• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[zweckform] PRZEKŁADKI PRZERÓBKI ANGLIKÓW - PRZEGLĄD - CZĘŚCI - PEŁEN PROFESJONALIZM

rys00

Zaufany warsztat
Dołączył
20.03.2009
Postów
3443
Punktów
481
Miasto
łódzkie
warcaby ;P
 

michael

Anglikomaniak
Dołączył
19.04.2010
Postów
104
Punktów
2
Miasto
UK
No tak to wygląda skoro w odległości 5-10 cm od wtyczki do włącznika szyb z przodu jest zaizolowane pogrubienie kabla. Nie chcę na razie go odizolowywać, ale przy wymianie wiązek drzwi i silniczków trzeba będzie sprawdzić.
 

magik

Anglikomaniak
Dołączył
13.04.2009
Postów
612
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
tam pinuje się zamki i lusterka szyb się nie rusza obraca się przełoncznik szyb i nic nie trzeba przepinowywaś
 

michael

Anglikomaniak
Dołączył
19.04.2010
Postów
104
Punktów
2
Miasto
UK
Gdy szyby i lusterka działają odwrotnie:
Przełącznik od szyb zamienia się A2 z A4 i B3 z B5 (oczywiście jeśli ma się impulsowy), da radę to zrobić bez zamieniania pinów... lub zamienić silniczki lewy z prawym od podnoszenia szyb.
A może tak obrócone, jak sprawdzę dam znać.
Zastanawia mnie jeszcze po kiego te 2 przekaźniki?
 

mazurek

Gość
Dołączył
4.11.2012
Postów
666
Punktów
40
Wiek
48
Miasto
Wąsosz
WWW
www.mazurek24.pl
Przekaźniki są po to,zeby odciążyć cienkie kable,przekaźnik potrzebuje na wzbudzenie mniej niż silnik szyby.Skoro tak wygląda pełen profesjonalizm(sugeruję się opisem autorstwa zwecforma) to ciekawe jak wygląda papranina.Myślę ze takie sytuacje wpływają na ogólną opinię o warsztatach zaufanych na tym forum.
 

magik

Anglikomaniak
Dołączył
13.04.2009
Postów
612
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
Zastanawia mnie jeszcze po kiego te 2 przekaźniki? mnie tez jak zamienia się stronami silniki szyb to nic się nie tnie obracasz tylko przełącznik szyb i tyle opis był na forum żadnych przekaźników się nie wszczepia
 

michael

Anglikomaniak
Dołączył
19.04.2010
Postów
104
Punktów
2
Miasto
UK
O właśnie silniki szyb zostały tak jak były. Z prawej ten z impulsowym tylko przerobiony na 2 kable, a z lewej zwykły dwupinowy.
 

magik

Anglikomaniak
Dołączył
13.04.2009
Postów
612
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
czyli fuszerka w lalkach zamienia się stronami silniki i nic nie trzeba kombinować z przekaźnikami a tak widzę poszli na łatfizne wstyd

weś zadzwoń do mnie dziś albo jutro po 14 to ci pomogę w kwesti tych nieszczęsnych szyb a lusterka śmgają jak trzeba czy też baranina
 

michael

Anglikomaniak
Dołączył
19.04.2010
Postów
104
Punktów
2
Miasto
UK
Muszę zaopatrzyć się w silniki impulsowe, bo w tym po prawej nie ma połowy modułu. I chyba poszukam całkowitych wiązek drzwi, bo te poizolowane ciężko przeciągnąć przez zwężenia w boczkach.
Lusterka działają dobrze.
Te przekaźniki to cykają podczas zamykania szyby kierowcy, tzn. cyknie raz jak przełączę na pozycję zamykania szyby i odwrotnie.
Przekładający nie udziela się w temacie, więc nie wiem jakie stanowisko zajął, czy wie o tym czy też nie.
 

mazurek

Gość
Dołączył
4.11.2012
Postów
666
Punktów
40
Wiek
48
Miasto
Wąsosz
WWW
www.mazurek24.pl
Zastanawia mnie jeszcze po kiego te 2 przekaźniki? mnie tez jak zamienia się stronami silniki szyb to nic się nie tnie obracasz tylko przełącznik szyb i tyle opis był na forum żadnych przekaźników się nie wszczepia
Sam opisywałem ten sposób,jest to na forum,a przynajmniej było na poprzednim. Najprościej wywalić te dodatki i zrobić tak jak to powinno być,to nie jest skomplikowane.Zamieniasz silniczki stronami,kostkę do przednich szyb obracasz tyłem do przodu,obracasz klawisze i wszystko działa normalnie,nic nie pinujesz ,zamieniając silniki z prawych drzwi do lewych i odwrotnie,chodzą zamiast do góry to na dół,i prawa szyba to lewa,a lewa to prawa,obracając kostkę tyłem do przodu mamy lewą szybę sterowaną lewym klawiszem i prawą szybę prawym,same klawisze wystarczy obrócić i jest ok.Domykanie z pilota działa normalnie.
 

michael

Anglikomaniak
Dołączył
19.04.2010
Postów
104
Punktów
2
Miasto
UK
Tak też planuję, ale latem. Najpierw muszę zdobyć wyposażenie, bo jak widzisz na 3 i 4 zdjęciu brakuje połowy modułu.
 

magik

Anglikomaniak
Dołączył
13.04.2009
Postów
612
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
Andrzejku nie czepiaj się lalkę mam obcykaną więc pomagam skoro pisze co i jak więc chyba ogarniam lale p s z tymi szybami sam wpadłem na ten patent z obróceniem przełączników bez sprawdzania forum
 

magik

Anglikomaniak
Dołączył
13.04.2009
Postów
612
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
kup angielski silnik z modułem i zadzwoń do mnie wytłumaczę ci co i jak sam to zrobisz proste jak budowa cepa
 

mazurek

Gość
Dołączył
4.11.2012
Postów
666
Punktów
40
Wiek
48
Miasto
Wąsosz
WWW
www.mazurek24.pl
Pamietam,właśnie przeglądałem forum szukając tego tematu i znalazłem twoje pytanie o te szyby,opisywałem ten sposób kilka lat temu jeszcze na poprzednim forum.,nie czepiam się nie mam powodu,szkoda ze tak wyszło,jest forum,wszystko opisane,niestety samouwielbienie nie pozwala na czytanie i czerpanie nauki z pisma.
Magik coś ty się tak uparł na ten telefon? nie można na forum napisać co ma zrobić/
 

michael

Anglikomaniak
Dołączył
19.04.2010
Postów
104
Punktów
2
Miasto
UK
Dzięki koledzy, pytanie na co zwrócić uwagę przy zakupie wiązek drzwi kierowcy, bo na allegro ciężko rozpoznać po zdjęciach czy przygotowane pod silnik impulsowy?
Jeszcze kwestia przycisków mam jeden komplet z impulsami na obu przyciskach, nie powinno być tak że tylko jeden jest na impuls skoro jeden silnik impulsowy?
 

mazurek

Gość
Dołączył
4.11.2012
Postów
666
Punktów
40
Wiek
48
Miasto
Wąsosz
WWW
www.mazurek24.pl
Nie musisz kupować wiązki,możesz naprawić te co masz.Tylko silnik(moduł) masz zepsuty
 
Do góry Bottom