• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

V756/1 CZY MOŻNA ZAREJESTROWAĆ POJAZD

jarek

Bywalec
Punktów
0
Miasto
pyzdry
V62 - co to jest ??

Oktawian a fakturę z coparta to oni mi wydadzą tego samego dnia co będę odbierał pojazd ? czy przyślą pocztą ?

Pzdr

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
mam prosbe poszperaj troche sam pelno jest na forum o tym kwestia tylko chcenia

dlaczego mieliby Ci poczta wysylac??? odbierasz towar- dostajesz rachunek ewentualnie jak zgubisz to sobie wydrukujesz ze strony coparta po zalogowaniu

v62 to jest formularz ktory wypelniasz jak chcesz V5 dostac czyli angielski dowod rejestracyjny
a co sie z nim robi to pewnie juz wiesz jak czytales poprzednie posty

jarek

Bywalec
Punktów
0
Miasto
pyzdry
ale V62 to jest ten dokument co wypełniam na stronie DVLA o wydanie certyfikatu exportu ????

Sorry za dręczenie postami ale chce sie upewnić .

Dziękuję za każdą odp . Pozdrawiam

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
nie
v62 wypelniasz jak chcesz V5 czyli dla aut z kat D i unrecorded

nie dreczysz tylko nie czytasz

jarek

Bywalec
Punktów
0
Miasto
pyzdry
A skąd sie pobiera druk V62 na kategorję D ?

To jak chce V5 to płace 25 GBP ?

slawekkawas

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
ŁÓDŹ
jak masz KATEGORIE D NA SAMOCHOD to wklej sobie ten link:

http://www.direct.gov.uk/en/Diol1/DoItOnline/DG_4017825
wydrukuj ,
wypelnij
i wyslij do DVLA wkladajac do koperty czek lub 25 FUNTOW
.......... a jak masz KATEGORIE C NA SAMOCHOD
to nie rob tego bo i tak nie dostaniesz V5C( czyli dowodu rejestracyjnego)

jak masz KATAGORIE C NA MOTOCYKL to wyslij V62 bez 25F
jak masz KATEGORIE D NA MOTOCYKL to wyslij V62 z 25F

- jak masz jakies pytania to pytaj dalej.....

jarek

Bywalec
Punktów
0
Miasto
pyzdry
Sławekkawas dzięki za pomoc . Myślę że już sobie poradzę . Choć może jeszcze będę potrzebował pomocy podczas wypełniania druku . Ale to jeszcze nie teraz.

Pzdr

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Jak coś to pisz śmiało pomożemy :D

A co do kat C to jaki dokument wydają do tego na export ?
v9.. ?

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
I chcesz mi powiedzieć, że na ten dokument zarejestrujesz w Pl samochody z kat C ?

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Czyli bez vicu dupa blada ?

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Dzwoniłem do dvla i to samo powiedzieli .

czaaarny

Nowy
Punktów
0
Miasto
Białystok
panowie jest możliwość zarejestrowania auta w PL, które w GB posiada kat C i nie trzeba robic MOTu.
należy wysłac lub przefaksować wypełniony formularz v756 do DVLA (nic sie nie płaci), na podstawie którego odsyłaja (na adres angielski) dokument v561, na który w PL KAZDY urzad musi zarejetrować auto. takie są wytyczne, ze auto z Angli musi posiadać V5 (dowód rejetracyjny GB) lub dokument V561 (dokument na export). jednaik trzeba podpisac papier ze auto nie bedzie nigdy wiecej rejetrowane w GB, co raczej logiczne ze nie bedzie :)

wysyłając do DVLA formularz v62 oni odeslą dokument v963, na który w polsce nie zarejestrują auta bo jest na nim napisane ze na ten dokument nie można zarejstrowac samochodu, acz kolwiek czytałem ze niektórym sie udawało :)

i WAZNE. półki wiadomo ze v5c jest w angli to mozna jeszcze je odzyskac, np zrobiąc wczesniej w angli MOT, tak jak wczesniej pisano za 40 Funtów, ale trzeba byc tam juz naprawionym autem, co ciekawe auto może być juz przełożone, aby było sprawne i nr wszystkie sie zgadzały, bo głównie o to chodzi.
natomist jesli juz wysle sie do DVLA formularz v62 lub jakis inny np v756 to o v5 można juz tylko pomarzyc.

do wszystkiego doszedłem przez internet co gdzie i jak a upewniełem sie telefonicznie w DVLA, zeby przypadkiem nie zapłacic 23 funtów za wystawienie formularza na który mi potem nie wydadzą odpowiedniego swistka.
potwierdzone takze w WK (woj podlaskie)

pozdrawiam i powodzenia życze

Kazek

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
W-wa
czaaarny, chyba się troszkę przejechałeś bo mając uszkodzone auto z kat C DVLA może wystawić Ci jedynie V963 czyli "Vehicle Salvage Export Certificate".
V756 to (Certificate of Permanent Export) czyli jedynie do sprawnych (albo kat D) aut

Polecam poczytać dokumenty z załączników

Załączniki

• v756_363.pdf
    153,8 KB · Wyświetleń: 41
  • your_registration_certificate__v5c_and_you_112.pdf
    516,6 KB · Wyświetleń: 33

czaaarny

Nowy
Punktów
0
Miasto
Białystok
tylko ze juz mam v561, który to dostałem po wysłaniu v756 :)

Również jak Ty uważałem, że bez przeglądu ani rusz. a jednak sie udało. tylko trzeba w dvla powiedziec ze chcesz v561 a nie v963 i upewnic sie ze go wydadza
a załączniki znam, mam na kompie :)
pzdr

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
nie mysle zeby bylo tak latwo, a napewno dokumentu o exporcie nie wysla na angielski adres, nie ma takiej opcji. kiedys wysylali na angielski adres ale to bylo dobrych kilka lat temu

elcomo

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Poznań
Wysyłałem kiedyś V756 na auto z UK. Miałem już dokument PERMANENT EXPORT bo auto jeździło na nim w Hiszpanii ale był błąd w numerze nadwozia :( VIN Oczywiście w WK powiedzieli mi że muszę go wymienić na prawidłowy po mimo, że miałem BT w PL i był odczyt numerów z natury. Wypełniłem więc V756 i wysłałem do DVLA
Napisałem, ze zagubiłem CERTYFIKAT i wydali mi nowy za darmo z prawidłowymi numerami wpisanymi na formularzu i odesłali do PL na mój adres podany we wniosku - zarejestrowałem bez problemu auto na ten dokument CETYFICATE OF PERMANENT EXPORT jest jak najbardziej urzędowym i akceptowanym dokumentem do rejestracji auta w PL.
http://www.mi.gov.pl/2-483e69fcbfcb4-30572-p_1.htm

kacper44

Początkujący
Punktów
0
Miasto
London UK
To jak to jest z tá kat. C?

U mnie w wydziale mozna rejestrowac na v561, na v756 nie mozna.

Kto jeszcze przechodzil te droge by na kat. c uzyskac v561?

Gdzie sie dowiadywac? w dowolnym dvla?

Do góry Bottom