• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

V5C na motocykl na moje imię i nazwisko jak teraz z umową w celu rejestracji w POLSCE???

qbis

Początkujący
Punktów
0
Miasto
bielsko
Witam,
Problem jest następujący. Kupiłem motocykl w komisie w UK. Starałem się o dokument V5C w celu rejestracji. Poprosiłem kumpla który mieszka w UK i przysłali mu ten dokument z DVLA na jego adres jednak z moim imieniem i nazwiskiem jako REGISTERED KEEPER.
Pytanie jest następujące, jak teraz wygląda sprawa rejestracji jeśli chcę zarejestrować motocykl w Polsce na siebie, a w dowodzie V5C widnieje tez moje imię i nazwisko.
Poprostu tak jakbym kupił motocykl od samego siebie????? przecież to bez sensu.
JAk ma wyglądać umowa w takim przypadku?
Proszę o pomoc

pulpa

Nowy
Punktów
0
Miasto
lódzkie
Masz fakturę z komisu powinna wystarczyć.Jak nie to przeczesz w dowodzie v5c na pierwszej stronie jest stary właściciel to napisz na lipę z nim umowe i tyle.

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Witamy w Pl .

slawekkawas

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
ŁÓDŹ
NIC NA LIPE !
Idziesz do Urzedu Skarbowego bez zadnej umowy(z innymi dokumentami jak tlumaczenie dowodu, badanie techniczne , identyfikacja pojazdu) i skladasz VAT-24 podpisujac nizej oswiadczenie,iz wczesniej byles wlascicielem tego pojazdu na terenie UK od okreslonego dnia.

Pani przyjmie ten dokument bez dyskusji oraz w kasie zaplacisz 160zl oplaty urzedowej i po 7 dniach wydadza ci VAT-25.

Z tym VAT-25 (i innymi dokumentami) idziesz do wydzialu komunikacji i analogicznie BEZ UMOWY !, piszesz oswiadczenie i REJESTRUJESZ POJAZD.

Do góry Bottom