• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup auta dostawczego w Anglii.

RysiekW

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kutno
Witam wszystkich użytkowników forum, to mój pierwszy post wiec troche posłodze, ale forum jest naprawde swietne i dzieki niemu już bardzo dużo się dowiedziałem :)

Wybieram się niedługo na ok tygodniowe odwiedziny do siostry w okolice Londynu. Z uwagi na to iż dosyć pilnie potrzebuje kupić auto dostawcze, chciałbym przy okazji wizyty coś kupić, mimo iż siostra mieszka w Anglii nie bardzo może mi pomóc w zakupie gdyż totalnie nie zna sie na samochodach a poza tym jest ciagle busy :) wieć musze zrobić to samemu, niestety problem w tym że nigdy nie byłem w anglii i stąd moje obawy czy w ogóle podołam temu zadaniu. Oczywsicie nic nie będe robił na siłe i jak się nie da, to powiem trudno i będzie tylko wycieczka, a po powrocie poszukam czegoś na miejscu, ale jednak dla własnej satysfakcji i nie ukrywam, że także chęci oszczednosci, chciałbym dzwignąć to samemu, poza tym chciałbym kupić raczej młode auto, a póki co do PL raczej sprowadzane są starsze "angliki" .
Wiem juz z forum o aukcjach, ale nigdzie nie mogłem znalezc czy na takich aukcjach gdzie licytuje sie w realu, sprzedaja tez nieuszkodzone auta dostawcze?

Kolejne pytanie, to czy wracajac na kołach autem dostawczym płyne promem dla osobówek, czy musze wjeżdzać na ten dla aut ciężarowych Podobno tez jest znacznie droższy) ???

Kolejna sprawa, to czy jak z aukcjami nie wyjdzie, to czy w Anglii są jakies gazety z ogłoszeniami czy cos podobnego??

Z góry dzieki za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie :)

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Po pierwsze to w bledzie jestes myslac ze z Anglii sprowadza sie glownie starsze angliki, glownie to leca mlode auta.
Po drugie to na aukcje sie nie nastawiaj jadac do Anglii na tydzien i nie majac pojecia o realiach aukcyjnych w danym obszarze do ktorego sie udajesz, skup sie na ogloszeniach z autotradera oraz ebaya w okolicy miejsca przebywania, mozesz juz zrobic wstepne rozeznanie bedac w Polsce, dzieki temu zaoszcezdzisz troche czasu a i poznasz mniej wiecej ceny.
Co do promu to nie wiem na 100% ale ja bym sie ladowal na normalny. W Anglii sa na pewno jakies gazety lokalne z ogloszeniami i o takie najlepiej pytaj siostry - bedzie wiedziec.

RysiekW

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kutno
Dzieki za szybką odpowiedz :)
Wiesz no też tak przypuszczam, że łatwo mi z tym nie pójdzie, ale i tak tam będe więc co szkodzi spróbować ?? Co do wieku sprowadzanych aut, to swoją wypowiedz opieram tylko na tym co widze po ofercie w PL, nie wem może w osobówkach jest sporo młodych aut, ale w dostawczych nie bardzo jest w czym wybierac, starszych jest dużo, ale młodszych niewiele :-( Mam juz jednago anglika którego kupiłem w polsce i jestem z niego bardzo zadowolony , ale musze dokupic drugiego, którego chciałbym eksploatowac dobrych kilka lat stąd pomysł żeby kupic raczej coś młodego. A jeszcze jak wygląda podejscie anglików do targowania, daje sie coś urwać z ceny, czy te z ogoszen raczej trzeba traktować jako "sztywne" :)

krzysiek26

Początkujący
Punktów
0
Miasto
podkarpacie
witam.gdzie dokladnie jedziesz bo ja jestem z okolic londynu wiec moglbym pomoc.siedze juz tu troszke czasu i moge sluzyc pomoca.i tak jak pisal Misiek najlepiej patrzec na autotrader.co.uk bo na aukcji nie ma za bardzo mozliwosci dokladnego ogladniecia auta wiec troche to loteria.a i musisz wybrac prom dla dostawczakow ktory jest sporo drozszy.pozdrawiam

KarolQ

Bywalec
Punktów
5
Miasto
Eire
Tak. Najtaniej jest u prywatnych sprzedawcow.
I jeszcze sie nie zdazylo, zebym zaplacil za samochod tyle ile bylo na ogloszeniu. Zawsze cos utarguje.
Zarowno w Irlandii jak i w Irlandi Polnocnej maja zwyczaj, ze jak sprzedawca dostanie juz ustalona kwote, to oddaje jeszcze np. 20 - 50 euro i mowi "Good Luck".
No i wszyscy sa zadowoleni :happy:

makkii

Nowy
Punktów
0
Miasto
london
mam do sprzedania vw transporter 2008 prywatny wl.Cena bez vat. stan bardzo dobry.

:ke::):):ke::)
Witam wszystkich użytkowników forum, to mój pierwszy post wiec troche posłodze, ale forum jest naprawde swietne i dzieki niemu już bardzo dużo się dowiedziałem :)

Wybieram się niedługo na ok tygodniowe odwiedziny do siostry w okolice Londynu. Z uwagi na to iż dosyć pilnie potrzebuje kupić auto dostawcze, chciałbym przy okazji wizyty coś kupić, mimo iż siostra mieszka w Anglii nie bardzo może mi pomóc w zakupie gdyż totalnie nie zna sie na samochodach a poza tym jest ciagle busy :) wieć musze zrobić to samemu, niestety problem w tym że nigdy nie byłem w anglii i stąd moje obawy czy w ogóle podołam temu zadaniu. Oczywsicie nic nie będe robił na siłe i jak się nie da, to powiem trudno i będzie tylko wycieczka, a po powrocie poszukam czegoś na miejscu, ale jednak dla własnej satysfakcji i nie ukrywam, że także chęci oszczednosci, chciałbym dzwignąć to samemu, poza tym chciałbym kupić raczej młode auto, a póki co do PL raczej sprowadzane są starsze "angliki" .
Wiem juz z forum o aukcjach, ale nigdzie nie mogłem znalezc czy na takich aukcjach gdzie licytuje sie w realu, sprzedaja tez nieuszkodzone auta dostawcze?

Kolejne pytanie, to czy wracajac na kołach autem dostawczym płyne promem dla osobówek, czy musze wjeżdzać na ten dla aut ciężarowych Podobno tez jest znacznie droższy) ???

Kolejna sprawa, to czy jak z aukcjami nie wyjdzie, to czy w Anglii są jakies gazety z ogłoszeniami czy cos podobnego??

Z góry dzieki za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie :)

Do góry Bottom