• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

W miarę opłacalne ubezpieczenie Anglika dla kierowcy poniżej 25 lat - czy da się ?

Punktów
0
Miasto
Częstochowa
Opłacalne krótkoterm. ubezpieczenie Anglika w UK dla kierowcy poniżej 25 lat - czy da się ?

Witam serdecznie, niedługo wyjeżdżam do Anglii do pracy na ponad miesiąc, planowałem wrócić Anglikiem na kołach do Polski, wcześniej byłem już w UK i wiem co to ruch lewostronny :) . Ogólnie rzecz biorąc wiem że trzeba mieć TAX, MOT, Dowód V5 (V5C) i dwujęzyczną umowę kupna sprzedaży i cała procedura zakupu/sprowadzenia/rejestracji/przekładki jest również mi znana z lektury tego forum. Ale jest jeden problem - ubezpieczenie. Mam 18 lat, prawo jazdy ponad pół roku, anglikiem jeździć umiem bo mieliśmy już w rodzinie 2 Laguny z UK ale niestety to nie wystarczy z tego co wiem ubezpieczycielom. Moje pytanie brzmi - czy jest możliwe ubezpieczenie krótkoterminowe (wiem że na osobę nie na samochód, odwrotnie niż w PL) dla osoby poniżej 25 lat z krótkim stażem za kółkiem ? I czy warto w ogóle się w to bawić, bo jeżeli cena ubezpieczenia ma przerastać cenę samochodu to oczywiście nie ma sensu. Samochodu będę szukał do 2 litrów, Laguna II, 407, Bora albo coś z sedanów które polecicie.

---------- Dodano 30-06-2011 o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano 29-06-2011 o 11:21 ----------

Proszę bardzo o odpowiedź, wiem, że takie tematy już się przewijały przez forum, lecz w żadnym temacie nie ma konkretnej odpowiedzi a zależy mi na faktach po prostu.

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
witam raczej sie nie da ubespieczenie auta w uk jest straszne drogie. wejdz na www.gocompare.com i bedziesz mial quotacje

---------- Dodano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

jest opcjazreby zakupic insurance na 24 godziny http://www.polplan.co.uk/english/car-insurance-quote.php masz chyba nawet po polsku wejdz i mozesz kupic na paredni.
ja zawsze robilem troche inaczej ubespieczalem w np aiva tam masz14 dni na cancelacje.\kupujesz ubespieczasz wracasz do pl cancelujesz i masz zwrot calej kasy.

Punktów
0
Miasto
Częstochowa
Już nawet nie chodzi o zwrot kasy, po prostu szukam ubezpieczenia żeby na pełnym legalu i ze spokojem wrócić na kołach do Polski ;)

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
to ubiespiecz w tej firmie do ktorej ci podalem link powyzej. koszt ok 20 funtow.

Do góry Bottom