Witam, Przymierzam się do zakupu Anglika, nie mam zamiaru rejestrować go w Polsce. Znalazłem już odpowiadającą mi sztukę. Po kontakcie ze sprzedającym dowiedziałem się, że papiery nie przyszły jeszcze do Polski. Zależy mi aby auto ubezpieczyć na jakiś krótki okres czasu, tylko żeby wrócić nim do domu na kołach i ewentualnie trochę pojeździć nim już na miejscu.
I teraz moje pytanie jak załatwić tą sprawę, żebym mógł legalnie poruszać się nim po drogach ? Sprzedający powiedział mi, że ma jakiegoś znajomego, który może załatwić ubezpieczenie na miesiąc i kosztuje to około 100zł. Jakie papiery będą mi dodatkowo potrzebne abym mógł nim legalnie jeździć, powiedzmy przez ten miesiąc.
I teraz moje pytanie jak załatwić tą sprawę, żebym mógł legalnie poruszać się nim po drogach ? Sprzedający powiedział mi, że ma jakiegoś znajomego, który może załatwić ubezpieczenie na miesiąc i kosztuje to około 100zł. Jakie papiery będą mi dodatkowo potrzebne abym mógł nim legalnie jeździć, powiedzmy przez ten miesiąc.