• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zmiany konstrukcyjne w karcie pojazdu

candino

Początkujący
Punktów
0
Miasto
UK
Auto poszło na przekładkę. Zakład, który to robi obiecuje, że wymieni wszystkie elementy świadczące o angielskości. Jednak mam wątpliwośc. Przepis mówi, że w karcie pojazdu, która przecież zostanie wydana do tego auto w WK wpisuje się zmiany konstrukcyjne. Czy tak jest faktycznie? No bo jesli tak by było to kazdy zobaczy w karcie pojazdu, że auto zostało przystosowane do ruchu prawostronnego. Czyli, ze nie uda sie zataić angielskiej przeszłości.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
a co robisz z ciężarówki osobówke że pytasz o wpis ? bo jesli tylko rhd na lhd to niezmienia sie konstrukcja auta ani przeznaczenie, niezmieniasz tez koloru, pojemnosci silnika czy rodzaju paliwa, druga sprawa jesli zataisz ( powiesz że niemiec, belg itp.) to mozesz sie poźniej spodziewać sporych nieprzyjemnosci

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
nie spotkałem się żeby w karcie było coś takiego wpisywane, nawet nie wpisują że auto było anglikiem jedyne co to na papierku z badania technicznego jest info że np produkcja niemcy ostatnia rejestracja UK

candino

Początkujący
Punktów
0
Miasto
UK
Oczywiście nie mogę zataić, że anglik bo V5C jest angielski na moje nazwisko. Jeśli przegląd zerowy nie wyszczególnia, że były dokonane zmiany to dobra wiadomość bo tym samym WK nie ma podstaw do wpisu, który sugerowałby angielską przeszłośc auta.Rysiu i Angeloo dziekuję za info.

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
ok, wystarczy sprawdzic nr vin i juz wiesz skad auto przyjechalo

we francuzach wyjdzie że przyjechało z Francji.. a co do wpisu o zmianach to jakaś wierytna bzdura - pytanie jest jedno : Czy auto jest przystosowane do naszego ruchu? Tak?! No to w porządku - nikt nie bada czy było przekładane.

Faktu że auto było przekładane nie powinno się zatajać, mogą rzeczywiście być później problemy - a ludzie którzy kupują auto po przekładce tańsze o kilka tyś. niż europejczyk i jeszcze narzekający ? - Jedno wyjście - niech dołożą i kupią europę z krwi i kości :)

Do góry Bottom