• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

uszkodzony anglik kat. D

smialo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lancs
witam
Na wstępie witam wszystkich.
Jestem nowy na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość.
Mieszkam na stałe w uk i od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem auta z kat. D mała stłuczka, wgniecenia itp.znalazłem pełno aut z atrakcyjnymi cenami. Auto ma być dla mnie.
Na co zwrócić uwagę podczas kupna??? dodam, że nie jestem mechanikiem ani lakiernikiem więc wszystkie koszta naprawy będę musiał pokryć, oprócz lawety.
Kilka złotych rad byłbym wdzięczny.
pozdrawiam
Marcin

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
pierwsze to sprawdz czy uszczelka pod glowica cala
czy motor chodzi rowno
jak chodzi sprzeglo
czy dziala wszystko w aucie czy atrapy
stan lakieru
czy we wydechu nie ma oleju
jak dymi
i stan zniszczen karoseri podczas wypadku.

smialo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lancs
konkrety:)
a co jeśli chciałbym kupić auto na aukcji?
ebay bądź copart? sprawdzić już nie mogę, można by rzecz, że w ciemno biorę ale gdy auto ma przejechane np. 30k mil i max. 5 lat?

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
dobrze piotrek gadasz bo zeby poznanc sie na autach to trzeba naprawde troche pojezdzic z fachowcami, troche sie przeliczyc, pobawic w mechaniora, znac ceny czesci,miec silna wole cos kontynuowac mimo np niepowodzenia zeby umiec szybko oszacowac stan oraz koszty naprawy

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
dokładnie ryszard410 - to tak jak z jazdą na rowerze - raz sie nauczysz i potem już idzie samo z siebie.

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
na coparcie trudno trafic dobre auto dla siebie, przede wszystkim nie znasz histori auta, chyba ze kupujesz auto do jazdy i nie bédziesz sie z nim piescil , polecilbym ci aukcje bca tam masz wiecej info i chwile mozesz auto zobaczyc , masz gwarancje przebiegu i wiesz ilu wlascicieli, mozna trafic spoko auto , sá to auta bez kategorii , ja kupuje dla ludzi glównie tam i nie mam reklamacji , sam jedze autami z coparta ale jak wyzej pisalem jakbym mial je doprowadzic do ladu to wolalbym dac kilka stów wiecej i kupic na bca

amk

Początkujący
Punktów
0
auto z kat d jest "wyje..hane z sysytemu - zazwyczaj ubezpieczyciel polozyl lache na jego naprawe-szykuja ci sie duze problemy w dvla i horrendalne koszty ponownego ubezpieczenia

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
mozesz troszke bardziej opisac te problemy z dvla i dlaczego twierdzisz ze za auto z kategoria D placi sie wieksze ubezpieczenie. wspomne tylko ze mialem auta z kategoria D i zawsze wygladalo to tak: wypelnialem v62 i sorn + czek na 25funtow (wczesniej na 17funtow ale tego pewnie nie pamietasz) wysylalem do SWANSEA SA99 1DD i po paru tygodniach dostawalem dokument.

amk

Początkujący
Punktów
0
jak bede mial wiecej czasu omowie problem-kazda sprawa jest inaczej postrzegana

pankracy

Początkujący
Punktów
0
Co do tych wgnieceń, to wiesz jak lakier nienaruszony to zawsze możesz skorzystać z technologii bezinwazyjnego usuwania wgniotek, a to dużo tańsze jest:) Sam korzystałem dwa razy z takiej naprawy:)

pankracy

Początkujący
Punktów
0
Co do tych wgnieceń, to wiesz jak lakier nienaruszony to zawsze możesz skorzystać z technologii bezinwazyjnego usuwania wgniotek, a to dużo tańsze jest:) Sam korzystałem dwa razy z takiej naprawy

77omega

Bywalec
Punktów
2
Miasto
sepolno / Bognor UK
Wiec tak kupujac na aukcji nigdy nie masz pewnosci na temat stanu auta z mojego nie malego doswiadczenia jak kupis udezone to raczej zawsze jest to co widzisz ,jak kupisz cale i bez kategorii to nigdy nie wiesz co jest grane moze byc uszczelka,turbo, sprzeglo i inne i takie raczej odradzam , szukaj z widocznym nie drasnieciem tylko uszkodzeniem nie problem wymienic blotnik maske czy zawieszenie, jesli nowsze roczniki to tansze w naprawie sa przewaznie udezone w bok ,albo tyl- natomiast latwiej i szybciej sie wymienia przednie czesci ktore sa po prostu zkrecane ,jesli szukasz auta z takim przebiegiem jak napisales to bym sie nie martwil i lepiej jak bedzie mocniej udezony jak slabiej ,,,,,odnosnie kategori D to najwiecej pisza ci co nie maja pojecia bladego jak to dziala , a dziala tak jak pisles robisz MOT , skladsz wniosek o nowy Dowod rejestracyjny placisz 25F , ubezpieczasz bez problemu i jezdzisz

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
ja kupuje auta z kat d z dowodem v5 i z reguły ważnym mot - czyli siadasz i jedziesz jak ubezpieczysz uszkodzenie robisz lub nie , jak sobie chcesz

Do góry Bottom