• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wiązka Vw bora

karol89009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chodzież
Witam. Mam problem z kablami. Czy wiazki drzwi trzeba zamienic miejscami czy jak?(tzn wiazka z lewych drzwi do prawych i odwrotnie ?) jesli tak to jak rozebrac tą blache w drzwiach? odkrecilem sruby dookola ale nadal trzyma i chodzi razem z szybą( szyba spuszczona). aha ps. W ktorym miejscu musi byc zamocowana taka kratka na wtyczki w ktora wchodza grube czerwone kable bo nie pamietam??? dzieki pozdrawiam

michahal

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biala
Wiązki należy zamienić miejscami.

Mechanizm szyb jest przymocowany do tej blachy. Do rozebrania drzwi musisz podnieść szybę na wysokość otworów do jej odkręcenia(takie 2 okrągłe gumowe zaślepki), odkręcić 2 śruby mocujące szybę i podnieść ją ręcznie (najlepiej przykleić jakąś taśmą). Później jeszcze należy odkręcić zamek(2 śruby) oraz poluźnić śrubę od wkładki zamka, wyciągnąć wkładkę i odczepić linkę w klamce. Później blacha już zejdzie, należny ją wyciągnąć najpierw dołem. Robiłem to w sobotę, dokładny opis ze zdjęciami znajdziesz na forum golfa.

Do góry Bottom