• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[śląskie] Przeróbki reflektorów z Anglików i USA na europę .Śląsk

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
Jestem w trakcie przekładki Octavia I fl jak moge przerobic swiatla bez kupowania nowych

w skodzie octawi bez problemu przerobisz lampy, opis i fotki dałem jakis czas temu na forum

m4in

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
szukam szukam i znalesc nie moge nie wiem co zle wpisuje, bede szukala dalej dzieki - chyba ze Pan pamieta gdzie i kiedy to bede wdzieczna

Punktów
0
Miasto
wykroty
Witam. czy da sie przerobic ksenon skretny z anglika na europe w audi a6 c6 2007 rok?i jeszcze jedno nie dosc ze swieca po angielsku to jeszcze bardzo wysoko i nie moge ich obnizyc. prawdopodobnie wiazka europejska byla ze zwyklymi ksenonaki z regulacja przy kierownicy a te moje ksenony skretne sa automatyczne i maja takie ustrojstwo przy wachaczu ktore reguluje wysokosc swiatel niestety nie mam takiej wiazki i nie bardzo wiem co z tym zrobic:ke:

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
kazdy ksenon ma autopoziomowanie wiec niema osobnej regulacji wysokosci swiateł

da sie przerobić

Punktów
0
Miasto
wykroty
no wlasnie tylko jak to zrobic zeby to autopoziomowanie działalo w angielskiej wersji było ok a teraz swieci po niebie. i jak przrobic na eurpe trzeba sie bawic z praesłonami:ke:

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
przeslonki nic nie dadza
sprawdz wogule czy czujnik na wahaczu dziala

XENON SERVIS

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Bielsko-Biala
xenonservis.pl
Witam. czy da sie przerobic ksenon skretny z anglika na europe w audi a6 c6 2007 rok?i jeszcze jedno nie dosc ze swieca po angielsku to jeszcze bardzo wysoko i nie moge ich obnizyc. prawdopodobnie wiazka europejska byla ze zwyklymi ksenonaki z regulacja przy kierownicy a te moje ksenony skretne sa automatyczne i maja takie ustrojstwo przy wachaczu ktore reguluje wysokosc swiatel niestety nie mam takiej wiazki i nie bardzo wiem co z tym zrobic:ke:

samopoziomowanie jest po to aby obniżyć snop światła po załadunku większej liczby osób lub czegoś cięższego do bagażnika , po każdej wymianie reflektorów powinno się je ustawić na stacji diagnostycznej ,tutaj tkwi problem

RysKa

Nowy
Punktów
0
Miasto
DW
da sie przerobic reflektor nie zespolony od hondy crx del sol '93 ?

pitergsxr

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubin
Czy moze Pan dostosowac lampy angielskie Audi A5 2010 na Europe....Jaka cena

emilio

Nowy
Punktów
0
Witam. Potrzebuje info odnośnie lamp do Superba I. Chcę przerobić. Czy gra jest warta świeczki czy nie? Jak to można zrobić, lub kto może to zrobić?

dinoori

Początkujący
Punktów
0
Miasto
tarnobrze
A mnie zastanawia czy to jest legalne taka ingerencja w oświetlenie samochodu??
Jak to się stało ze moje auto które nie miało przełożonych świateł i lusterek bocznych przeszło przegląd robiony przez mechanika który to auto przekładał.Przekładka była robiona w innym miejscu a przegląd w innym ale załatwiał to Pan od przekładki.

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
normalnie. lusterka nie podlegają ocenie przy przeglądzie - dla każdego ustawienie jest inne.
a lampy można albo wyregulować tak by świeciły w miarę i dogadać się z diagnostą , albo wrzucić na czas przeglądu europejskie.

ingerencja w lampę jest w zasadzie niedopuszczalna przez prawo , ale jeśli świeci prawidłowo to nikt się w polsce o to nie doczepi. u niemca wystarczy oznaczenie na lampie że jest do ruchu lewostronnego i masz chłopie problemy.

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
normalnie. lusterka nie podlegają ocenie przy przeglądzie - dla każdego ustawienie jest inne.
a lampy można albo wyregulować tak by świeciły w miarę i dogadać się z diagnostą , albo wrzucić na czas przeglądu europejskie.

ingerencja w lampę jest w zasadzie niedopuszczalna przez prawo , ale jeśli świeci prawidłowo to nikt się w polsce o to nie doczepi. u niemca wystarczy oznaczenie na lampie że jest do ruchu lewostronnego i masz chłopie problemy.
LUSTERKA NIE PODLEGAJA OCENIE -poprostu śmiech na sali(najlepiej ich nie miec bo po co)
A LAMPY MOZNA WYREGULOWAĆ BY ŚWIECILY W MIARE(czego)- jaja sobie robisz
DOGADAC SIE Z DIAGNOSTA- jaja sobie robisz

poprostu kretyn
i ty tu udzielasz normalnego info

człowieku zastanow sie co piszesz

dinoori

Początkujący
Punktów
0
Miasto
tarnobrze
Lusterka to element odpowiedzialny za bezpieczeństwo ! Nawet jak mówią o tej ustawie pozwalającej na rejestracje RHD to mowa o zamianie lusterek i światłe.
Tylko moje świecą maksymalnie na przeciwległy pas ruchu, w nocy nie da się jechać wcale bo nic nie widać.A u Niemca jest porządnie wszystko zrobione nie tak jak tu,Polska to Meksyk Europy.

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
meksyk to HOLIPA
piepszy głupoty i tyle

lusterkatopodstawa( kierowca ma widziec dokładnie tył
lampy tez przeciez jezdzimy tym autem i mamy widziec pobocze
a ze jakis KRETYN udziela takiego info to ma cos nie tak pod czachą

Ps. i jak mozna dac takiemu gosciowi auto do roboty
jak udziela takich informacji

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
Lusterka to element odpowiedzialny za bezpieczeństwo ! Nawet jak mówią o tej ustawie pozwalającej na rejestracje RHD to mowa o zamianie lusterek i światłe.
Tylko moje świecą maksymalnie na przeciwległy pas ruchu, w nocy nie da się jechać wcale bo nic nie widać.A u Niemca jest porządnie wszystko zrobione nie tak jak tu,Polska to Meksyk Europy.

jeśli chodzi o lusterka to miałem bardziej na myśli to że dla jednego wystarczy angielskie przestawić i będzie widział tyle ile trzeba , a inny musi mieć wymienione żeby cokolwiek widzieć. wszystko zależne jest od pozycji za kierownicą itd.
grunt żeby zakres regulacji pozwalał ci na takie ustawienie żebyś widział przestrzeń za autem i bok pojazdu w lusterku.

zresztą w tej ustawie zapis o wymianie lusterek to bzdura tak jak dwa ostatnie posty JARO w tym temacie.
po co miałbyś zmieniać lusterka skoro nie przekładasz auta?

lampy owszem mają podlegać wymianie , co jest raczej oczywiste.
jeśli masz tak jak mówisz to by znaczyło że masz lampy nie ruszane i albo przegląd był podbijany na lewusa albo były podmienione lampy na przegląd

menio

Nowy
Punktów
0
Miasto
brzesko
Odgrzebię stary temat. Jak się sprawa ma z lampami w Citroenie C5 2006r, lusterkowe światła?
Będę wdzięczny za odpowiedź.

Do góry Bottom