• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B6-pierwsza przekładka, pomocy..

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
z wiązką jest o tyle problem że jest ich ładnych parę rodzajów , dlatego łatwiej przerobić

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Decydując się na wymianę wiązki elektrycznej musisz liczyć się z wypruciem wszystkiego od przednich lamp do tylnych,w tym audi jest wiązką jednolita,nie jest dzielona na część pod konsolą i jakieś inne,najrozsądniejszym rozwiązaniem jest przerobienie tym bardziej ze o wiele mniej pracy to wymaga.Masz opis jak to zrobić,myślę że nie taki diabeł straszny.

pawelek311

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Cerkwica
Kolego jestem właśnie w trakcie przekładki malysza chodzi mi o instalację ,wyczytalem w opisie o prawej stronie a co z lewą stroną wiązki czy kable idące do drzwi przednich lewych tez muszę przeniesc,czy ta wiązka przy lewym progu zostaje ??

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Nie ruszasz kostek do drzwi,przecinasz kable idące na prawym progu i przedłużasz je tak żebyś mógł zawinąć wszystko na lewą stronę

jaaa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Radom
czyli mozna powiedziec ze jest podobnie jak w leonie I z prawej czesci zawijamy na lewa a to co zostalo z lewej czyli wentylator nagrzewnicy schowek i wiazka drzwi przedlurzamy na prawa??

pawelek311

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Cerkwica
Nie ruszasz kostek do drzwi,przecinasz kable idące na prawym progu i przedłużasz je tak żebyś mógł zawinąć wszystko na lewą stronę
kolego przedłuzyłem instalację w tej mojej audi a4 b6 auto odpala,ale jest problem nie działa c zamek w prawych drzwiach ,szyby elektryczne sterowanie lusterek,i jak zgasze auto wyciągne kluczyk to słychac silniczki od nagrzewnicy

kolego przedłuzyłem instalację w tej mojej audi a4 b6 auto odpala,ale jest problem nie działa c zamek w prawych drzwiach ,szyby elektryczne sterowanie lusterek,i jak zgasze auto wyciągne kluczyk to słychac silniczki od nagrzewnicy
dodam jeszcze ze mam wiązke europejską z dawcy przekładki z takim samym silnikiem i ten sam rocznik i wersja wyposazenia,z modulem komfortu.modulami szyb i zamkami,nie wiem czy czasami jej nie przełozyc proszę o porade

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Zawsze możesz przełożyć,jak wolisz,jednak będzie sporo więcej roboty.Pamiętaj że kombi i sedan jest inna wiązka.

marko88

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kalisz
Witam. Jestem w trakcie przekładki mojej b6 i chciałbym się tylko upewnić że w tym modelu nie zamieniamy stronami instalacji idących do drzwi, tak?

goralpio

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
pow.mława
a co z czujnikami temperatury na wylotach, też należy zawinąć i przedłużyć aby prawa strona pozostała po prawej ?

goralpio

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
pow.mława
witam, mam pytanie dlaczego po przekładce (przełożone sterowniki eu) lewa szyba nie idzie w dół na ciągłym tylko trzeba trzymać przycisk, w góre jest ok. wspomne że prawa idzie i w góre i wdół bez trzymania przycisku.
i jeszcze jedno hamulec po pierwszym nacisknieciu troche wpada i syczy odpowietrzałem tylko na przekładanych przewodach

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Skoro syczy to pewnie podciśnienie ucieka albo serwo do utylizacji,musisz sprawdzić czy serwo czy jakiś przewód jest nieszczelny.Co do szyb to musisz zrobić adaptację silnika,przytrzymaj przycisk aż szyba dojedzie do końca,jak się zatrzyma zwolnij i podnieś przycisk tak jakbyś chciał docisnąć szybę,potem opuść i powinno być ok,czasem trzeba kilka razy powtórzyć.

goralpio

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
pow.mława
witam, co jeszcze mam nie tak że palą się przełączniki w drzwiach od alarmu i niemożna ich wyłączyć, gasną po zamknięciu . Sterowniki przełożone, zamki też a instalacja od zamków zamieniona prawa z lewą, klamka z wkładko po lewej,
i jeszcze jedno nie działa domykanie szyb z kluczyka.

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Domykanie szyb z kluczyka będzie działać jak zrobisz adaptację wszystkich silników,jak nie jadą same po podniesieniu i puszczeniu przycisku to z pilota nie domkniesz,co do tych palących się przełączników to tak ma być,jak otwierasz drzwi to ma być widoczne.

goralpio

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
pow.mława
robiłem już adaptacje kilka razy i lewa od kierowcy za nic nie chce iść na ciągłym w dół a w górę idzie jak należy, a przełączników to wogóle nie mogie wyłączyć (naciskam i brak reakcji)

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Zrób test elementów wykonawczych i bedziesz wiedział czy coś jest zepsute,czy źle zakodowane,sam przycisk może być uszkodzony więc może nie dać się wyłączyć a szyba od strony kierowcy czasem idzie w górę po puszczeniu przycisku a w dół już nie koniecznie,nie wiem jaki masz program ale pewnie będzie konieczne sprawdzenie kodowania.

goralpio

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
pow.mława
przekodowałem komfort na 00512 i teraz szyby są ok. wraz z domykaniem. Pozostały mi jeszcze do poprawy przyciski alarmu w drzwiach.
A jak się robi test elementów wykonawczych i jak poprawnie sprawdzić kodowanie . Mam polski wag, wag 311 i 409.

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Test elementów wykonawczych robi się klikając funkcję test elementów wykonawczych,po angielsku może to inaczej być nazwane,ja mam programy w polskim języku więc nie muszę zgadywać.Myślę ze masz wszystko ok nie musisz niczego szukać.Wsiądź do auta i zamknij je pilotem,pokręć się w nim trochę aż włączy się alarm,potem włącz tryb transportowy i zamknij pilotem pokręć się w aucie i alarm nie powinien się włączyć,jesli tak będzie to wszystko jest ok.

Do góry Bottom