• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zabieram się za przekładkę E46 M3 2002

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
to nie o to chodzilo dużo gości sprzedaje przekladki a ja wlasnie jestem w trakcie zakupu czesci , rozmawialem z kilkoma sprzedawcami z allegro i jedni sprzedaja z grodzią drudzy piszą i twierdzą ze nagrzewnica zostaje moja i robi się taka nieskończoność .... JA TO ROBIĘ PIERWSZY RAZ POTRZEBUJĘ WSKAZÓWEK LUDZI KTÓRZY TO ROBILI A TU WIDZE ŻE TACY LUDZIE SĄ - i nie zrozum mnie źle poprostu gosciu chce dac w przekladce kawalek sciany i nie wiedzialem na michał to daje , kilku twierdzi ze nagrzewnica moja tez bedzie pasowala i nie musze brac od europy ..... pozdrawiam

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Nagrzewnica zostaje angielska.
Ścianę musisz mieć. Przynajmniej lewą połowę.
Wszystko masz napisane w moim opisie przekładki.

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
Dawid napisz jaką masz kolorystykę wnętrza, kolor listew na desce i wyposażenie to postaram się pomóc w znalezieniu gratów do Twojego Coupe.

Cześć kristoff kolorystyka czarna wszystko mam czarne .... znalazlem goscia 70km odemnie ma czesci z e46 compact , ma czarny srodek z manualna skrzynia 108.000km widac ze czesci ma ladne na zdjeciach z maglem itp twierdzi ze wszystko procz tunelu z podokietnikiem , napewno odebral bym to osobiscie , nie ma tylko podlokietnika ale to bym sobie znalazl na allegro - cena jaką chce odemnie to 1300zł wydaje sie rozsądna cena chyba ?

Pasują cześci do compacta chodzi mi o deche dywany magiel itp ???? bo nie wiem czy oszukuje mnie czy rzeczywiscie pasuje

Wiem fajna lista spisałem sobie wszystko co tam napisałeś ....

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Wszystkie części pasują prócz:
1. Dolne osłony przednich słupków (tam gdzie rączka od maski)
2. Wykładzina podłogi (nie jestem pewien)

Pozostałe części pasują bez względu na wersję nadwozia.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
inne klamki, zamki, i lusterka, lampy też inne ale chyba będzie przerabiał swoje, dywan chyba też krótszy, zegary chyba też inne, listwy progowe,

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
1300 zł wydaje się okazyjną ceną ale ja na takie ogłoszenia nie patrze , nie mam czasu, normalna cena za "normalne" części do coupe to 2500-3500 i od kogoś kto wie co to jest zestaw do przekładki i nie martwisz się później że masz braki jeśli kupisz zestaw od compacta to dolicz jeszcze 1.5 tys na powyższe elementy

GonnaWin

Bywalec
Punktów
0
a jak jest z tymi lusterkami? w prawym wystarczy obrócić silniczek o parę stopni tak żeby w lusterku było widać tył samochodu i mogą zostać, prawda?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
"obracanie" silniczka nic ci nie da, musi być przestawiony kąt całego lusterka a nie wkładu, nie pytaj o takie rzeczy bo zmęczysz pytanych i cierpliwości im zabraknie jak będziesz potrzebował pomocy w poważniejszych sprawach,
oki masz fotke z przerobienia lusterka ale serio to zanim zapytasz popatrz/pomyśl/ sprubuj :)
03-2012 244.jpg 03-2012 247.jpg 03-2012 248.jpg

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
rys00 ma racje ja mam lustra za 1500zł w M3 i to na allegro wszystko z anglika europy kosztuja jakies 2000zł jezeli masz lusterka za 200-500zł to kupuj i nie baw sie w przerabianie , ja pewnie bede musial bo 1500zł-2000zł to nie jest mało wiec w gre wchodzi przerobienie zeby byl dobry kąt ....

GonnaWin

Bywalec
Punktów
0
Dzięki wielkie za odpowiedź i zdjęcia - o lusterko pytam dlatego, że mi w prawym brakuje osłony i nie wiem czy kupować tę osłonę i przerabiać lusterko angielskie czy kupić kompletne lusterko europejskie. Zostawię angole - czytałem też, że wystarczy przesunąć mocowanie silnika w lusterku o kilka mm i też powinno być
OK. Nie chcę wchodzić w niepotrzebne koszty - skoro da się przerobić to po co wymieniać

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
w sumie tak też źle napisałem bo nie każdy ma forsę wolną którą wsadza w auto ... kurde mi brakuje środka też w prawej i szukam cały czas .... jak cos wykombinujesz dziel się doświadczeniem bo pomaga to każdemu a stronka fajna i pomocna szczególnie ludzie którzy mają bardzo duże doświadczenie pozdrawiam

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Masz dokładnie opisane. Na przykładzie E46.
Przeczytałeś w ogóle ten opis?

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
lusterko latwo da sie przerobic koszt 15zl ale magiel do m3 jest inny i trzeba go kupic chyba ze swykly chcesz wpakowac i robisz auto po kosztach a nie dla siebie. dodatkowo zegary musisz kupic eu jak chcesz tylko dla tarcz bo podrobka wyglada jak narysowana w paintcie

GonnaWin

Bywalec
Punktów
0
lusterko latwo da sie przerobic koszt 15zl ale magiel do m3 jest inny i trzeba go kupic chyba ze swykly chcesz wpakowac i robisz auto po kosztach a nie dla siebie. dodatkowo zegary musisz kupic eu jak chcesz tylko dla tarcz bo podrobka wyglada jak narysowana w paintcie
a w jaki sposób Ty przerabiasz lusterka?

temisull

Nowy
Punktów
0
Lusterek nie trzeba kupować, wystarczy na maksa przestawić do siebie. Ze sciany grodziowej potrzebowal bedziesz mocowanie kolumny kierowniczej które od anglika nie pasuje, dodatkowo bedziesz potrzebował nowe przewody hamulcowe do przednich i tylnich zacisków(można kupić juz w serwisie zakute tylko i tak trzeba samemu doginać wszystko),maglownica w M3 jest inna niz w innych wersjach(krótsze przełożenie), tak jak kolega wyżej napisał podstopnica i plastki z przeciwnej strony różnią się coupe a sedan/kombi,dywan przedni jest identyczny jak w sedanie,nagrzewnica może być angielska. Jak będziesz miał jakieś pytania co do przekładki m3 e46 to pisz śmiało bo od kwietnia jeżdzę takim egzemplarzem i nie mam żadnych probemów.
Pozdrawiam Temisull

Do góry Bottom