• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zakup anglika z pustym v5

kjt

Nowy
Punktów
0
witam
chce kupic anglika sprzedawca ktory przywiozl auto twierdzi ze ma pusty dowod v5 ze sam musze sie wpisac w niego i napisac umowe kupna sprzedazy miedzy mna a angolem widniejacym na jednym z odcinkow dowodu.. on jako handlarz niechce widniec na zadnej umowie cos mowil ze moze dac jakis papier ze on go tylko przywiozl czy pozniej zarejestruje to auto w pl bez problemu? czy bede musial kombinowac i wysylac v5 do dvla?[

z gory dzieki pozdrawiam

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
W dowód nic nie wpisujesz tylko piszesz umowę z anglikiem z V5 tak jak mówi Ci sprzedawca, zarejestrujesz bez problemu.
Jak będziesz pisał umowę to jako miejsce zakupu podaj jakieś miasto w UK tak jakbyś pojechał i tam kupił - unikniesz tym samym płacenia podatku w skarbówce. No i nie przyznawaj się nigdzie że kupiłeś na miejscu.

Struggler

Początkujący
Punktów
0
Mam podobny kłopot, tylko w v5c nie mam wbitej kategori M! w rubryce J. Jest ona wymagana do rejestracji anglika rhd w pl, czy jest możliwość uzupełnienia V5C o ten wpis poprzez dvla?

stacho164

Nowy
Punktów
0
Miasto
Radom
Siema Potrzebuje zrobić przegląd w moim Anglika. Ale mam tylko dowód zakupu pojazdu. Nie mam V5C. Mam tylko ten odcinek od dowodu że teraz jestem właścicielem nowym. Czy z takim papierkiem uda mi się zrobić przegląd w Polsce?

Do góry Bottom