna kupić samą tarczke z licznika europejskiego i licznik wyskalowac, tylko tego juz byle kto nie zrobi ;) W radomiu jest elektromechanik ktory robi takie rzeczy. Za przekodowanie w Passacie B5 FL płaciłem 150 zł.

Wojtek86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mierzęcice
jak komuś zalerzy na prętkościomierzu a nie na kilometrach to proponuje zawyrzy wartości impulsatora w konsoli wskazników wagiem i będzie pokazywał dobrze ale oszukiwał na kilometrach ale to nie jest najlepsze wyjscie.Tarczki to najtańszy sposób a jak ktoś jest wybredny to kupic nowy Ps.niewszystkie liczniki pozwalją na zmiany wartośi impulsatora,przwarznie w ubogich wersjach sie nie da ale na o jest rada soft czeba wgra

iktorn_s

Gaduła
Punktów
0
Miasto
pomorskie
Witam. Chciałbym odgrzac kotleta :)

Minelo juz pol roku od ostaniego posta wiec moze przez ten czas juz ktos wynalazl spsob aby przkodowac licnzik angileski aby dobrze pokazywał predkosc :) Mam na mysli jakis podgranie zmiana softa czy jakies inne wynalazki :)

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
Witam. Chciałbym odgrzac kotleta :)

Minelo juz pol roku od ostaniego posta wiec moze przez ten czas juz ktos wynalazl spsob aby przkodowac licnzik angileski aby dobrze pokazywał predkosc :) Mam na mysli jakis podgranie zmiana softa czy jakies inne wynalazki :)

my akurat caly czas prubujemy sie dostac do wnetrza , ale lipa liczniki w a4 b6 sa zablokowane i jak narazie lipa z podmianki
licznikow

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
tarczki z allegro te robione w krakowie są nawet ok
tylko wytnij sobie pole kontrolek i załóż same tarczki

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
wycięcie samych kontrolek to nie to samo co oryginał i na pewno nie bedzie wygladalo to profesjonalnie, mozna kupic juz z wycietymi np MoMAN ale te nie wygladaja jak oryginalne sa nieco tuningowe no i cena ok 150

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
nie wiem co wy bredzicie
sam mam tarczki z krakowa -- oprócz kroju cyferek niczym się nie różnią
prześwitują tak samo jak orginalne
tylko te kontrolki sa do bani

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
jak masz te od tachotuning to po zalozeniu tarcz widac ikony a w oryginale nie kupowalem juz kilka i w kazdych tak samo bylo nawet w aukcji na zdjeciu tarcz widac ikony

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
czy ty umiesz czytać ???? czy coś z toba jest nie tak ??????
przecież wyrażnie napisałem że trzeba kontroli wywalić i zostawić orginalne !!!!!

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
no nie bardzo -- bo to znaczy że krzyczę

ErnoL

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam nie wiem czy był temat przekładki licznika, ale chcialem się zapytać zanim wydam kase:)

Mam już po przekładce A4 B6, moj licznik to anglik ale z wyrwana tarcza mil i naklejoną naklejką z km, w wyswietlaczu wyświetlaja się kilometry i tak tez wszystko liczy.

Chciałem pierw wymienić tylko tarcze z predkoscia, ale widze że tam inaczej są umiejscowione predkosci więc to nie ma sensu bo będzie przekłamywał predkość o koło 30km.

I moje pytanie czy jak kupie licznik z europejczyka, wymienie to będzie wszystko tak jak pownno z prędkościami jadąc 50km będzie pokazywało 50km?

Z góry dzięki za szybką odpowiedz.

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
nie wymienisz licznika bo jest immo chyba ze
ktos zgra kod do EU

ErnoL

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
no to słabo czyli proponujecie zostawić to tak jak jest? wnerwia mnie ta naklejka bo jest slabej jakości i chciałem wstawić oryginał.

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Poszukaj w internecie. Jest pelno zamiennikow tarcz predkosciomierza. I w roznych jakosciach. Drukowane pod angielski licznik.

juniorexx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Londyn/Lubelskie
Panowie odgrzewam kotleta.
Mówicie tutaj o wymianie tarcz w zegarach na dorabiane ręcznie (badziewne) zamienniki tarczek z prędkością 130km/h na godzinie 12, ponieważ w EU ori tarczach na godzinie 12 jest prędkość 100km/h ?!
A ja mam takie pytanie: czy nie da się zgrać wsadu z licznika o tym samym numerze ser. tylko że EU, wgrać go do zegarów UK z założonymi tarczami z EU ori tarczami, dopasować immo i kluczyk ?
Czy w takiej kombinacji zegary UK będą działać poprawnie (tak jak EU) ?

Do góry Bottom