• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B6-pierwsza przekładka, pomocy..

Albertkowalski

Uczestnik
Punktów
0
Podczas przenoszenia wiazki drzwi z lewej str.na prawą zostaje mi cienki szaro-czerwony przewod ktory idzie w drugą str. gdzies w lewy próg. Rozumie ze ucinam i przedłurzam na prawo?
To samo tyczy się schowka czerwono-zółty przewód biegnie w lewą stronę do pomarańczowej kostki na lewym słupku. Rozumiem że robię to samo?

Albertkowalski

Uczestnik
Punktów
0
Witam ponownie.
Po przedłurzeniu wiązki progowej prawej, wyplątaniu wentylatora, schowka itd. i obróceniu wiązki głównej na lewo, został mi bialo-niebieski (pewnie kolor nic nie znaczy) cienki przewód, ktorego początku nie mogę zlokalizowac. Jeden koniec jego biegnie w zieloną kość lewego slupka i dalej w nadkole. Nie wiem gdzie jest jego drugi koniec. Nic nie znalazlem. Nie jest nic uciete, z zadnej kosci nic nie urwane.
Zlokalizowałem jeszcze dwa takie kolory w wiazce glownej.
Jeden leci od modulu swiatel przez lewa czarna kosc slupka i dalej nadkole.
Drugi od przekaznika 373 do kosci szarej silnika.
Ilosc przewodow po wyplataniu i przedlurzeniu sie zgadza, poza tym z tym kolorem nic nie bylo robione.
Chyba nie jest mozliwe zeby w wiazce byl uciety przewod?
Jesli potrzebne jakies dodatkowe informacje to dopisze, musze wiedziec tylko co.
Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam.

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Bylo na forum ale leń nie przeczyta.
Biało niebieski nie jest nigdzie podlaczony
Tak jest obciety i i zaizolowany w wiązke główną

Albertkowalski

Uczestnik
Punktów
0
To kamien z serca. Forum czytalem cale wczesniej ale jakos nie zauwarzylem.
To ja pol soboty spedziłem na szukanie tego kala.
Wielkie dzieki za odpowiedz.

Albertkowalski

Uczestnik
Punktów
0
Panowie pojawił się problem z długosciami odnóg wiazki. Odnoga na kierownicę wyszla mi z prawej str kolumny, wiec musze ja wyplatac na lewo i przedluzyc 6 przewodów na prawo o szerokosc kolumny. Dalej widze ze odnoga na sterowanie klimatr. trafia blirzej prawej str srodkowego nawiewu wiec omijajac po prawej str spowoduje ze moze byc za krotka, po lewej nie starczy. Nie moge przeciez calosci przesunac na lewo bo widze ze wiazka idaca na prawy prog robi sie napieta. Przewody idące na lewą stronę, bezpieczniki, przekaźniki i komputer starczyły na styk. Dodatkowo pozostalosc wiazki glownej po lewej stronie przy slupku wyszla troche za dluga, ale to chyba akurat normalne, bo u kolegi na foto widze podobnie. Gdzie moglem popełnić błąd?
Moze marnym ale zawsze, pocieszeniem jest to ze po podpięciu "na krotko" auto pali i z grubsza wszystko działa:)

Co do panelu klimy to wlasnie udalo sie wyplatać na lewo i wyszlo dosc dlugo, wiec ok. Ale reszta bez zmian.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
Dlatego właśnie wiazke się wymienia w tym aucie

Albertkowalski

Uczestnik
Punktów
0
Jak wczesniej pytalem czy ktoś podejmie się wymiany, to kazdy tylko odpowiadał, że lepiej przerabiać. Robisz takie rzeczy? Jaki bylby koszt wymiany wraz z wiazką?

Ostatnia edycja:

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
Tyle co cała przekładka. 4k +500 za wiazke lub 4k za skonczenie po tobie na tym co jest

Albertkowalski

Uczestnik
Punktów
0
Panowie, po zamianie pinow silniczka wycieraczek brązowego z zielonym jak na foto kolegi rys00 pali bezpiecznik. Przed zmiana, na silniczku angielskim chodzi ok. Co jest grane?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
wszystkie piny do zamiany, na foto są dwa dla podglądu

Albertkowalski

Uczestnik
Punktów
0
Ok, rozumie. Na resztę nawet nie zwrociłem uwagi. Dziekuję.

W aucie musiałem zmienic fotele. Dawcy mają po 2 piny w zółtej kostce AirBag, stare po 3.
Czy ma to szanse działać? Trzeba pinować? Któryś pominąć?

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Do poduszki bocznej fotela dochodzą 2 przewody(plecionka) . Trzeci to masa

Ostatnia edycja:

Albertkowalski

Uczestnik
Punktów
0
To znaczy ze mam pociagnac mase do poduski? Zeby było jak w starym fotelu?

Czy moze ktos podpowiedziec w sprawie pinowania kostki drzwi prawego zamka?
Kupiłem kosc 10 pin. zdaje sie ze 2 piny trzeba zostawic puste, i co dalej?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
2 piny to sterowanie wkładką której teraz niema, nie patrz na kolory tylko na nr. we wtyczce zamka i wspomóż się albo schematem albo miernikiem, a nie lepiej było wymienić zamek ? 50 zł używka 90 nowy

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Rysio przekładki przez internet chyba jeszcze nie robiłeś? Hehe
To Twoja pierwsza.
A pan Albert tylko przykreca i odkreca. Zero myslenia

Albertkowalski

Uczestnik
Punktów
0
Kupiłem dwa zamki wraz z przekladka ale prawy okazał sie zły. Teraz odsyłac, przysyłac to wszystko czas. Jak nie pojdzie z kostką to kupię. Kolega czapliniak ma rację, z elektryką cienko jak wspominałem. Wielkie dzięki za odpowiedź.

Obeszło się bez wymiany zamka. Wystarczyla zmiana kosci. Z drzwiami, centralny, szyby, wszystko smiga.
Ale pojawił mi się problem z odpaleniem silnika. Rozrusznik kręci ale nie pali.
Co chwilę jak robię coś następnego przy elektryce to podpinam i sprwdzam czy wszystko działa. I do tej pory po przerobieniu wiązki silnika auto było sprawdzane, odpalone i było ok.
Bezpieczniki sprawdzone. Te w obudowie komputera tez. Kości od komputera sprawdziłem czy moze cos nie wypadło. Gdzie szukać problemu? Niestety nie mam vaga.

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
To zdobądź vaga

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
Zapala i gaśnie czy nie zapala wcale i jaki tam masz silnik ?

Albertkowalski

Uczestnik
Punktów
0
2.0 TDI 140 km BRE.
Nie zapala, nawet nie próbuję zaskoczyć.
Tak sobie myślę ze moze miec to związek z chwilową zmianą zegarów na europejskie. Wtedy zapalał i gasł. Ale potem ponownie włożyłem swoje i auto chodziło normalnie. Miałem też chyba sytuącję ze wlączyłem zapłon bez podłączonych zegarów. I może to jest powód?
Myślałem też o rozkodowaniu imobilajzera ale wtedy powinna się zaświecić ikona na tablicy.

Do góry Bottom