• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup BMW 325Ci

sebas

Początkujący
Punktów
0
Witam. Myślę o kupnie BMW e46 coupe w Anglii i przełożeniu go. Chciałbym się dowiedzieć głównie jak jest z kosztami. Czy rejestracja wygląda tak samo jak samochodu z Niemiec? Czyli
tłumaczenie dokumentów: 100 zł
urząd celny: 18,6 proc. kwoty auta
badanie techniczne: zwykłe 98 zł
wydział komunikacji: 250 zł /tablice

Mam na oku E46 za 1300f, przełożyłbym go z ojcem (przerabiał raz Puga 406 + posiadam E46 więc nie powinno być problemu).
- Zamknę się z przekładką w 3000zł?
- Czy za samochody z Anglii płaci się recykling 500zł?
- Taniej byłoby wrócić samemu z Manchesteru czy zlecić firmie? (jestem aktualnie w Anglii
- Jakie są koszty transportu

Czy już po zakupie, transporcie, przekładki,, rejestracji zamknąłbym się w 15 tysiącach?

Z góry dzięki.:)

Regi

Początkujący
Punktów
0
Witam, jestem świeżo w temacie i myślę ze nie zmieścisz się w 15 tys.
1. Celny zawyży ci pewnie wartość.
2. Badanie z tego co się orientuje jest za 163zł dla pojazdów sprowadzonych.
3. Nie płacimy już recyklingu.
4. Cena części uzależniona od wersji (im rzadsza wersja, kolorystyka tym większe ceny, najlepiej pojechać samemu i odebrać osobiście bo szrociarze to nieźli przekręciarze.) Do tego trzeba doliczyć cenę części nowych i płyny eksploatacyjne.
5. Zjechać na kołach to koszt ok 1300-1500zł, wynająć kogoś to ok 1500-2800zł (dużo zależny w jakie miejsce w PL)

sebas

Początkujący
Punktów
0
Co prawda to ja pytałem ale trochę i odpowiem :p
1. Opłacałem swoje E46 z Niemiec i cena na umowie była zaniżona ale nic się nie czepiali.
2.-
3.-
4. W BMW siedzę od kilku lat, i tapicerka zwykła czarna więc nie będzie problemu z rzadką wersją.
O jakich nowych częściach mówisz i dlaczego płyny ekspoatacyjne?
5. Napisałem to firmy która pierwsza wyskoczyła mi w googlach i powiedzieli 360 funtów z z miejscowości Stowmarket do Warszawy. Mniej popularne firmy wzięłyby mniej?

Regi

Początkujący
Punktów
0
Mi podwyższyli cenę na angliku.
Płyn hamulcowy i chłodniczy, rozrząd, 0leje, części drobne z aso

sebas

Początkujący
Punktów
0
To teraz inny problem/pytanie.
Znalazłem samochód który chcę kupić ale w opisie napisane jest że nie ma logbooka. Jak zdobyć taki dokument i za jakie pieniądzę. Mogę kupić auto bez logbooka? Czy odzyskać go może tylko obecny właściciel czy jeśli bym kupił to mógłbym go uzyskać. Czy mogę przetransportować auto bez niego?

Do góry Bottom