• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie anglika w Polsce

Status
Zamknięty.

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
G4WLAK - jesteś typowym życiowym nieudacznikiem, który wypisuje swoje mądrości na forum, bo normalnie nikt by cię nawet minuty nie słuchał.
Ale najważniejsze że Ty uważasz się za extra mądrale. Nie masz o niczym pojęcia - więc chociaż nie wypisuj bzdur na forum żeby inni nie czytali tego.
Bogaczu z anglii, człowieku prawy i brzydzący się jakimkolwiek, nawet najdrobniejszym oszustwem.
Bankowo jeździsz Daewoo Tico i tylko taki piszesz co to nie ty, jakiego auta TY nie masz. Ale to tylko opowieści kolegów. I nic więcej.

Na każdy temat wypisujesz tylko bzdury, że też ktoś cię z tego forum nie wypier..li.

Za Twoje uwagi na temat tego co robią inni powienieneś już dawno dostać w pysk.

Pozdro

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
buuhahahaha
dobre dobre
tylko zmien szklana kule bo ta bzdur ci nagadala
a jak chcesz dac mi w pysk to zapraszam
zaproszenie gdzie wyslac ??

p.s. tico wcale nie jest zle
moja dziewczyna akurat takim autem doszkala swoja jazde
masz cos do tego auta i ludzi ktorzy nim jezdza ??
to twoj osobisty problem
ja sie nie wstydze w nim pokazac na ulicy
nie jestem pozerem jak ty

p.s. 2
dziekuje bardzo za nazwanie mnie prawym i nie lubiacym oszustw czlowiekiem
masz racje brzydze sie wszelkim cwaniactwem i zlodziejstwem
na szczescie takie zasady wynioslem z domu

co do bogactwa
to chyba wiesz
ze nie kasa czyni nas bogatymi
na brak gotowki nie narzekam
ale nie ona szczescie przynosci
nazwales mnie nieudacznikiem zyciowym
niestety strzeliles kula w plot
uwazam ze zycie mi sie uklada bardzo dobrze
mam nadzieje ze to nie zazdrosc przez ciebie przemawia

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
Nie no rzeczywiście to Ty ty masz problemy ze zrozumieniem postów. CZYTAJ LITERKA PO LITERCE, od lewej do prawej.

Po prostu nie pisz bzdur na forum, jak udzielasz odpowiedzi to udzielaj odpowiedzi a nie wyrażaj swoje zdanie na temat osoby która dany post pisze.

Po to jest forum. Inni mogą mieć gorszą sytuację finansową i dlatego kombinują, nie jest to powód do mieszania z błotem.

Na Twój temat też można podyskutować - ale jednak nikt tego nie robi.

Widzisz sens tego - czy nadal nie ?

Victorios

Administrator
Punktów
5
Miasto
PL
angliki.info
Panowie piotrek. oraz G4WLAK wyraziliscie już swoje dwie odmienne opinie na temat ubezpieczenia anglika w Polsce i na tym prosze zakończyć swój słowny spór odbiegający od tematu i wypowiedzi wyrażające niechęć jednego użytkownika do drugiego. Na chwilę obecną żaden Wasz post nie został skasowany, żeby inni użytkownicy mogli zapoznać się z waszym zdaniem ale od tego momentu każdy Wasz post w którym urządzicie sobie wycieczki osobiste będzie kasowany oraz dodatkowo przyznawany będzie jeden punkt ostrzeżenia.

adam523

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Ja Mam samochód z Irlandii, poruszam się nim po Polsce juz dwa lata. W między czasie skończył mi się przegląd, ale dowiedziałem się całkiem przypadkiem, że jest przepis który pozwala na wydanie zaświadczenia przez stacje kontroli pojazdów że samochód jest sprawny technicznie i dopuszcza go do ruchu. Nie ma znaczenia czy ma kierownice z prawej czy lewej strony. Muszą zrobić taki przegląd.
Ubezpieczenie natomiast dla pewności płacę nadal w Irlandii, wolę nie kusić losu i mieć spokojny sen jak będę miał przypadkiem stłuczkę z mojej winy.

adam523

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Przepisu nie znam, Wiem tylko że jeśli przebywasz samochodem nie zarejestrowanym w Polsce i skończy się akurat przegląd mają obowiązek zrobić przegląd techniczny abyś mógł kontynuować jazdę. W kilku stacjech diag. na początku mówili że nie ma takiego przepisu, jak zaczałem dociekać to nagle okazywało się że jest, ale akurat nie dotyczy to samochodów z kierownicą po prawej stronie. Gość u którego to robiłem powiedział, że poprostu nie chcą tego robić bo się boją, on robił to już kilkakrotnie. Podczas kontroli drogowych też nie było problemów.

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
gdybyś sobie jednak przypomniał kiedyś to będę wdzięczny za przytoczenie tego przepisu. po co śmigać do UK na MOT skoro można by u nas załatwić papierek.

Punktów
0
Witam, czy jest już pewne że ustawa o rejestracji auta w Polsce w 2013, przejdzie ?

TMsk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Podkapracie
znając polskie reala będą grać na zwłokę i może się ściągnąć aczkolwiek motorem motywującym może być presja płacenia kary.
jak chcesz być na bieżąco to polecam tą stronę http://rejestracjaautwersjaangielska.blog.onet.pl
wpis z 31 października 2012
"w przyszłym roku mają szansę wejść jednak w życie przepisy łagodzące te wymagania."
Wiec chyba każdy się domyśla co to może oznaczać...

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
niby nie można a jednak można...
mi się udało przepchnąć nissana na polskie blachy bez przekładki

TMsk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Podkapracie
mi się udało przepchnąć nissana na polskie blachy bez przekładki
domyślam się że jedynie dlatego że te auta nie były produkowane z kierownica po lewej stronie.
A tak na marginesie to zdziwiłbym się jakby go zarejestrowali z kierownica po lewej (po jakiejś garażowej rzeźbie) haha ;)

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
dokładnie dla tego. diagnosta napisał jakieś pismo gdzieś i przysłali papier że zezwala się na odstępstwa od wymagań technicznych etc.

też widziałem tego z kierą po lewej , ale wg mnie w takim aucie sie tego nie powinno robić.
pare razy bokiem poleci ostrzej i może grodź się oberwać

paenitens

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Śląsk
www.zabraneprawko.pl
Mam sprawę. Mianowicie. Przywiozłem samochód do Polski, w grudniu opłaciłem akcyzę - więc już powinienem samochód wedle przepisów zarejestrować no ale.. zapomniałem, wiadomo ;-) Samochód od tamtego czasu stoi w komisie. Teraz miałem telefon od innego komisu że niemal pewny klient jest na mój samochód, więc jak go wstawię do nich to go sprzedają. Teraz pytanie - nie mam już ubezpieczenia granicznego (miałem na 30 dni w PZU) drugi raz z tego co wiem w PZU wziac nei moge, w Allianz twierdza ze takiego nie ma (a bynajmniej ich jednostka takiego nie ma) a w Warcie że jeśli samochód z Anglii to nie podlega pod przepisy ubezpieczenia granicznego.

1) Pytanie - jak tym samochodem przejechać z komisu A do B? Myślałem o ubezpieczeniu na 12-scie miesięcy, ale z uwagi na brak zniżek i dużą pojemność samochodu, wyliczyli mi koszt roczny ponad 2 tys PLN. Do tego nie wiem jak ma się ciągłość ubezpieczenia na samochody niezarejestrowane w kraju. Jeśli przewiozę go i będę chciał wypowiedzieć taką umowę, to zapewne nie ma takiej opcji? (czytałem 100 wypowiedzi, każda skontrastowana, a ten przypadek zdaje się być odosobniony)

2) Samochód jest po opłaconej akcyzie, ale nie jest zarejestrowany w kraju. Jeśli ubezpieczyłbym go na ojca (ubezpieczenie 12-stu miesięcy) i zapłacił np 1 z 4 rat, po czym np. po miesiącu sprzedał samochód, to czy nie byłoby problemu z wypowiedzeniem tej umowy OC? oraz, czy nowy właściciel nie miałby problemu z przedłużeniem / zmianą ubezpiezpieczyciela skoro na dokumentach akcyzowych jest właściciel A, nastomiast ubezpieczenia na właściciela B?

3) jakie jeszcze firmy oprócz PZU świadczą ubezpieczenie graniczne bez zbędnych problemów - w PZU nie pytali mnie czy samochód z Anglii i sprzedali ubezpieczenie na 30 dni.

Wielkie dzięki. Pozdrowienia

Punktów
0
Opłać ubezpieczenie w PZU ale na siostrę lub brata lub żonę, mamę. Oczywiście musisz napisać na kolanie nową umowę. Ja mam inny problem. Miałem anglika ubezpieczonego na rok w PZU, który został rozbity. Auto sprzedałem rozbite miesiąc później, mam umowę z nowym właścicielem. Okazało się, że po dwóch latach się ubezpieczyciel dopomina spłaty ubezpieczenia, bo go nie wymeldowałem. Dodam, że auto nigdy nie było zarejestrowane w Polsce. Czy obowiązują takie same przepisy dotyczące wymeldowania ubezpieczenia?

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
jak nie wymówisz umowy na OC to jest z automatu przedłużana przecież o_O

akodinos

Nowy
Punktów
0
Miasto
dublin
Witam,
jest jakis up w temacie?
Ubezpiecza jakas firma auta zarejstrowane za granica?
MAm problem gdyz w ROI nikt niechce mi ubezpieczyc performance car. Tylko w polsce ale nie na dluzej niz miesiac- wiadomo.

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
Ja zawsze ubezpieczam angliki po zakupie w Uniqa. Wymagane V5C i umowa kupna.

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
i co z tego ??
czy uniqa czy axa czy inna firma
ubezpiecza na rok
ale wazne jest na 30 dni
ile razy mozna to samo walkowac
po 30 dniach polisa jest niewazna(mimo ze oplacona)
o ile nie podasz polskich numerow
czyli nie zarejestrujesz auta w PL

akodinos sa firmy w IRL ktore ubezpieczaja i takie auta
ale tanio nie bedzie to wiadomo nie od dzis

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom