• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ustawienie wałków rozrządu FSI...

marszar

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Chybie
Witam. Czy mógłby ktoś służyć pomocą w sprawie ustawienia względem siebie wałków rozrządu
w Audi 2.0 Fsi 150 km AWA??

marszar

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Chybie
W tym silniku wałek ssący i wydechowy połączony jest za pomocą łańcucha, chodzi mi właśnie jak je względem siebie ustawić...? Ustawienie wału korbowego względem wałka jest proste i z tym nie ma problemu.

Dzięki ale nie oto chodzi. Napisałem wyżej z czym jest problem... Ale dziękuje za pomoc :)

maniek123

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wińsko
Witam Panowie na chłopski rozum na pierwszym cylindrze krzywki wałka wałków muszą być zawsze na górze i po taki ustawieniu ich należało by szukać znaków na wałkach a w auto dacie będzie konkretnie w sumie jak dosłownie krowie na rowie dla laika rysuneczki

Punktów
0
Witam.Mam pytanie odnosnie zdjecia ktore wstawil czapliniak.Mianowicie na zdjeciu 1 jest ustawienie znakow na kole zamachowym,na zd.2 znaki na kole od walka rozrzadu i na zd.3 ustawienie znakow na walkach wzgledem strzalek na pokrywie ktora trzyma walki.Tyle ze w zeczywistosci jezeli ustawie znaki na walkach i strzalki to znak na kole zebatym przesuniety mam w prawo o dwa zeby.jesli ustawie znaki na kole zebatym to wtedy przesuwaja sie znaki na walkach.Wiec pytanie ktore znaki mam ustawic wzgledem kola zamachowego.Prosilbym o pomoc poniewaz nigdzie nie moge znalesc sensownej odpowiedzi

Do góry Bottom