• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyjazd do pl

Kriss12345

Nowy
Punktów
0
Miasto
Brighton
Witam mam pytnie...
W niedalekiej przyszlosci jade samochodem do pl na urlop. Moje pytanie brzmi...
Czy podczas kontroli policyjnej (a wiadomo ze takowa bedzie) moga sie przyczepic do stanu technicznego pojazdu , jesli samochod jest dopuszczony do ruchu w uk?
Mowiac stan techniczny mam konkretnie na mysli przyciemniine szyby gdyz w moim mondeo mam ciemne wszystkie oprocz szyby czolowej. W uk nikt nigdy nie mial zadnych obiekcji szyby przednie boczne sa przyciemnione najjasniejsza folia auto przechodzi MOT bez zastrzezen ( stanu technicznego rowniez) a wiem ze w Pl nie wolno miec przyciemnio ych szyb przednich/bocznych tak wiec jak to wyglada w pl jezeli auto przebywa w pl a spelnia wszystkie normy w uk?? Dzieki za pomoc

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
skoro w PL nie wolno mieć foli na szybach to chyba logiczne że musisz ją zdjąć przed przyjazdem
Pozdrawiam

Kriss12345

Nowy
Punktów
0
Miasto
Brighton
No tak ale jest to auto zarejestrowane ubezpieczone i spelniajace wszystkie normy w uk nie auto ktore spriwadzone i rehestrowane bedzie w pl.

Kriss12345

Nowy
Punktów
0
Miasto
Brighton
Rozumiem ale nie jest to auto dopuszczone do ruchu w pl tylko w uk i tam tez zarejestrowane oplacone i z pelnym mot tak wiec przed kazdym wykazdem do pl musze dostosowac auto do pl??

Sasza23

Nowy
Punktów
0
Nawet jeśli przyjazd do Polski jest na jakiś czas? Przecież takich folii nie da się zdemontować ot tak, na dwa tygodnie urlopu...

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
Nie zapomnij upewnic sie ze na osi masz takie same opony , zmien swiatla na europe ( dla cwaniakow tansza opcja to naklejki na klosz - moim zdaniem niefunkcjonalne ) , do tego naklejka PL z tylu auta , gasnica , apteczka hmmm aaa kamizelka odblaskowa , alkomat ( na Francje ). W sumie najlepiej jak bys przelozyl kierownice u ktoregos z chlopakow z forum - pewnie dostaniesz rabat jak zamowisz w dwie strony.

leon

Początkujący
Punktów
0
Miasto
dolnośląskie
Nie musisz niczego zmieniać na początku roku zmieniły się przepisy i auto musi spełniać wymogi z kraju w którym jest zarejestrowane, dotyczy również wyposażenia

Do góry Bottom