• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup anglika na częsci formalnosci

hjulet

Nowy
Punktów
0
Miasto
warszawa
Witam wszystkich,cHCĘ KUPIĆ AUTO NA CZESCI anglika i powiedzmy trafiam na takiego z dowodem do rejestracji, czy musze po kupnie zgloscic jakies wymowiecnie ubezpieczenia???? tak jak w Polsce sie robi? czy po kuponie ktos bedzie dociekał co sie z nim stalo czy moge go rozkrecic po prostu a papiery ktore sa od niego zachowac na pamiatke;)?
Proszę o informację , dzieki, pozdrawiam

adam541

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ciechocinek
a gdzie go kupujesz w angli czy w polsce??jezeli w polsce wysylasz tylko export do DVLA chyba ze zostal juz wczesniej wyslany i w UK zapominaja o aucie,mysle ze nikt nie bedzie interesował sie tym autem raczej napewno nikt

hjulet

Nowy
Punktów
0
Miasto
warszawa
W Polsce chcę kupić auto i patrzylem w allegro bo w sumie nie wiem gdzie jeszcze mozna cos w rozsadnej cenie znalesc, i widzialem rozne i bez prawa do rejestracji i takie z dowodem V5 pisza w ogloszeniach..

adam541

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ciechocinek
jezelibez prawa do rejestracji czyli kupujesz jako złom jezeli z prawem do rejestracji czyli z V5C to tak jak pisalem wyzej

hjulet

Nowy
Punktów
0
Miasto
warszawa
czyli kupujac z v5c ktos moze zglosic do Angli podajac moje dane ze kupilem auto i jestem kolejnym wlascicielem?

adam541

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ciechocinek
tak moze ale watpie zeby zglosil,kwit o export zalatwia wszystko i w DVLA zapominaja o aucie o ile wczesniej nie byl juz wyslany przez poprzedniego wlasciciela a zapewne tak bylo bo wiekszosc aut w polsce z V5C jest weksportowana chyba ze kupujesz od polaka tam mieszkajacego

Do góry Bottom