MichalKrzykawski
Nowy
Opłacalne krótkoterm. ubezpieczenie Anglika w UK dla kierowcy poniżej 25 lat - czy da się ?
Witam serdecznie, niedługo wyjeżdżam do Anglii do pracy na ponad miesiąc, planowałem wrócić Anglikiem na kołach do Polski, wcześniej byłem już w UK i wiem co to ruch lewostronny
. Ogólnie rzecz biorąc wiem że trzeba mieć TAX, MOT, Dowód V5 (V5C) i dwujęzyczną umowę kupna sprzedaży i cała procedura zakupu/sprowadzenia/rejestracji/przekładki jest również mi znana z lektury tego forum. Ale jest jeden problem - ubezpieczenie. Mam 18 lat, prawo jazdy ponad pół roku, anglikiem jeździć umiem bo mieliśmy już w rodzinie 2 Laguny z UK ale niestety to nie wystarczy z tego co wiem ubezpieczycielom. Moje pytanie brzmi - czy jest możliwe ubezpieczenie krótkoterminowe (wiem że na osobę nie na samochód, odwrotnie niż w PL) dla osoby poniżej 25 lat z krótkim stażem za kółkiem ? I czy warto w ogóle się w to bawić, bo jeżeli cena ubezpieczenia ma przerastać cenę samochodu to oczywiście nie ma sensu. Samochodu będę szukał do 2 litrów, Laguna II, 407, Bora albo coś z sedanów które polecicie.
---------- Dodano 30-06-2011 o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano 29-06-2011 o 11:21 ----------
Proszę bardzo o odpowiedź, wiem, że takie tematy już się przewijały przez forum, lecz w żadnym temacie nie ma konkretnej odpowiedzi a zależy mi na faktach po prostu.
Witam serdecznie, niedługo wyjeżdżam do Anglii do pracy na ponad miesiąc, planowałem wrócić Anglikiem na kołach do Polski, wcześniej byłem już w UK i wiem co to ruch lewostronny
---------- Dodano 30-06-2011 o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano 29-06-2011 o 11:21 ----------
Proszę bardzo o odpowiedź, wiem, że takie tematy już się przewijały przez forum, lecz w żadnym temacie nie ma konkretnej odpowiedzi a zależy mi na faktach po prostu.