• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Umowa kupna-sprzedaży

wincu

Nowy
Punktów
0
Miasto
byton
Witam

Mam najstęopujący problem, czy umowa kupna-sprzedaży jest obowiązkowa przy rejestracji anglika ? Czy może wystarczy sam V5C ? Pytam ponieważ kupywałem motocykl przez pośrednika i nie otrzymałem umowy kupna sprzedaży, tylko V5C :/ Z góry dziękuje za pomoc.

wincu

Nowy
Punktów
0
Miasto
byton
kurde :/ a nie ma możliwości przejścia tego jakoś ? Czy ktoś później sprawdza poprawność danych sprzedającego ? Bo wszystkie dane mam na V5C, nie ma tylko numeru dowodu osobistego :/

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Umowa nie musi zawierać nr dowodu osobistego NIPu i PESELu. Oczywiście może, ale nie musi. Adres który jest w V5C wystarczy.

romuś

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
Spalona
Nikt nie będzie tego weryfikował jeśli motor nie jest zgłoszony jako kradziony,więc wiesz co robić

wincu

Nowy
Punktów
0
Miasto
byton
ok, pytanie mam, jak szybko i bezbolesnie moge sprawdzić czy z motocyklem i jego wiarygodnością jest wszystko ok ? Czy tego nie ma jak sprawdzić ? Czy jeśli mam originalny papier z znakiami wodnymi V5C to nie przejmować się tym ?

romuś

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
Spalona
Jeśli masz papier to jesteś właścicielem,raczej nie powinno być z tym problemu.

autobus

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Devizes - UK
A jak będą się rzucać w urzędzie to napisz sobie umowę kupna-sprzedaży sam na komputerze i wydrukuj z osobą widniejącą na V5C i podpisz się za anglika oni i tak tego nie weryfikują (sprawdzone).

Do góry Bottom