• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyrobienie dokumentu V5C

Jarek1

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Toruń
Witam, jak dlugo DVLA "produkuje" dowod V5C? bo go zgubilem i teraz im wyslalem dane i pieniadze na to zeby wyrobili go ponownie. Ale czekam juz miesiac i nie ma znaku zycia. Wie cos ktos o tym?

Jarek1

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Toruń
Mam kolege w Anglii i na jego adres maja to wyslac, pozniej on wysle to do mnie jak tylko dojdzie. Wyslalem do DVLA dane w dniu 18 sierpnia i do dzis nia ma znaku...

** Dodano: 21-09-2009, 12:40 **
Moze idzie sie z nimi jakos skontaktowac zeby zapytac o te papiery?

fredas

Bywalec
Punktów
0
Miasto
świętokrzyskie
v5 c

obecnie na V5c czeka się ok 3tyg Termin dwla ma na to 6tyg. ja najdłużej czekałem 8tyg trzeba monitować telefonicznie w centrali znajduje się w Wali ale po 6tygodniach płatność za dowód 25f

kaczor

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
skoczów
jak robicie wysyłajac V62 z Polski do UK , a prosicie aby v5 była wysłana na adres w uk , co wtedy z opłatą jezeli nie mam możliwości wystawienia czeku??

slawekkawas

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
ŁÓDŹ
JAK wypiszesz V62 to wpisujesz adres na jaki ma przyjsc dokument V5 , a 25 funtow wkladasz do koperty z drukiem i wysylasz poleconym , to wszystko.

slawekkawas

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
ŁÓDŹ
Tak jest napisane na druku , jednak to jedyna mozliwosc ,(wielokrotnie sprawdzona i skuteczna) dostepna z Polski, inne to wizyta w Walii w Swansea , lub na poczcie w calej Wielkiej Brytanii. Tak wiec pakuj kase do koperty i wysylaj.

kaczor

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
skoczów
ok podziekował , akurat mam 2 takie przypadki także na pewno skorzystam

miska1919

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jelenia
:)

Ja jestem w podobnej sytuacji zgubilam v5 i musze teraz wyrobic nowe. tzn wlasciciel auta ktore kupilam. i nie wiem wlasnie czy dolaczyc te 25funtow w kopercie do wlasciciel auta na dzien dzisiejszy mozliwosci pojechania do anglii. Mam jeszcze pytanko gdzie dolaczyc informacje na jaki adres ma to zostac odeslane jak bym chciala podac np kolegi adres.

slawekkawas

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
ŁÓDŹ
przeczytaj co napisalas i NAPISZ JESZCZE RAZ bo chyba malo kto zrozumial o co ci chodzi .

miska1919

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jelenia
dobra w skrocie gdize napisac adres na ktroy ma przyjsc v5 czy to musi byc adres wlasciciela auta czy moze byc kogos innego. drugie pytanko czy wysylaja rowniez do polski bo w niektorych wypowiedziach czytalam ze nie.

miska1919

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jelenia
prosze jeszcze o info czy wysylajac wypisany v62 wlozyc pieniazki do koperty i jakos to zaznaczyc lub na poczcie oznaczyc zawartosc czy jest jakas inna mozliwsoc zaplaty za v5c

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
miska, z tymi pieniazkami do koperty to bym uwazam bo a nuż widelec koperta dojdzie w DVLA do polaka ktory tam pracuje, myslisz ze powie ze jakies pieniadze byly w kopercie? ;)

Ja osobiscie nigdy tego nie praktykowale ale naa forum bylo wiele razy pisane ze pianiedzy nie wkladac tylko czek.

Do góry Bottom