• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyrobienie dokumentu V5C

miska1919

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jelenia
a dzieki juz czek zalatwniony:)

---------- Dodano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Prosze jeszcze o informacje bo juz sie pogubilam chodzi o V62 rubryke druga KEEPER DETAILS
w informacji Current Adress trzeba wpisac aktualny adres! Tylko tak mam adres kolegi ktory ma wiadomo inne nazwisko i nie wiem jak to wypeilnic. Bo czytalam ze DVLA wysyla tylko wlascicielowi auta a jak wpisze inne nazwisko dowod moze przyjsc wlasnie z wpisanym nazwiskiem kolegi zamiast wlascicela prosze o info w linku formularz jakby ktos zapomnial co i jak wyglada.

http://www.direct.gov.uk/prod_consu...n/@motor/documents/digitalasset/dg_067819.pdf :mur:

miska1919

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jelenia
:jupi: dzieki jeszcze raz imie i nazwisko wlasciciela wpisac w pod Business'or organisation tam gdzie jest First Name i Surmane yes?

slawekkawas

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
ŁÓDŹ
IMIE I NAZWISKO wpisujemy tam gdzie First Name i Surname ,
Jesli auto jest od roku w Polsce i nie jest wyrejestrowane w UK, to przysla nawet jesli nie posiada motu i taxu,ale zapytac cie moga dlaczego nie zaplacony tax i moga przyslac rachunek z wyliczona stawka do zaplacenia za TAX.
TERAZ PRZYSYLAJA JUZ NOWE DOWODY REJESTRACYJNE !
zeby nikogo to nie zdziwilo : http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/BuyingAndSellingAVehicle/RegisteringAVehicle/DG_189329

tacim

Początkujący
Punktów
0
Witam Was serdecznie jak można chciałem prosić o pomoc zakupiłem motocykl z UK i przesiałem V5C . Zrobiłem opłety tłumaczenie U Skarbowy itd i lipa przed rejestracją przesiałem V5C. Czy możecie mi łopatologicznie wytłumaczyć jak to zrobić. I o co chodzi z tym TAXEM do zapłaty ? Czytałem że muszę wydrukować i wypełnić V62 (mam kopię V5C czy dołączyć V62)
Adres muszę podać do UK. Czy jako Registereg Keeper będę ja czy stary użytkownik :) aż się zastanawiam co powiedzą w Wydziale Komunikacji .

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
Jak wystapisz o duplikat to muszisz podac dane.... imie nazwisko i adres. I to UK adres. Jak stary wlasciciel Twoj kolega to pogadaj z nim i na niego. Jak nie to musisz na siebie. I nic Ci kopia nie da. Jak nie masz zielonego kwitka v5c o nowym wlacicielu to oplata 25f platna takim a la czekiem

tacim

Początkujący
Punktów
0
Stary właściciel nie jest moim kolegą bo to przez ebay ale telefon mam do niego jeszcze. Nie wiem czy będzie chciał się w to bawić. Kasę dostał to będzie miał to w nosie. No tego kwitka nie mam to 25 funtów muszę zapłacić choc kwota nie jest duża to problem tylko jak ją zrobić :). Z tego co ustalałem jak były właściciel zgłosi moto do exportu poza UK to nie musi podawać nowego właściciela i tego się boję czy wszystko tam dopełnił . Choć ich to chyba średnio interesuje. Podam swoje dane a z adresem nie ma problemu znam pare osób w UK. Tylko się boję, że im zapłacę a oni się wypną bo coś im się nie będzie podobało ,a le to może tylko w RP mają 100 problemów.

Do góry Bottom