• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wygłuszenie samochodu

pankracy

Początkujący
Punktów
0
Mam problem z szumem w aucie przy większych prędkościach. Myślicie, że wygłuszenie drzwi pomoże? Robić samemu czy polecicie jakiś warsztat?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
zależy jakie auto, zależy jaki to szum, czy swist czy buczenie, hehe :) nie raz wystarczy pochylić bardziej antene, lub zmienić opony, w innych pomaga załozenie całej osłony pod silnik, wymiana uszczelek w drzwiach i regulacja rygli zamków, wygłuszenie w drzwiach możesz zrobić sam cena 1 maty to 4-9 zł jesli masz hałas z tyłu to wnęka koła zapasowego i uszczelki klapy,

pankracy

Początkujący
Punktów
0
Wydaje mi się, że to wina uszczelek drzwi... Ewidentnie jak dodam gazu to słychać świst wiatru, a nie jest to przyjemne. Zastanawiam się nad wygłuszeniem, ale nie wiem czy sam się za to brać, czy zlecić robotę komuś kto się zna.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
najpierw napisz jakie to auto i który rok, inaczej jest np w audi a6 gdzie masz podwojne uszczelki a inaczej w golfie III gdzie wystarczy dogiąć młotkiem profile uszczelek, nie wiem jakie masz podejscie do tego typu prac, nie jest to trudne każdy majsterkowicz powinien z tym sobie poradzić, jesli kasa nie jest dla ciebie problem to mozesz dać auto do fachowca a ten czas spędzić z rodziną to juz twoja decyzja

pankracy

Początkujący
Punktów
0
No właśnie zastanawiam się nad fachowcem. Serwis SztukaWyciszania.pl - mówi Wam to może coś? Zbierają pozytywne opinie, ale widzę po cenniku na stronie, że ceny dość wysokie. No chyba, że to standard w takich naprawach, bo ja jak widać się nie znam na tym za bardzo:)

Do góry Bottom