Nie mam jeszcze tego auta, tylko na chwilę obecną się rozglądam jaki jest stopień trudności, bo zastanawiam się nad przekładką i to będzie moja pierwsza w życiu. O elektryce i mechanice mam jakieś pojęcie

1) wiązki w drzwiach przerzucam z prawej na lewą i z lewej na prawą. Jako, że w A4 B6 wkładka jest tylko w drzwiach kierowcy, to pewnie zamki są inne i trzeba będzie kupić wersje EU. Pewnie silniczki el. szyb podobnie do kupienia wersję EU, czy jest możliwość przerobienia?
2) Trzeba ciąć kable od AIRBAG'ów zarówno na podłodze.
3) Ile kabelków trzeba przedłużyć? Chodzi orientacyjnie.
4) Nie lepiej kupić wiązkę z A4 i wszystkie kabelki, które są do przedłużenia można by wyciąć z tej kupionej i wlutować w angielską. Wtedy kolorki kabelków by się zgadzały i wymagało by tylko lutowania w jednym miejscu.
5) Ile orientacyjnie trzeba liczyć za części? Sprawdzałem na aukcjach i megiel zazwyczaj angielski lub regeneracje. Ile trzeba liczyć za maglownice? Podobna sytuacja goła deska EU kosztuje aż 500zł?
6) W rozpisce tutaj na forum nie jest wymienione nic o lampach przednich, czy soczewki w B6 nie wymagają wymiany?
Jeżeli ma ktoś dokładniejsze zdjęcie wiązek i jak to wygląda przy przekładce. Najbardziej obawiam się elektryki bo mechanika mi nie sprawia problemów.