• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vectra B - Różnica między przedliftem a poliftem.

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Jeszcze jedno pytanie . Czym różni się przekładka przed lifta od po lifta ?
Przyciski na konsoli to wiem .. a jeszcze czymś ? :wack:

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Obudową licznika, lampami.

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
konsola, belka, maglownica to samo ?

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Tak.

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
A deska jest ta sama ? Bo pech chciał, że trafiła mi się popielata deska wraz z tapicerką:|

ghost1602

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich odswieze temat bo nie chcem zakladac nowego:) Mam Vectre b 2.0 benzyna 2002r wersje angielska oraz Vectre b 1.8 1996r europe ( jezdrze na codzien) co musial bym dokupic aby zrobic przekladke wiem ze lampy licznik. Najbardziej to nie wiem jak jest z elektryka czy musialbym cos przekladac z eu czy wszystko zostaje z uk? A jak jest z elektryka od klimy angol ma manuala a ja climatronica?

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
przekładka vectry b po lifcie jest spokojnie do zrobienia na gratach z przed liftu
koszt licznika i lamp nie jest wysoki
można dokupić też nagrzewnicę bądź przerobic angola na climatronic

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
lampy z polifta da się zaadaptować do przedlifta , niewiem niestety czy w drugą stronę też się da

ghost1602

Nowy
Punktów
0
z lampami nie jest problem zeby zalozyc poliftowe lampy do starszego to wystarczy w blotniku wygiac lekko blaszke ktora z jednej strony trzzyma kierunkowsak i zmienic kostke w druga strone tez da sie zrobic. Najbardziej zastanawiam sie czy moj uklad kierowniczy bedzie pasowal do polifta czy mocowania pasuja czy trzeba cos dodatkowo przy tym kombinowac?

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
z tego co pamiętam to magiel pasuje ;)

ghost1602

Nowy
Punktów
0
No to w takim razie moge spokojnie przywiesc samochod :) ale to i tak dopiero na wiosne zaczne sie bawic jak garzaz postawie bo tak pod chmurka teraz cos robic to nie za bardzo hehe:) dzieki wszystkim za odpowiedzi:)

Adrian13

Nowy
Punktów
0
Miasto
Modliborzyce
Witam Panowie.
Mam małe pytanie apropos instalacji angielskiej przy silniku. Czy da się ją ułożyć tak żeby miała ręce i nogi czy lepiej gdzieś zakupić europejską wiązkę?silnik 2.0 benzyna vectra b

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Instalację z powodzeniem ułożyć się da tak że będzie bezpiecznie i estetycznie, nie ma sensu kupować europejskiej. Co do rąk i nóg to trzeba uważać żeby na skup miedzi nie uciekła...
Pozdrawiam.

Adrian13

Nowy
Punktów
0
Miasto
Modliborzyce
W takim razie jutro zabieram sie za złożenie tego jak należy. Gdyż po wymianie silnika kable nie były ułożone jak powinny tylko wpięte aby było i nie ma to wyglądu a tym bardziej nie jest bezpieczne. A czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak dokładnie przenieść zamek na strone kierowcy?wiązki w drzwiach zamieniłem przy przekładce a teraz chce dokończyć jak auto już jeździ. zamki też zamieniam stronami tak jak było i innym poście?

Do góry Bottom