Szymonwt19i
Nowy
- Punktów
- 0
Witam. Jestem zainteresowany kupnem auta z UK. Samochód został sprowadzony do Polski. W ogłoszeniu jest podane że posiada on dowód V5C. Sprawdzając na angielskiej stronie internetowej tablice rejestracyjne natknąłem się na następujące informacje:
✗ Untaxed
Expired: 04 November 2011
✗ No MOT
Expired: 22 March 2012
New keepers must get tax before using the vehicle.
Vehicle tax
Vehicle tax rate for vehicle
6 Month rate £156.75
12 Month rate £285.00
Vehicle details
Please be aware that if you have taxed, made a SORN or had an MOT in the last 5 days these details may not have updated. For further information on MOT’s please visit vehicle MOT page
If you think that the details on the vehicle record are incorrect please write to:
CCG
DVLA
Swansea
SA99 1BA
Please include the incorrect V5C registration certificate for amendment.
Teraz moje pytania... Czy V5C może być wydane bez notki o exporcie, czy źle zinterpretowałem informacje? Czy będę musiał sam coś uzupełniać/płacić/wysyłać? Czy jeśli kupię ten pojazd będę mógł go tylko przewieźć na lawecie do domu czy jest możliwość zrobić polski przegląd z adnotacją że nie przystosowany i wykupić miesięczne ubezpieczenie i wrócić na tzw. kołach? Chce tylko go przetransportować na swoją posesję i grzecznie czekać aż wejdzie ustawa o rejestracji w Polsce. Czy będą kłopoty z tym pojazdem?
Na koniec proszę Wszystkich forumowiczów o wyrozumiałość i pomoc. Jestem zielony i proszę o pomoc osób, które to być może przerabiały na własnej skórze. Dziękuję i pozdrawiam
✗ Untaxed
Expired: 04 November 2011
✗ No MOT
Expired: 22 March 2012
New keepers must get tax before using the vehicle.
Vehicle tax
Vehicle tax rate for vehicle
6 Month rate £156.75
12 Month rate £285.00
Vehicle details
- Vehicle make RENAULT
- Date of first registration 14 May 2004
- Year of manufacture 2004
- Cylinder capacity (cc) 1998cc
- CO₂Emissions 209 g/km
- Fuel type PETROL
- Export marker No
- Vehicle status Not taxed
- Vehicle colour BLACK
- Vehicle type approval M1
Please be aware that if you have taxed, made a SORN or had an MOT in the last 5 days these details may not have updated. For further information on MOT’s please visit vehicle MOT page
If you think that the details on the vehicle record are incorrect please write to:
CCG
DVLA
Swansea
SA99 1BA
Please include the incorrect V5C registration certificate for amendment.
Teraz moje pytania... Czy V5C może być wydane bez notki o exporcie, czy źle zinterpretowałem informacje? Czy będę musiał sam coś uzupełniać/płacić/wysyłać? Czy jeśli kupię ten pojazd będę mógł go tylko przewieźć na lawecie do domu czy jest możliwość zrobić polski przegląd z adnotacją że nie przystosowany i wykupić miesięczne ubezpieczenie i wrócić na tzw. kołach? Chce tylko go przetransportować na swoją posesję i grzecznie czekać aż wejdzie ustawa o rejestracji w Polsce. Czy będą kłopoty z tym pojazdem?
Na koniec proszę Wszystkich forumowiczów o wyrozumiałość i pomoc. Jestem zielony i proszę o pomoc osób, które to być może przerabiały na własnej skórze. Dziękuję i pozdrawiam