• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wałki na autach angielskich

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Jako że chcę kupić kilka aut szukam gdzie się da dobrych ofert
Dziś znalazłem 4 wszystkie to wałki robione przez tego samego kolesia
Różne numery tel różne miejscowości
Motyw zawsze ten sam
Młode auta z prawem rejestracji w bdb cenie
Dzwonie do kolesia pytam co i jak
Tak oczywiście auta super igiełki duże dowody książki serwisowe trele morele
Mówię ok wsiadam w lawetę i już jadę
Na to sprzedający że auta jeszcze są w uk ale może zarezerwować za jedyne 2000 zł jak to się tłumaczy koszt transportu
Hehehehe
Ciekawe ilu już dzisiaj matołów nabrał na te "super auta w cenie złomu"

Przykładowe linki:
http://otomoto.pl/volkswagen-passat-anglik-170km-C18890163.html
lub
http://otomoto.pl/audi-a4-anglik-s-line-C18873800.html

Pozdrawiam
Rafał

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Rafal nic nowego .Na Dolnym Slasku zatrzymali goscia ktory w podobny sposob ( Tanie aut poleasingowe ) Naciagnal potencjalnych klientow na 3500000 ( trzy i pol miliona ) w tym jeden amator super "okazji " wplacil 1500000 ( poltora miliona ) I to sie nazywa przekret .

cyranek

Anglikomaniak
Punktów
9
Miasto
Wadowice
Są jeszcze inni, wybierają losowe miejscowości w polsce, kontakt tylko przez e-mail. Auto za pół ceny.
Zgłosiłem to ostatnio do Otomoto i ogłoszenia zostały wyrzucone.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
jak zasłoniete tablice to przerzucam dalej,tablice i vin dopiero mozna dyskutowac

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
też oglądałem wczoraj ogłoszenia z tymi autami i wydawało mi się coś nie halo bo cena bardzo niska, jako że regularnie śledzę ogłoszenia mogę potwierdzić , że wałów jest mnóstwo, różne nr telefonów z przekierowaniem na jeden numer, to samo mogę powiedzieć o sprzedawcach części do przekładek, trzeba bardzo uważać co się kupuje
Dodam jeszcze że najpierw proszę o numery jeśli ich nie widać dalej o doc. ref. number jeśli to sprawdzę to dopiero się umawiam oczywiście wiele razy tak bywa że koleś mówi że auto zajebiste itd a okazuje się co innego to już prawie na porządku dziennym. Wniosek - omijać oferty z kusząco niską ceną.

Rob85

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Luton / Bydgoszcz
Audi A4 S-line za 15 tys zl ?? z roku 2007, wydaje mi sie, ze wystarczy spojrzec na to racjonalnie i wiadomo, ze ktos mocno wali w ch... W UK auto kosztuje conajmniej dwa razy tyle, a co tu mowic o Polsce.......
Fakt, takie ogloszonka trzeba pokazywac i wylapywac takich skur... bo niektorzy daja sie na to nabierac.
Pzdr

buzzastral

Początkujący
Punktów
0
Miasto
UK
oto jeden z sposobow na oszukanie kupujacego tekst z maila po angielsku.

Good Day,

I wrote you back regarding my car for sale BMW 320d (only 75.000 Miles - got V5-registed in UK) the car it's still for sale. It is in perfect condition inside and outside as well, never been involved in accidents.I never smoke in it and i want to sell it only to a serious person. The car is located in Luton,UK in my garage.I have the full service history, the MOT and Road Tax will expire in March 2012.The price that i'm asking for the car is only £ 2700. Now i am located in Germany with my work and i have nobody in United Kingdom that could show you the car, i need to come myself to meet with you and show you the car.
Feew days ago a guy told me that he want to buy the car, so we must meet in Luton/UK.
I came to UK because I trusted his word, but when I arrived I called him and no answer the phone was off, so I lost money and precious time on his promise. I don't ask you to send me any money in advance, I just want to see that you are a serious buyer.
I will come only for a serious deal. If you don't want to buy it after you will inspect it, no problem, but I need to be sure that you will be there.
To be sure that you are real and serious, here is what I propose:
1. The service name that we'll use is Western-Union transfers money. You must find the nearest Western-Union agency and you will go there with your best friend or your wife. Your wife or your friend (relative) will be the sender of the money and you will be the receiver in Luton.
2.Your wife or your friend must send just £ 2700 to your name in Luton.
Is enough for me too see that I have a interested buyer.
3. Only you can pick up the money from Luton, so this is no risk on your side.You will collect the money from Luton in the same day when we meet.
4. Once the money is sent, you will have to e-mail me the western union papers like a proof that you got them and that you come to meet me.
5. In the same day I will buy the flight ticket and I will e-mail you the scanned ticket.
6. We will meet in Luton and we will finish the deal in the same day.(We will verify the car with a mechanical service and at police too) I will help you to make all papers.
7. Western-Union will charge you to transfer the money(we will deducted that fees from the car price) but if you will not come to Luton to meet me you will lose that fees money,so here it's my insurance.
If you don't want to buy the car I will pay for your transport. I assure you that you will love this car and you will buy it. It is in perfect conditions.
I repeat: You must understand that you will not send the money to me. You will be the receiver of the money and only you can pick the money from Western-Union in Luton.If you are still interested to make the deal with me please reply me or call me.
My UK phone number is: 07762 683622 .
Thank you for contacting me and hope you will understand my point of view!

Mario Roland.

generalnie prosi o wyslanie kasy "western unionem" pozornie bezpiecznie bo kase wysylamy na siebie a na niego, ale jesli ktos wysle mu zeskanowany kwit to gosciu ma juz polowe roboty z glowy. charakterstyczne dla tych ogloszen jest to ze auto jest w bardzo atrakcyjnej cenie i zasloniete lub niweidoczne sa numery. zwykle na gumtree.

pozdrawiam i ostrzegam

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
myślę, że te informacje są bardzo cenne, oszukują na przeróżne sposoby, ważne by się nie naciąć i omijać z daleka takie oferty

magik

Anglikomaniak
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
z takimi to tylko :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:i .

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra

stopro.

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Lubelskie
Panowie a w drugą stronę? Kupiłem auto w UK, przełożyłem, zarejestrowałem i wystawiłem na allegro na razie orientacyjnie. Dziś napisał do mnie typ z Anglii, że chce ją kupić. Pyta do kiedy serwis, jakie uszkodzenia, że chce ją zabrać do UK i że chce płacić całość PayPal. Nie wiem co o tym sądzić. Pytam go po co mu w UK LHD i ogólnie że to wszystko dziwnie wygląda...
Co wy na to?

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Matko a jak myślisz ? :D

Pewnie, że wałek... a co może być innego ... :)

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
odnosnie tego co napisane na czerwono przez kolege to glowe dam uciac ze to auto jest na milion procent od pakistanczyka.
dla mnie ci ludzie to skurwesyny najgorsze ostrzegam kazdego co kupuje auto w uk uwazac na nich. Gorsi od turkow na niemieckich komisach. Znajomy kumpel kupowal auto od pakistanca i co sie okazalo ze auto bylo jebane. Malo tego to sa tacy idioci ze nawet krasc nie umieja tak jak nasi fachowcy. Nasi rodacy sa o tyle lepsi ze czyszcza wozy z ulicy. PAKISTANCE JEDYNIE CO POTRAFIA ZROBIC TO WLAMUJA SIE DO DOMU I SZUKAJA KLUCZYKOW.
NO coz jak ktos taki glupi jest to jego wina przynajmniej taki skurwesyn posiedzi wiecej bo posiedzi z 2 artkulow wlamanie i kradziesz.

ODNOSCIE TEGO CO W PL SIE DZIEJE TO SIE KROTKO MOWI:
AUTO JEST A JAK NIE MA TO ODPOWIADAC SZUKASZ JELENIA TO DO LASU.
[video=youtube;6fAT9c71QzY]http://www.youtube.com/watch?v=6fAT9c71QzY[/video]

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Ostrzegam przed ebay.co.uk !!

Mój kierowca podjechał odebrać samochód do angola a nie żadnego ciapatego ... Ten wyskoczył z ryjem casch casch ... no to kierowca wręczył mu pieniądze, jak tylko gnojek dostał do ręki kasę to się zmył i tyle go widzieli.

Klient kupił A klasę A140 za 300 f, przed zakupem upewnił się telefonicznie czy samochód działa w sensie silnik i skrzynia czy są sprawne !!
A tutaj zonk ... silnik w częściach w bagażniku ...
Dodatkowo angol zaraz po odebraniu samochodu napisał do ebay'a że nikt go nie odebrał ... blokując tym samym udupienie go.

Coraz więcej wałków widzę się dzieje ... więc trzeba uważać co i komu się daje.

Pozdro.

77omega

Bywalec
Punktów
2
Miasto
sepolno / Bognor UK
No dobra, tylko gdzie jest ten sęk. Na czym wał.

Witam troche odswierze wal jest na tym ze gosciu ci wysyla potwierdzenie z paypala ze kasa wplynela a strona bedzie zfalszowana dobrze sprawdz adres z kad przyjdzie ,
sam mialem taka sytuacje ale z telefonem kom ktory sprzedawalem ,dopiero po fakcie adres byl paypal tm , strona identyczna jak prawdziwa tak wiec zanim fizycznie kasa ci nie wplynie na konto to daj sobie spokoj i :mur:

Do góry Bottom