• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

wiązka poduszek powietrznych przy przekładc

przemkis

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Panowie mam pytanie odnośnie przełożenia octavii II poradziłem sobie już z wszystkim w zasadzie wystarczy poskładać został mi jeden problem. Gdybym złożył tak jak teraz to po odpięciu poduszki w kierownicy wyskoczy mi błąd poduszki pasażera. Co robicie w takiej sytuacji przedłużacie? zostawiacie? pytam w kwestii bezpieczeństwa podczas stłuczki bo nie zawsze wywala 2 poduszki naraz i żeby nie było że przy małej stłuczce gdzie będzie jechać tylko kierowca wyskoczy poduszka z deski rozdzielczej. Bardzo proszę o info jak to robicie.

Pozdrawiam
P

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
CO ZA GLUPIE PYTANIE
tam gdzie ma byc poducha pasarzera to tam ma byc , a gdzie kier owcy to tam ma byc

o co chozi bo nie rozumiem

przemkis

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
@JARO wcale nie głupie sądząc po tym jakie przekładki już widziałem, teraz taką przekładkę robię sam i dlatego pytam- kto pyta nie błądzi. Myślałem że może jest poprostu inny soft w module airbag ale teraz rozumiem że trzeba przerzucić stronami lub pozamieniać piny przy kostce. Nie ma się co denerwować wiem że o 3:53 różnie bywa z trzeźwą oceną sytuacji mimo wszystko dzięki bo jest to jedyna odpowiedź no i w sumie wiem co mam robić. W przekładkach jestem zielony ale w diagnostyce, dokładaniu komponentów, kodowaniu sterowników, zmian mil na km, douczania immo w zasadzie w każdym aucie mogę pomóc.
P

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
w octavii 2 obracasz wiązke wiec i poduszki sie zamieniają miejscami i kierowca to dalej kierowca a pasażer to pasażer tyle że z drugiej strony

simon712

Nowy
Punktów
0
Miasto
opolskie
Witam. Wiem, że temat pewnie jest przestarzały ale męczy mnie jedna rzecz - poduszka kierowcy w angliku jest po prawej stronie to rzecz normalna po przełożeniu jest po lewej i podobnie z poduszką pasażera ale przecież przy przekładce foteli nie przekładamy a w fotelach jest coś takiego jak czujnik zajęcia miejsca ( bo skąd komputer czy moduł komfortu wiedział by którą poduszkę odpalić musiałby odpalić obie naraz a przecież nie zawsze pasażer jedzie obok). Chodzi mi o to czy trzeba będzie zamieniać wiązki które idą do foteli z lewej na prawą (czy poduszka ma przypisany dany fotel). Aktualnie jestem w trakcie przekładki golfa IV ale to chyba nie ma większego znaczenia.Pozdro

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
jak masz jakąs watpliwosć to zerknij w schowek lub z boku deski jesli jest wyłącznik poduszki pasażera to nie ma maty, jesli nie ma wyłącznika i nie ma maty to może być czujnik w klamrze pasa jesli nie ma w tych 3 miejscach to wywala dwie poduchy naraz

simon712

Nowy
Punktów
0
Miasto
opolskie
Dziękuję za szybką odpowiedź. Wiem jedno, że wyłącznika poduszki z boku deski nie mam bo podczas przekładki bym go widział. Natomiast nie wiem czy nie będę miał maty bo mam podgrzewane siedzenia ale ręki obciąć sobie nie dam. Natomiast jeżeli będzie to mata bądź klamra to co należało by chyba przełożyć na druga stronę ?

przemkis

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Dziękuję za szybką odpowiedź. Wiem jedno, że wyłącznika poduszki z boku deski nie mam bo podczas przekładki bym go widział. Natomiast nie wiem czy nie będę miał maty bo mam podgrzewane siedzenia ale ręki obciąć sobie nie dam. Natomiast jeżeli będzie to mata bądź klamra to co należało by chyba przełożyć na druga stronę ?

Ja bym przekładał tak czy tak i wtedy jak coś będzie nie tak z poduszką kierowcy bo np taki błąd wyrzuci nie trzeba będzie szukać pod schowkiem...

nosio

Bywalec
Punktów
0
Miasto
zamść
witam tak jak czytałem pana temat to mógłby mi pan zdradzić jak przekodować radio w seacie leonie aby nie wywalało błędu w radiu moduł sterujący błędnie zaprogramowany i coś magistrali can czytałem że to chodzi o kodowanie radia czy coś tam jak by pan mógł podpowiedzieć byłbym wdzięczny

przemkis

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
witam tak jak czytałem pana temat to mógłby mi pan zdradzić jak przekodować radio w seacie leonie aby nie wywalało błędu w radiu moduł sterujący błędnie zaprogramowany i coś magistrali can czytałem że to chodzi o kodowanie radia czy coś tam jak by pan mógł podpowiedzieć byłbym wdzięczny

takie rzeczy podpowiada mi vcds, ale zakładam że u Ciebie radio działa więc raczej bym się tym nie przejmował

P

nosio

Bywalec
Punktów
0
Miasto
zamść
no działa działa ale irytuje mnie ten błąd nie lubię gdy jest coś nie tak w samochodzie vcds a jakiś opis jak w tym programie to zrobić:p

Do góry Bottom