• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vovlo s60 2,4 diesyl 2003rok

dawid

Początkujący
Punktów
0
Miasto
irlandia
Witam mam pytanie w sprawie volvo s60 ,poniewaz posiadam takie auto i chce niedlugo nim wrocic do polski tylko nie wiem czy bedzie oplacalo sie przerobic kierownice .Moje pytanie jest czy moze ktos juz przerabial takie volvo i jaki jest calkowity koszt przerobki wraz z przegladem itd., na gotowo wyposarzenie jakie posiada moje volvo to pelna ciemna skora,i jeszcze jedno pytanie bo slyszalem ze podniesli podatek powyzej 2 l ,moze ktos juz placil za volvo 2,4d podatek i chcialby sie podzielic wiadomoscia ile trzeba zaplacic za volvo 03 r 2,4 . z gory bardzo dziekuje pozdrawiam

spike30

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Oldham/Sieradz
witam
ja przerabiałem swoje volvo, identyczne jak Twoje, tylko w jasnej skórze, koszt samej przekładki to ponad 10tys., akcyzę płaciłem jeszcze przed podwyżką ale mała nie była, urząd celny naliczył większą ale opinia rzeczoznawcy pomogła i naliczyli mi od wartości zakupu, łączny koszt nie był mały ale i tak się opłaca, przynajmniej według mnie
pozdrawiam

dawid

Początkujący
Punktów
0
Miasto
irlandia
spike30 napisał:
witam
ja przerabiałem swoje volvo, identyczne jak Twoje, tylko w jasnej skórze, koszt samej przekładki to ponad 10tys., akcyzę płaciłem jeszcze przed podwyżką ale mała nie była, urząd celny naliczył większą ale opinia rzeczoznawcy pomogła i naliczyli mi od wartości zakupu, łączny koszt nie był mały ale i tak się opłaca, przynajmniej według mnie
pozdrawiam
Dzieki sliczne za odpowiedz . Moj tesciu kupil teraz volvo 2002r z francji to w urzedzie naliczyli mu 5.5tys zl pogielo ich. Wracajac do twojej wypowiedzi jezeli zalatwie rzeczoznawce to policza mi od kwoty zakupu? bo nie wiem czy dobrze zrozumialem.
Mozesz mi powiedziec jak po przerobce wyglada auto w sensie technicznym i wizualnym ,czy siedzenia miales zamieniane? i czy tam gdzie jest radio i caly panel sterowania zostaje tak jak byl przed przerobka,czyli w strone pasarzera po przerobce,bo widzialem zdjecie volva po przer. i panel sterowania mial skierowany w strone pasarzera czyli tego nie zmieniaja ? i czy mozesz powiedziec gdzie przerabiales swoje volvo w jakim zakladzie. DZIEKI POZDRAWIAM

spike30

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Oldham/Sieradz
witam
jeśli chodzi o rzeczoznawcę, to w moim przypadku dzięki jego opini, która kosztowała mnie 250zł, zapłaciłem akcyzę od ceny zakupu a nie jak chcieli w urzędzie od wartości katalogowej, opłaciło się i to sporo rzeczoznawcy zapłacić
auto przerabiałem u roberta z mazowieckiego, jest też na tym forum
miałem wstawiony fotel kierowcy, ale tylko dlatego, że sam chciałem, w sensie technicznym auto jest bez zarzutu, po przekładce przejchałem nim naprawdę dużo kilometrów i nie ma różnicy
panel sterowania zostaje bez zmian
co to akcyzy naliczonej Twojemu teściowi, to nie licz, że Tobie naliczą mniej, niestety, ale jak pisałem wcześniej, ja zapłaciłem niższą akcyzę dzięki rzeczoznwacy
pozdrawiam

dawid

Początkujący
Punktów
0
Miasto
irlandia
spike30 napisał:
witam
jeśli chodzi o rzeczoznawcę, to w moim przypadku dzięki jego opini, która kosztowała mnie 250zł, zapłaciłem akcyzę od ceny zakupu a nie jak chcieli w urzędzie od wartości katalogowej, opłaciło się i to sporo rzeczoznawcy zapłacić
auto przerabiałem u roberta z mazowieckiego, jest też na tym forum
miałem wstawiony fotel kierowcy, ale tylko dlatego, że sam chciałem, w sensie technicznym auto jest bez zarzutu, po przekładce przejchałem nim naprawdę dużo kilometrów i nie ma różnicy
panel sterowania zostaje bez zmian
co to akcyzy naliczonej Twojemu teściowi, to nie licz, że Tobie naliczą mniej, niestety, ale jak pisałem wcześniej, ja zapłaciłem niższą akcyzę dzięki rzeczoznwacy
pozdrawiam
Witam dziekuje za posta ,bardzo mi pomogl :) POZDRAWIAM

Do góry Bottom