• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo V70 z Irlandii czy warto?

nastycino

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kety malopolskie
Witam !!!
Przeprowadzam sie swoim samochodem volvo v70 RHD z 1999 roku 2.0 benzyna do Polski z Irlandii. W zwiazku z tym mam parę pytań. Jaka jest szansa sprzedania tego samochodu w Polsce (bardzo dobry stan i mały przebieg) powiedzmy za 6000 PLN, mam wszystkie irlandzkie papiery, i jaki bylby koszt przeróbki i czy sie to opłaca wogóle i czy wciąż są problemy w Polsce z rejestracją w WK. Dziękuje za ewentualne porady.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
szansa sprzedania za 6000 zł dość mała
przekładka jest możliwa bardzo fajne auto do przerobienia w 100%

Pozdrawiam
Rafał

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
ale jest teraz kwestia czy przekladka tego auta sie wogole oplaca. lepiej kolego sprzeaj w uk doluz i kup cos mlodszego.

nastycino

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kety malopolskie
ale jest teraz kwestia czy przekladka tego auta sie wogole oplaca. lepiej kolego sprzeaj w uk doluz i kup cos mlodszego.
no wlasnie tez mi sie wydaje ze sie nie oplaca bo nastepne 6 tys to przekladka plus do tego akcyza przeglad rejestracja itd, wszystko pewnie zamknie sie w 10tys. Powiem ci ze w Irlandii nikt nie kupuje samochodow teraz, rynek jest martwy, wiec pewnie go nie sprzedam. Z drugiej strony żal mi go sprzedawac na czesci, bo jest naprawde swietny i wszystko dziala bez zarzutu.
A wiek volvo nie ma aż takiego znaczenia jak przebieg, w Holandi jezdza 30 letnie volviaki z pol milionem kilometrow i daja rade. Kurde naprawde nie wiem co ma zrobic....:wack:

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
pubowac sprzedac skad wiesz moze akurat ktos sie skusi na volviaka. a pamietaj kolego ze nic nie szkoda to tylko martwa rzecz.

nastycino

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kety malopolskie
ok jade nim do Polski za tydzien, bedzie do kupienia w okolicy Bielska Bialej, powiedzmy w okolicach 4500 - 5000 PLN, jakby ktos byl zainteresowany moge wyslac zdjecia.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
daj numer do siebie i fotki mogę kupić od ciebie to auto jak jest w fajnym stanie

Pozdrawiam
Rafał

nastycino

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kety malopolskie
zdjęcia

Cześć,
upsss sorry że się nie odzywałem ale nie sprawdzam tego maila zbyt czesto i nie zauważyłem twojego posta, poza tym bujałem sie tym Volviakiem po Europie. Jak jesteś jeszcze zainteresowany to zdjęcia znajdziesz pod tym linkiem:

http://www.flickr.com/photos/troublez/

ma na liczniku jakieś 110tys mil czyli jakieś 176tys km, książka serwisowa jest podbita do 80 tys, dwa tylne koła są jakby przecięte wycinarką kątową (patrz zdjęcia), już jak go kupiłem tak było, nawet się nie zagłębiam kto i po co to zrobił bo mi ciarki po plecach przechodzą. Poza tym na lewych tylnych drzwiach jest lekkie wgniecenie wygląda jakby jakaś pani wycofywała:) (patrz zdjęcie) i na przodzie maski niewielkie, chyba przed blokiem mi jakiś dzieciak na maskę wyskoczył.
To na tyle widocznych mankamentów, jasne że są ryski i zadrapania ale myślę ze nie jest tak źle jak na autko z 1999 roku i irlandzkiego właściciela. Wszystkie części jak najbardziej oryginalne, auto nigdy nie miało żadnego zderzenia, silnik chodzi bez problemów. Przed wyjazdem kupiłem nowy akumulator Yuasa (Calcium -Calcium), i wymieniłem tylną oponę. Jeśli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem.
Marcin :jupi:

Do góry Bottom